מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כ-7 חודשים לאחר לידהדנה15/12/2010
שלום,
ילדתי לפני כ-7 חודשים. אני בעלת שיער דליל, דק ומתנפח.
אני יודעת שתהליך הנשירה לאחר לידה זה דבר טבעי עד שהגוף חוזר לאיזון אך אני חוששת שהנשירה חמורה מידיי.
בבדיקות דם הכל יצא תקין.
אני לוקחת לפיטור 10 מ"ג - האם הוא עלול להשפיע?
במהלך ההריון הזרקתי קלקסאן וקראתי שיש לחומר השפעה על הנשירה.
התחלתי לקחת אבץ ותרסיס של חברת קרסטס ספסיפיק שמיועד לנשירה לאחר לידה.
אשמח לקבל חוו"ד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ-7 חודשים לאחר לידה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן08/01/2011לכל תרופה עשויה תאורטית השפעה על נשירת שיער. יחד עם זאת גם לתהליך ההריון והלידה השפעה דומה. רצוי לטפל בתכשיר מולטי ויטאמין למשך מספר חודשים לאחר הלידה בכדי לשפר את ענין נשירת השיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-לגבי ג'קוזימיכל15/12/2010
שמעתי שמועה שג'קוזי זה לא בריא ואפילו מעביר מחלות כלשהן,האם זה נכון?
ואם כן ...אין דרך למנוע/להזהר?
זה אומר שצריך לוותר על ג'קוזי לגמרי?
ומה עם מרחצאות בכל מיני "חמי -משהו" למינהן -זה גם מעביר מחלות?
תודה ויום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידוע אולי? אשמח לתשובה
מיכל15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הרפסטליה14/12/2010
1. האם בנאדם שנדבק בהרפס, בהכרח תהיה לו מתישהו התפרצות בחיו?
2. ממה שיצא לי להבין שזמן דגירה של הוירוס נע בין כמה ימים לכמה שבועות ואז מופיעות שלפוחיות. האם זה מה שקורה ברוב המקרים? שההתפרצות הראשונה אמורה להיות? האם הרפטס גניטלי הוא בהכרח בא לידי ביטוי בשלפוחיות?
3. אם אדם נושא הרפס [נניח סוג 1] ויהיה לו מגע של הוירוס מאותו הסוג במקום אחר בגוף, הגוף לא אמור לדחות את כניסת הנגיף בשל נוגדנים קיימים בגוף כבר?
4. מה הסיכוי להדבק בוירוס במין אוראלי כאשר העור [של המקבל] שלם ולמבצע החלים הפצע\אין פצע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/12/2010שלום,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם בנאדם שנדבק בהרפס, בהכרח תהיה לו מתישהו התפרצות בחיו?
תשובתי: לא בהכרח. בכל מקרה הסיכון להתפרצות חוזרת באברי המין גדול מהסיכון להתפרצות כנ"ל בשפתיים ופנים
2.
שאלתך: ממה שיצא לי להבין שזמן דגירה של הוירוס נע בין כמה ימים לכמה שבועות ואז מופיעות שלפוחיות. האם זה מה שקורה ברוב המקרים? שההתפרצות הראשונה אמורה להיות? האם הרפטס גניטלי הוא בהכרח בא לידי ביטוי בשלפוחיות?
תשובתי: זמן הדגירה הנו מס' ימים. ההדבקה הראשונית אינה מתאפיינת בהכרח בשלפוחיות - ביחוד לא זו הקורית בדרכי הנשימה העליונות בגיל הגן. גם הרפס גניטלי לא מתבטא בהכרח בשלפוחיות ותיתכן הדבקה תת קלינית ו"דליפת" וירוס מהעור ללא התבטאות קלינית של שלפוחיות.
3.
שאלתך: אם אדם נושא הרפס [נניח סוג 1] ויהיה לו מגע של הוירוס מאותו הסוג במקום אחר בגוף, הגוף לא אמור לדחות את כניסת הנגיף בשל נוגדנים קיימים בגוף כבר?
תשובתי: לצערי הזיהום בדרכי הנשימה העליונות ותגובת החיסון בעיקבותיו אינם מונעים הדבקה לאזורי עור אחרים (כמו הסיפור של Herpes gladiatorum - בו נדבקים המתאבקים בעור הגו מפיו של היריב שאת ראשו הם מחזיקים תחת בית שחיים או Herpetic whitlow - הדבקת הרפס לקצה האצבע מפיו של הלוקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר
טליה14/12/2010עוד 2 שאלות בבקשה
כיצד ניתן לדעת שנדבקים באיבר המין?
