מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהרן18/08/2010
שלום אני בן 16 ויש לי על העור בפין חספוס של פצעונים קטנים. בנוסף על יד פי הטבעת גדלה לי גולב קטנה שמציקה אני לא יודע מה זה מה לעשות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר אהוד סופר23/08/2010פנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערהמיכל18/08/2010
שלום,
הסרתי נקודת חן בלחי שהיו עליה מספר שערות שחורות.
כשלושה שבועות אחרי ההסרה שמתי לב ששערה אחת חזרה. היא התחילה כשערה שחורה (כ-1 מ"מ) והמשיכה כיותר בהירה. לאחר שצמחה כ-2-3 מ"מ, גזרתי אותה בעזרת מספריים. מאז נשאר "זיף" קטן באורך כמ"מ אחד, אך במשך השבועיים האחרונים השערה לא גדלה בכלל.
שאלותיי הן:
1. האם עצם העובדה שצמחה שערה שוב אומרת שהנקודה לא הוצאה במלואה?
2. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהשערה הפסיקה לצמוח? והאם זה דורש בדיקה אצל רופא? האם הדבר יכול להעיד על תהליך לא תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על שאלתי?
טליה19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערה
ד''ר אהוד סופר23/08/2010אין קשר בין הסרת הנגע וצמיחת השערה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בראש ופלג גוף עליון -פישפש?בני17/08/2010
שלום,
בימים האחרונים התחלתי להרגיש גירודים ועיקצוצים מטרידים מאוד באזור הראש, הכתפיים, הגב העליון והחזה – בעיקר בזמן שכיבה במיטה. יש לי חשד שנדבקתי בטפיל כלשהו או שמיטתי "נדבקה" במשהו... ממש לפני כן, הגיעה לביתי חבילה ובלי משים, הנחתי אותה על המיטה. בינתיים, לא גיליתי סימנים לפישפשים (לפי הסימנים שמצאתי באינטרנט), אך אולי אלה ידגרו ויופיעו בהמשך..
האם חששותיי מוגזמים? האם יש התאמה לתופעות שגורמים טפילים שונים?מה הסיכוי שזה יעבור למיטות אחרות בבית?.
עם או בלי קשר, ביקרתי לפני חודשיים אצל רופא עור ומין, לצורך מעקב אחרי התקרחות בלתי שיגרתית בראש. בסופו של הביקור, היפנה אותי הרופא לבצע ביופסיה מעור הראש, בחשד שיש לי אלופסיה.
לא נראה לי שזה קשור , אבל...מי יודע?
אשמח לשמוע את דעתכם.
בני ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי שיענו לי? בבקשה!!!
בני19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים בראש ופלג גוף עליון -פישפש?
ד''ר אהוד סופר23/08/2010בקשר לבעיה הראשונה - קשה לעשות אבחנה מבלי לבדוק, נא לפנות לרופא עור.
בקשר לאלופיסיה (קרחת) - ישנם מספר סיבות וגורמים לאלופיסיה, ביניהם גם מחלות עור בגוף שיכולות לגרום לקרחת בקרקפת. נא לפנות לבדיקה ואבחנה אצל רופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הורמונליממננ17/08/2010
ברצוני לדעת האם כשאני פונה לרופא עור ומין מסיבת שיעור יתר
האם באפשרותו במסגרת הבירור ההורמונלי לשלוח אותי אותי לאוטרהסאונד גניקולוגי
בנוסף לבדיקות הדם ?
היות ואני יודעת שיש לי שחלות פוליציסטיות (אך הבדיקות ישנות )?
על מנת שיתן לי טיפול בגלולות מסוג דיאנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור הורמונלי
ממננ17/08/2010היות והבדיקות דם ההורמונליות יוצאות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דביק באזור הקודקודשיר17/08/2010
שלום,
אני בת 24 ובשבוע האחרון שמתי לב שהשיער שלי, במיוחד באיזור הקודקוד, הוא מאוד דביק. יש לציין כי אני חופפת מדי יום, וגם מיד לאחר המקלחת הוא דביק.
אינני משתמשת במוצרים לעיצוב השיער.
אני ממש מודאגת, יש משהו שאפשר לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ....
אסף סידס18/08/2010יכול להיות ששמת וואקס או חומר אחר במספרה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני משתמשת במוצרים לטיפוח השיער
שיר18/08/2010ולא שמתי עליו דבר מלבד שמפו ומרכך בחודשים האחרונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער דביק
ד''ר אהוד סופר23/08/2010ישנן מספר סיבות לשיער דביק. יש לפנות לרופא עור לבדיקה וביצוע אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתיפקוד מיניאלכס15/08/2010
שלום רב
אני בן 34
מלפני כמה חודשים סובל משתן מפוזר וגם ירידה בתיפקוד המיני (קושי להגיע לזיקפה)
יש לציין שעד אז לא הייתה אף פעם שום בעייה בתיפקוד מיני רק להפך!
בהתחלה גם היו מדי פעם הפרשות קטנות מפין וזה עבר לאחר טיפול ב OFLODEX אצל אורולוג
השתן עכשין קצת פחות מפוזר אבל עדיין מפוזר במיוחד בבוקר
והביצויים לא חוזרים לקידמותו
המצב מאוד מאוד מלחיץ !
אולי הדלקת גרמה נזק עתידי זה יכול להיות ?
פחד נוראי לקיים יחסי מין
מה לעשות ???
מה הבדיקות שצריל לבצע ? לא רוצה להזניח צריך לתפוס בהתחלה ולטפל
מאוד עודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזור השתן עלול להצביע על...
