מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעונים / פצעים בסנטרשיר17/07/2010
שלום רב!!
אני בת 25, סטודנטית המתגוררת בבאר שבע.
לאחרונה (כעקרון, מדובר בשלושה-ארבעה חודשים האחרונים, אך התופעה החריפה משמעותית בשבועיים האחרונים) החלו לי פצעונים / פצעים בסנטר (יותר מדויק בצידי הסנטר, לא במרכזו..): הפצעים אדומים, עם נקודה לבנה (מוגלה), חלקם מגרדים.
תחילה, היו מופיעים לי 1-2, ועד שהיו עוברים (ולעיתים משאירים סימן), היה צומח אחד חדש, אבל עכשיו זו ממש התפרצות.. יש הרבה, יחסית, אדומים, והמקום נראה אדום ומגורה..
באופן כללי- אני מרגישה שהעור נראה קצת יותר שמן ומזיע מתמיד..
אני מאוד משתדלת לא לגעת, אך בכל זאת לפעמים יוצא שאני קצת נוגעת, רק כדי שהמקום יראה קצת יותר אסתטי..
אתן מעט רקע רלוונטי:
עשיתי בדיקות דם לפני כחודש, על מנת לשלול בעיה הורמונלית (הבנתי שבד"כ פצעים / פצעונים בסנטר מעידים על בעיה הורמונלית), ואכן הבדיקות יצאו תקינות.
כארבע שנים אני נוטלת גלולות מסוג :"יסמין", שמתאימות לי מאוד (הייתי אצל גניקולוג לפני כארבעה חודשים, בדיקה שגרתית, ועל סמך הבדיקה הוא אמר שהגלולות מתאימות לי מאוד). את הגלולות, אגב, החלתי ליטול על מנת להסדיר את המחזור, וכי החלו להופיע לי פצעונים בפנים. (שעברו לאחר שהתחלתי ליטול אותן).
סבלתי מאקנה במהלך חיי וטופלתי ברואקוטן 3 פעמים, כשלושה חודשים כל פעם:
לראשונה בגיל 15, לאחר מכן- גיל 18 ושוב בצבא: גיל 19.
תזונה- איני אוכלת מזונות מטוגנים (כגון צ'יפס וכו'..), כמעט ולא אוכלת בשר, עוף וביצים.. (אם יש קשר). קראתי שיש קשר בין אקנה לבין מוצרי חלב, אז כעת אני משתדלת לצרוך פחות מוצרי חלב (למרות שאני מאוד מאוד אוהבת) ומשתדלת לצרוך אותו רק בנס קפה (אע"פ שאני שותה הרבה מאוד קפה, כ-8 כוסות ביום ממוצע, כ-רבע כוס חלב בכל כוס). אני חייבת לציין שאני שותה את כמויות הקפה הנ"ל כבר הרבה שנים, אז אני לא משערת שיש קשר לצריכת הקפה..
אני מרגישה אבודה עם העניין הזה, הייתי בטוחה שתמה התקופה הזו בחיי.. התופעה מטרידה אותי מאוד (!!) ופוגעת לי בביטחון העצמי בצורה משמעותית..
אמנם קבעתי תור לרופא, אך הוא רק לעוד כ-3 שבועות.. אני חוששת שכל זמן שעובר המצב מחריף ויש לטפל בזה בהקדם!! (נותרים סימנים בעור..)
מה ההתרשמות שלכם ודרך הפתרון, לפחות באופן זמני?
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
ד''ר אהוד סופר17/07/2010נראה כי את סובלת מפריאורל אקזמה שהטיפול המומלץ הינו אנטיביוטיקה מסוג טטרציקלינים כמו מינוציקלין וטיפול מקומי או לעיתים רחוקות יותר רואקוטן.
היבדקי ע"י רופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבניםשרית16/07/2010
ביתי בת 12 חזרה משבוע באיי כרתים כאשר השתזפפה בפנים לאחר מספר ימים החלו להופיע לה כתמים לבנים על הלחיים בקוטר של 2 ס"מ יש לציין שהיא כהת עור מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים
ד''ר אהוד סופר17/07/2010קרוב לודאי כי הבת סובלת מPITYRIASIS ALBA שהינו אקזמה שנגרמת ומחמירה ע"י חשיפה לשמש.
בנוסף להגנה מהשמש יש טיפול אפקטיבי - פני לרופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בבית השחיגלית16/07/2010
כבר תקופה מסוימת שאני סובלת מגרד בבית השחי. כאשר אני מגרדת האזור נהיה אדום ומפריש יותר זיעה. המקום גם מעט נפוח. איך להפסיק את הגרד? כבר תקופה ארוכה שאני לא משתמשת בדאודורנט בכלל בגלל שאני חושבת שהוא גרם לי לגירוי. איך לטפל במקום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בבית שחי
ד''ר אהוד סופר17/07/2010יש לבדוק ולאתר את הגורם לבעיה. פני לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבינאפיןלילך15/07/2010
שלום רב,
אני סובלת מפטרת ציפורניים ב-2 הבהונות בכפות הרגליים.
אני אמורה להתחיל טיפול תרופתי,כדורי טרבינאפין.
ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש בתרופה ובכל זאת למרוח לק על הציפורניים.
אני מודעת לכך שעדיף לא למרוח לק אך מכיוון שמראה הציפורניים אינו אסתטי,האם בכל
זאת מותר ? האם הלק בעצם הורס את אפקט הטיפול?
אשמח לתגובתכם,
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת צפרנים ולק
ד''ר אהוד סופר17/07/2010יש לק כמו בטרפן או לוסיריל שמשלימים טיפול בכדורים לפטרת הצפרנים. שימוש בלק צבעוני לא מפריע להצלחת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סופר,המון תודות על תגובתך !!
לילך18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור וצלקת מתפריםאסנת14/07/2010
בני בן ה-4 סובל מאסטמה של העור באופן קל. יש לו מעט פצעים בעיקר באזור הפנים. בחודשים האחרונים הופיע לו פצע מתחת לשפתיים שהחריף לזיהום חיידקי. פצע זה טופל ע"י סינטומיצין ואכן השתפר, אולם כנראה בגלל שהילד מגרד את הפצע הוא מזדהם שוב ושוב, וכבר עבר מספר טיפולים ע"י המשחה האניטיבוטית. רופאת עור המליצה לנו על שימוש במשחת אלידל לאחר שהפצע מבריא מהזיהום החידקי על מנת להעלים את הפצע לחלוטין.
אולם לאחרונה הבן שלי נפל ופתח את השפה ועשו לו תפרים בצמוד לאזור של הפצע של האסטמה של העור. התפרים כבר הוסרו והתחלנו טיפול ע"י kelocote על מנת לקבל צלקת מזערית. כמובן שהפצע של האסטמה של העור חזר ושוב הזדהם ומטופל כעת שוב ע"י סינטומיצין.
שאלתי היא: האם ניתן למרוח אלידל על איזור הפצע לאחר שהוא מחלים מהזיהום על אף שקיימת שם צלקת מתפרים (בת פחות מחודש?) האם האלידל עלול להזיק לצלקת של התפרים?
מה לגבי הkelocote - מה השפעתו על האסטמה של העור?
איזו משחה עדיף למרוח? האם ניתן לטפל בשניהם במקביל -למשל בבוקר למרוח אחת ובערב את השניה?
תודה,
אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור וצלקת מתפרים
ד''ר אהוד סופר17/07/2010יש למרוח אלידל כשיש התלקחות של אטופיק אקזמה. מריחה של קילוקוט ג'ל הינה טיפול נכון לקילואיד.
אין קשר בין קילוקוט ואטופיק אקזמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות או כתמים? לחץ.....ZZZ14/07/2010
שלום,
לפני כיומיים פתאום גיליתי מספר כתמים ( נראה כמו פטריות) על צד אחד של גבי , הם אינן באותו גודל, כל אחת בגודל אחר ויש אחת ענקית....
הצבע שלהן הוא חום בהיר (כמו כתם קפה...)
זה לעיתים רחוקות מגרד לי אבל כמעט ולא.
לא נחשפתי לשמש באזור בכלל.
אני בלחץ היסטרי ולא ישנה כבר לילות.
האם יש מצב שזה פטריות? ממה נובעות פטריות?
ההיסטריה גדולה ... חיפשתי מקורות מידע ולא הצלחתי להשיג...
זה לא מתפשט ולא גדל
בבקשה עצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי...
ZZZ14/07/2010שכחתי לציין שיש לי גם סבוריאה , האם יש לזה קשר?
כרגע אני לא סטובלת מהסבוריאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ששכחתי מרוב לחץ
ZZZ14/07/2010מרוב לחץ שכחתי עוד משהו- זה בצבע חום בהיר- אדמדם והגדולה היא באזור החזיה. כולם בצד אחד של הגב . האם זה יכול להיות פטריית השמש?
אגב בחודשיים האחרונים התחלתי לאכול יותר ג'אנק. זה קשור?
(אני בת 35 ....)
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא, פני אלי למייל
מיכלי17/07/2010וכל מי שסובל/ת מהתופעה.
אם יש בעיה אם פרסום ההודעה, אני מתנצלת, לא קראתי עדיין את תנאי השימוש באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לפנות לאיבחון אצל מומחה לעור
ד''ר אהוד סופר15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להרפסחסום14/07/2010
לפני יומייםבערךך התחיל לי נפיחות בשפתיים אבל זה התחיל אחריי שנשכתי את השפתיים וליקקתי אותם הרבה וניהיה לי יום אחריי כמו פצעונים שקופים לבנים על השפתים
האם מדובר בהרפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיבחון נדרשת בדיקה קלינית...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/07/2010פנו לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומודונים בגיל צעירלהבית14/07/2010
לבתי בת ה6 וחצי הופיעו 2 קומודונים (שחורים) על האף והסנטר. האם זה יכול לרמז על התבגרות מינית מוקדמת? מלבד זאת אין לה כרגע כל סימן אחר, השאלה אם זהו סימן מבשר רעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנו לבדיקת רופא עור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/07/2010..יתכן שמדובר ביבלות מסוג מולוסקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-LOCACIDדנה14/07/2010
שלום,
אני בת 24 ולפני שבועיים וחצי התחלתי להשתמש ב-LOCACID (משחה) על בסיס יומי, בעיקר לטובת העלמת כתמי אקנה. מאז הפנים שלי התמלאו בפצעים. אני יודעת שלעיתים יש החמרה בתחילת טיפול, לטובת הטבה בהמשך. אך האם זה נורמלי? להמשיך להשתמש? להוריד מינון?
בתודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתחילת שימוש בלוקציד עלולה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/07/2010..לחול החמרה קלה, זמנית וחולפת של האקנה אך לרוב מדובר בבולטות מוגברת של אודם הנגעים הקיימים ואלו שמחלימים.
לצערי איני יכול ליעץ לך באופן מדוייק ומוסמך בפורום זה ועלייך לפנות שנית לרופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואילירן14/07/2010
אני נטלתי פרופסיה במשך חודש והפסקתי לפני 7 ימים. אבל עדין אני שם לב שלאחר סקס כשאני גומר הנוזל הוא דליל יותר ממה שהיה לפני שהתחלתי לקחת פרופסיה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתופעות הלוואי הידועות הללו של הפרופסיה עד שהם מפסיקות והגוף חוזר לייצר זרע צמיגי רגיל כמו שהיה תמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירן, איני יודע להשיב לשאלתך....
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/07/2010....כעת אך אשתדל לחפש בספרות ולענות לך בהקדם.
בכל מקרה הזמן שאורך לאשכים ליצר זרע הנו כ 3 חדשים ולכן אני מניח שתוך עד 3 חדשים יחזור המצב לקדמותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול במקום דאודורנטניר13/07/2010
שלום לכולם...
השאלה שלי אולי קצת מוזרה אבל אני רציני לגמרי,
האם שימוש באלכוהול (70%) במקום דאודורנט בבית השחי יכול להזיק לעור?
כבר שבועיים שאני עושה את זה והתוצאות מצויינות, שימוש יחיד מנטרל ריחות זיעה למשך 48 שעות.
השאלה היא האם זה יכול להזיק בטווח הארוך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלול לגרום לתגובת גירוי כעין...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/07/2010...כויה כימית אך שימוש זהיר בכמות קטנה ומדודה עשוי להיות נסבל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדתיצחק12/07/2010
מזה יומיים אי סובל מגרת בכל הגוף.ללא חשיפה למאכלים או חומרים חדשים-בעקבות כאבי בכתפיים נטלתי BREXINטרם הופעת הגרדת.ללא חום.אמש על פי החלטת רופא המשפחה אני נוטל
"טלפסט"טבל' אחת ליום.הומלץ לפנות לרופא עור.ביום א' אני מתכונן לנסוע לחו"ל (שייט נהרות ברוסיה)שבועיים.הגרדת טרם עברה,אני מאוד מאוד מתלבט לבטל את הנסיעה אבקש עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדת
ד''ר אהוד סופר12/07/2010יצחק שלום רב,
על מנת לענות לשאלתך יש לקחת אנמנזה, לבחון את הפריחה ו/או את הגירוד, לאבחן ולתת טיפול. פנה כמומלץ לרופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפתליאת12/07/2010
שלום אני עוסקת בספורט ולאחרונה יש לי שפשפת בין הרגליים. היא קצת צורבת ומאוד מפריעה לי. אני חייבת ללבוש טייצ מתחת לכל בגד שאני שמה כדי שלא יכאב יל. מה אפשת לעשות בנוגע לכך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשפת
ד''ר אהוד סופר12/07/2010המקור לשפשפת יכול להיות מהרבה סיבות, כולל פיטריה, אקזמה, זיהום ושפשוף.
יש לבדוק ולתת טיפול בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופה!!אנונימי12/07/2010
איך יודעים אם יש פטרייה על איבר המין(הגברי) ואם כן למי לפנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד''ר אהוד סופר12/07/2010פנה למומחה לרפואת עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לפטריה רחבת היקף בעורמשה12/07/2010
לאחר בדיקה מיקולוגית שבה נמצא כי ישנה פטריה על העור
ניתן לי טיפול של כדורי למיסיל למשך שבועיים (טיפול במשחת ציקלודרם C לא עזר).
נמסר לי ע"י הרופא כי לתרופה הנ"ל יכולות להיות השפעות על הכבד וכן
תופעות לוואי שונות (יש לציין כי הרופט בדק את בדיקות הדם האחרונות שעשיתי לאחרונה)
האם הטיפול בכדורים הנ"ל בטוח ?
האם לדעתכם יש כדור "בטוח" יותר ללא תופעות לוואי אפשריות או טיפול אחר במשחה ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיטריה
ד''ר אהוד סופר12/07/2010כשטיפול מקומי בפיטריה נכשל יש לשקול טיפול בכדורים נגד פיטריות. למיסיל אורלי הינו מצוין נגד פיטריות מסוימות מסוג דרמטופיטים. למיסיל נמצא בשוק הרבה שנים וניתן למיליונים ברחבי העולם.
לכל כדור ותרופה יכולות להיות תופעות לוואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)