הבנתי שברוב המקרים כן מופיעים סימנים כעבור ימים ספורים. יכול להיות שאדם שנושא הרפס בשפתיו ומבצע מין אוראלי לא ידביק את המקבל?
בנוסף, הבנתי שההרפס נוטה להתפרץ בתקופות של חולשה [פיזית או נפשית], האם זה בהכרח קורה אם הוא קיים בגוף?
אם לאחד ההורים יש הרפס בשפתיים ו והוא מעולם לא נמנע ממגע עם ילדים\האכלתם מאותה כף בילדות ולאף אחד מהילדים לא הופיע מעולם הרפס, ולא לבן זוג השני... איך זה יכול להיות?
תודה רבה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות נוספות
טליה14/12/2010עוד 2 שאלות בבקשה למענה
כיצד ניתן לדעת שנדבקים באיבר המין?
הבנתי שברוב המקרים כן מופיעים סימנים כעבור ימים ספורים. יכול להיות שאדם שנושא הרפס בשפתיו ומבצע מין אוראלי לא ידביק את המקבל?
בנוסף, הבנתי שההרפס נוטה להתפרץ בתקופות של חולשה [פיזית או נפשית], האם זה בהכרח קורה אם הוא קיים בגוף?
אם לאחד ההורים יש הרפס בשפתיים ו והוא מעולם לא נמנע ממגע עם ילדים\האכלתם מאותה כף בילדות ולאף אחד מהילדים לא הופיע מעולם הרפס, ולא לבן זוג השני... איך זה יכול להיות?
תודה רבה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lichen planopilarisסנדי14/12/2010
שלום,
לפני כחודש וחצי ביצעתי ביופסיה בקרקפת עקב נשירה והתדלדלות שיער מזה כ-8 שנים,
מלווה בפצעונים קטנים שמופעים מדי פעם וגרד (לא חזק מאד).
התשובה היתה לא חד משמעית (מה שנכתב בתוצאה) אבל מעלה סבירות גבוהה לlichen planopilaris.
הייתי חזרה אצל הרופא והרופאה המומחית לא יכלה לראות אותי אך המליצה על טיפול ב- אלידל (ELIDEL) למשך שבועיים פעמיים ביום ובדיקות נוספת במידה והמשחה לא תועיל ואז תתחיל טיפול תרופתי (שקראתי שאלו הם כדורים נגד מלריה בעצם ומשמשים גם לטיפול בזאבת).
לפי מיטב הבנתי המשחה היא לאקזמה האם תועיל לי ואם כן במה, האם זה מונע החמרה של המצב או יכול לטפל ולהצמיח שיער נוסף.
הפצעונים נמצאים בכל הראש אך את התדלדלות השיער אני מרגישה(ויכול להיות שאני פשוט לא רואה אחרת) בקדמת הראש, רציתי לדעת האם אני צריכה למרוח את המשחה על כל הראש, ובאופן כללי נראה שאם כן תוך פעמיים אני אסיים את כל השפורפרת והאם אחרי כמה שעות אפשר לחפוף ואז שוב לשים בלילה וזה יהיה אפקטיבי (זה קצת בעייתי ללכת עם זה ביום כי זה מדביק את השיער וגורם למראה מאוד לא אסטטי)
ושאלה אחרונה האם מחלה זו היא מחלה כרונית, כלומר האם היא איתי לעד או שיש לה טווח חיים מוגבל של כמה שנים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lichen planopilaris - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/12/2010שלום סנדי,
נוכח תשובת הפתולוגיה שאינה חד משמעית - נדרשת בדיקה קלינית לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך.
תרופות נוגדות מלריה משמשות גם כתרופות נוגדות דלקת לא ספציפית. אפשרות טיפול סיסטמי נוספת הנה איזוטרטינואין או אפילו אטרטינייט אם עברת את גיל הפוריות.
בכל מקרה - פני שנית לרופאי העור שלך והוועצי בם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אפקטיבי באקנה גם לאחר סיומו10014/12/2010
רציתי בבקשה את חוות דעתך המקצועית באשר לטיפול בפצעים בעיקר בפנים ובגב אך לעיתים בודדים בשכמות, בחזה.
ברבות השנים ניתנו מס' טיפולים, שאלתי האם ישנם טיפולים באופן כללי שמסייעים באופן בו שלאחר הפסקתם אין הישנות של הופעת הפצעים, או שמא יש ליטול את הטיפול פרק זמן מסויים הקורלטיבי למינון מסויים, על מנת שיהיה שיפור ואי הישנות של התופעה?. נראה כי בשאלה התשובה, מאחר שלאחר הטיפולים גם אם היתה הטבה מזערית הפצעים שבו ובחלק מהטיפולים אף החמירו. דבר שגרר איתו הופעת משקעים באור.
אני מודעת לכך שלא ניתן לייעץ ב'שלט רחוק', אך אנא התייחסותך לשאלה באופן כללי לארסנל הטיפולים הקיים כיום, האם יש טיפול המביא להטבה תמידית כמו גם להעלמת או להטבה בסימנים הנותרים על פני העור כמו שקעים ואדמומיות.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אפקטיבי באקנה גם לאחר סיומו - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/12/2010הטיפול היחיד שיכול לרפא אקנה שממשיכה להיות פעילה לאחר תום גיל ההתבגרות הנו איזוטרטינואין (רואקוטן \ קורטן)
פני לרופא עור והוועצי בו בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם בפיןמתעניין13/12/2010
שלום
יש לי מספר נקודות אדומות (כמו שטפי דם) בפין ובאשכים - לא מדמם, ולא נראה כמו דם אבל עדיין נראה כמו פצע קטן או שטף דם
מה זה? האם זה מסוכן ? האם יש סיכוי להדבק במחלות מין בגלל זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם בפין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/12/2010הסיפור מזכיר נגעים שקרויים Angiokeratoma על שם Fordyce אך לצורך אבחנה וייעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית - פנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ערו לי רופאים יקרים.אביבה13/12/2010
הייתי אצל רופא עור פרטי ומוסמך בקשר לקרטוזיס פילאריס שמתפשט אצלי בכל האזורים בגוף. אני מטופלת ipl כבר 3 שנים , להסרת שיער אך אין כל כך שיפור במצב הקרטוזיס פילאריס. רופא העור אמר לי שהמכשירים בהם טופלתי הם יחסית מכשירים חלשים (,4mp,optima,bmax,shr,alma) הקוסמטיקאית הפרא רפואית ניסתה כבר כמה מכשירים..יש אזורים השיער כבר כמעט לא צומח ויש אזורים שהשיער כמעט ולא הושפע. הרופא אמר לי שהתפשטות המחלה בגב בצורה שהתפשטה היא לא ככ נפוצה , אך יכול לנסות טיפול בשם fraxle או טיפול משולב של 2 קרני אור מטריקס ועוד מכשיר להסרת שיער או משהו כזה.
האם יש סיכון בטיפולים אלה? האם יש סיכון כי עזרתי טיפולים בלייזר לפני ?
האם יש דרך לטפל בבעיה בכלל ? כבר ניסיתי המון משחות ופניתי להרבה רופאי עור ואני כבר אובדת עצות. אני מפחדת שהעור שלי ייפגע מכל הטיפולים האלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ערו לי רופאים יקרים. - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/12/2010שלום אביבה,
לא מוכרים לי טיפולים באנרגיית אור ל Keratosis pilaris. למעשה אין לתופעה עורית תורשתית זו טיפול יעיל.
במקרים מאוד חמורים ומפושטים, שגורמים להפרעה תיפקודית קשה, ניתן להפחית את עוצמת התופעה בעזרת טיפול באיזוטרטינואין (רואקוטן) במינון יומי נמוך אך יש לציין שההטבה תיפסק עם הפסקת הטיפול. לרוב ניתן להשיג שיפור במינון קטן שכמעט אינו מעורר תופעות לוואי אך יש לזכור שהטיפול בתרופה זו צפוי להשרות מומים קשים בעוברים אם ההריון מושרה במהלך הטיפול או פחות מחודש לאחר תום נטילת התכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
אביבה15/12/2010תודה על עזרתך.
אינני מתכוונת ליטול תרופות עבור בעייתי.
הבעיה היא אכן חמורה אצלי ומתפשטת בכל מקום.
חל שיפור במקצת באזורים מסויימים בעורי לאחר הטיפולים המרובים ב-ipl אך אינם מספקים..כמובן שאני גם מאד שעירה כך שקיבלתי את כל המתנות יחדיו. השיער הידלל מאד.
הייתי אצל רופא העור הזה והוא עשה ניסיון על העור שלי בגב עם מכשיר שדומה ל במכשיר בדומה לפרקסל והוא מטפל בלייזר באקנה ובצלקות..
לאחר הטיפול האזור ממש ממש התנפח ונהיה אדום ועדיין נפוח ויש נקודה של המכשיר (ממש רואים איפה המכשיר הועבר) שנהיה שם כתם..האם זה כי אני ממש אחרי טיפול או שיש סיכוי שזה יישאר לכל החיים ויש להימנע מהטיפול? האם יש סיכוי שהז יעזור? הרופא אמר לי לחכות חודש ולראות האם חל שיפור ושאם יכול שיפור נוכל לעשות את הטיפול באזורים נרחבים יותר של העור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה? אשמח אם תענו על השאלה החדשה.
אביבה21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור13/12/2010
גילחתי את האשכים ויצא לי קצת דם האם זה נורא?האם צריך לראות רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/12/2010תלוי במידת הפציעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן אדום בפניםט13/12/2010
לביתי בת 19 (בצבא ) היה יובש קיצוני בפנים. בצד אחד של הלחי, למטה נשאר מעין סימן אדום בצורה של כמו עיגול מוארך פתוח (לא ממש בצורה ברורה) , כבר למעלה מחודש וחצי.
אני לא יודעת אם זה מהיובש או לא . ביתי אומרת שזה הופיע מיד לחא רהיובש שהיה ברוב חלקי הפנים .
אני שמתי לב כי לעיתים הסימן הזה א פחות בולט לעיתים הוא ממש אדמומי כמו דלקתי.
היא נסתה למרוח קרם לחות , משחה אנטיביוטית ביפונאזול , זה לא עזר. היא כעת נמצאת בתנאיי קור (בצפון) וחלה החמרה
אנא תשובה מהירה , אני מודאגת!!!!!!. קשה מאוד לתאם תור לרופא עור כי היא משרתת רחוק ולא ממש ניתן לקבוע תור לרופא עור .
אנאאנא תשובה מהירה והצעת טיפול ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן אדום בפנים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/12/2010למרות הרצון לעזור - לא ניתן לייעץ לכם באופן מוסמך ללא בדיקה. על בתך לפנות לבדיקת רופא עור בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה? בתנוך האוזןשי12/12/2010
שלום
בשבועות האחרונים התחיל לגרד לי בתנוך האוזן בתפר בין האוזן ללסת, ביומיים האחרונים שמתי לב שיש שם מעין סימן שנראה לי שהתחלה של פטריה, צירפתי תמונה
אני גם אלך לרופאת העור שלי ,אבל כרגע זה מלחיץ
שמתי שמן לוונדר
אשמח לתגובה מהירה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה? בתנוך האוזן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/12/2010שלום שי,
קיימת דלקת עור באזור אך לא ברור האם קיים שם פצע עם ראש מוגלתי או שקפל האוזן כולו אדום מעט יותר מהצפוי.
לצערי אפשרויות הבדיקה במדיום האינטרנטי מוגבלות ולא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך לבעייה ספציפית כך שהייעוץ כאן אינו יכול להוות תחליף לבדיקה קלינית אצל רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפיןעומרי12/12/2010
אהלן יש לי מין פצעים שחורים כאלה שלא עוברים לי כבר הרבה הרבה זמן היתי אצל רופא אמר שזה כלום ושם לי חנקן נוזלי שממש שרף אבל אחרי איזה כמה ימים הופיע לי הפצעים
ולא עוברים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הפין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/12/2010שלום עומרי,
אם האבחנה הנה קונדילומות אזי מדובר ביבלות ויראליות שההדבקה בן הנה במגע מיני. חשוב לטפל בנגעים עד ריפוי מלא כוון שלמספר זנים של הוירוס יש יכולת להשרות סרטן עור במהלך השנים.
כ"כ חשוב להפנות את בת הזוג לטיפלו כוון שאצלה היבלות אינן נראות ללא בדיקה מכוונת וסכנת ההזנחה וההתמרה הממאירה גדולה אף יותר.
בכל מקרה אני ממליץ לך להקפיד על מין מוגן כדי להמנע מהדבקת בנות\בני זוג ומהידבקות חוזרת שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתייםתמי12312/12/2010
לפני 7 ימים שיש לי הרפס על השפתיים. במשך 5 ימים לקחתי כדורים של וולטרקס .
כרגע עדיין מופיע פצע ואדמומיות על השפתיים.
האם אני עדיין מדבקת? האם אפשר להתנשק, בלי לחשוש להדבקה של בן הזוג?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס שפתיים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/12/2010רוב הסיכויים שאינך מידבקת כבר.
מרבית הסיכויים שבן זוגך נדבק בהרפס של דרכי הנשימה העליונות (כולל שפתיים) בגיל הגן.
החשש העיקרי הנו להדבקה לאברי המין של בן הזוג בעת מגע מיני אוראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאור12/12/2010
האם שמקימים יחסי מין אנאלים . או יחסי מין רגילים .ללא קונדום . אפשר להידבק בהרפס סוג 1? והאם הרפס סוג 1יכול ליגרום לעיוורון ? או לפגיעה במוח?{כי אמרו לי שהרפס. יכול להופיע בעיניים או במוח. ואני לחוץ מאוד בגלל זה }
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/12/2010כל סוגי ההרפס (סוג I סוג II וכן זוסטר = אבעבועות רוח) עלולים לחדור למערכת העצבים המרכזית ולגרום דלקת מוח או דלקת מוח השדרה. חדירה של זיהום הרפס למערכת העצבים המרכזית חלה בעיקר ביילודים או בבוגרים עם דיכוי חיסוני אך תיתכן לעיתים נדירות גם בבוגרים בריאים לכאורה.
הגורם העיקרי לעיוורון הנו זיהום הרפס פעיל של גלגל העין. עיוורון מרכזי (כלומר עקב פגיעה מוחית) מהרפס אינו שכיח.
לסיכום: ממליץ להקפיד על מין מוגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער וכאבים?גלי10/12/2010
אני בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס אבל מאוזנת. שואלת האם יתכן, שהורדת שיער בשיטת אינפרה אדוםIPL אצל קוסמטיקאית תגרום לכאבי פרקים . הורדתי שיער בשיטה זו משך 3 חודשים מרחק חודש בין כל טיפול וכל טיפול ארך שעתיים מהרגליים בית שחי ומפשעות. בזמן הטיפול היה לי קר מהג'ל ,שמשתמשים בו בטיפול להורדת כאב. אחרי הפעם השניה כאבה לי הבטן כמה ימים. ואחרי הפעם השלישית כואבים לי הפרקים ויש לי עייפות האם הסרת השיער באינפרה אדום IPL גרמה לי למחלה חדשה כמו לופוס או דלקת פרקים. או אולי יש לי בעיה שלא ידעתי וזה גרם להתפרצותה, ואם נניח יש לי מחלה כמו לופוס או דלקת פרקים, שלא ידועה לי האם זה החמיר את מצבי .אגב בבדיקות שעשיתי כימיה וספירת דם תקינים וכן ANA וANTI DNA שליליים , וכל 16 הפרמטרים של הANA- שליליים . וכן CRP, RF תקינים . שקיעת דם 50, אבל זו תוצאה שבדרך כלל יש לי הרבה שנים.מה דעתך? מה ידוע לך בנושא??מה ההגבלות והסיכונים בהסרת שיער באינפרה אדום IPL?לדעתך יש קשר בין הדברים או שיש לי בעיה אחרת שלא קשורה לטיפול? הרבה הרבה תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער וכאבים? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/12/2010שלום גלי,
כאבי פרקים אינם, לפי הידוע לי, תופעת לוואי של טיפול הסרת שיער ב IPL.
מאידך, הסיפור של שקיעת דם מוחשת ממס' שנים הנו רקע מתאים יותר לכך שאת מועדת לפתח הפרעה כנ"ל.
המלצתי: פני להערכת רופא פרקים = ראומטולוג.
הערה: עליך להשאר במעקב אצל הראומטולוג גם אם הראומטולוג לא יוכל לקבוע בוודאות אבחנה
כוון שלמחלות פרקים יש נטיה להתפתח באופן איטי, הדרגתי ואפילו זחלני עד שתמונת המחלה מתבהרת לגמרי וניתן לגבש אסטרטגיית טיפול יעיל בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס באיבר המיןמשה10/12/2010
שלום
לפני משהו כמו שלושה חודשים נדבקתי בהרפס באיבר המין
הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה הרפס ונתן לי משחה למרוח על האיזור של ההרפס(איזור האשכים) במשך עשרה ימים.
ההרפס עבר.
עכשיו שוב התחילו הגירודים וגם הנקודות
זה ממש בהתחלה ואני לא זוכר באיזו משחה להשתמש ואם אפשר לקנות אותה בבית המרקחת בלי מרשם רופא.
אשמח לעזרה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס באיבר המין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ12/12/2010משה, פנה שנית לבדיקת רופא העור.
תוכל להוועץ גם ברופא המשפחה או ברוקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציקלומד
משה13/12/2010הרוקח בניו פארם נתן לי את המשחה ציקלומד..רשום שזה רק להרפס בשפתיים..
האם היא תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)