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/08/2010....צלקת או חסימה מסיבה אחרת בקצה השופכה. זה יכול להיות סיבוך של דלקת השופכה ממנה סבלת ואשר טופלה באופלוקסצין.
להפרעה בתיפקוד המיני תיתכנה סיבות רבות. נפשיות וגופניות גם יחד.
המלצתי: פנה לבדיקת אורולוג חוזרת ובאם תקינה - שקול פנייה לסקסולוג.
בכל מקרה, הקפד מעתה על קיום מגע מיני מוגן בלבד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתמיכל15/08/2010
שלום. בני בן שנתיים וקצת וצחה לו שלפוחית בכף הרגל מלאה בנוזלים ולידה קילופי עור וזה נראה רע מגרד לו בעיקר בלילה.
מה זה? מה הטיפול אחרי שמפוצצים את השלפוחית?
מצורפת תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
אסף סידס18/08/2010היה לי גם כזה שמים על זה חומצה מיוחדת אצל האחות בקופת חולים וזה קצת שורף ואבל עובר מהר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרואגיסטןאורן14/08/2010
האם ניתן למרוח משחה זו למשך תקופה ארוכה או שמה יש להפסיק אחרי זמן קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן14/08/2010יש להפסיק לאחר זמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבר14/08/2010
בוקר טוב.
לפני כחודשיים +הופיעו לי פצעונים קטנים ואדומים חלקם עם מוגלה לבנה אשר התרכזו במצח בלחיים ועכשיו המצב החמיר בצוואר, רופא עור נתן לי למרוח משחה בשם לורויט אשר לא הועילה
האם יתכן כי מדובר בזיהום? יש לציין שהפצעים גם מרגישים כקשקשת ( חררה
) כאשר נוגעים בהם הם קטנים ובולטים ומתפשטים לכל כיוון בצוואר ובאיזור הפנים ובית החזה
הדבר מפריע מאוד
בצעתי משטח מאחד הפצעים בצוואר ע"פ בקשתך- התוצאה:צמיחה פלורה של עור
מהי המששמעות? האם יש צורך לקבל טיפול?יש לציין שאני בת 37
ערב טוב ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן14/08/2010אשמח לסייע לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקל בראשמיכאל13/08/2010
שמעתי שקיים חומר שמייבש פרונקל וע"י מעלים אותו,אודה לך אם תמסור לי את שמו,וכיצד ניתן להשיגו.
בגלל שמדובר בפורונקל קטן בראש אני מעונין להסירו ללא ניתוחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי אך השכלתי הרפואית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/08/2010...אינה כוללת ידע בקוסמות. איני מכיר תכשיר כנ"ל שמריחתו חוסכת צורך בפעולה כירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCRאייל13/08/2010
מה היא רמת האמינות של בדיקת PCR למציאת נגיף ה- HPV בגברים ?
אם בדיקת ה-PCR חוזרת שלילית האם המשמעות היא שהנגיף "נעלם" ואני הבראתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תשובה?
אייל14/08/2010למה לא עניתם לי עד עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן14/08/2010הבדיקה היא ברמת אמינות גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז עם איזה משחה אפשר זמניתTCDSVUZJ12/08/2010
כי התור הרופא עור לא קרוב
כי לבנתים רפוא ראה אותי בזמן שקיבלתי עירוי בבית חולים .
ואז חשבתי שזה מהרמיקייד.
כי הרופא לא טיפלה בי כי לא הה לי תור .רק רצו לראות כשאמרץי לאחות בבית חולים .
אשמח לשמוע על מה אתה ממליץ האמת יש לי כבר הרבה שפורפרות שמתבלבלת .
כי חלק לכפות רגליים .
חלק לוגינה פיטריה כל חודשים שלוש יש לי פיטריות בוגינה .מקבלת טיפול כדורים מונע על ידי הפה .
כרגע מנסה להתחיל בפרביוטיק .כדורים וגם וגינה .אני לא יודעת מה עובר עליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאורך מתאים לנגע עמוק שטיפול ב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/08/2010...משחות לא יועיל כנראה.
נסי להקדים את התורים לרופא הנשים ולרופא העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסתמי12/08/2010
שלום,
ברצוני לשאול האם הרפס וגינאלי פעיל יכול להיות מועבר על ידי לבישה משותפת של מכנסיים?
בברכה,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שכן....
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/08/2010..אמנם לא נתקלתי במקרה כזה אך נראה שהדבקה כזו תיתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמי13/08/2010אם כך, מדידת מכנסיים בחנות יכולה להוות סכנה להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אם את וזו שלפניך לא לבשתן תחתון!
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה
תמי13/08/2010בקשה נוספת - האם תוכל למחוק את הודעותי מהפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקל בראשמיכאל12/08/2010
מהי הרדמה מקומית על מנת לסלק פרונקל קטן מהקרקפת,האם קיים סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעזרת זריקה לעור. הסיכון...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/08/2010....הנו מזערי וכולל סיבוכים כרגישות פתאומית לחומר ההרדמה המקומית, זיהום בפצע הניתוח, הצטלקות לא תקינה של פצע הניתוח ועוד כיו"ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- >וצאת בדיקהסופי12/08/2010
תהליך הבדיקה התוצאה
Microscopy result חיובי
Microscopy for hypha +
Microscopy spores +++
Fungal culture בתרבית צמיחה של
התאמת הטיפול לחיידק
שם החיידק שם האנטיביוטיקה קוד הרגישות תוצאת הרגישות הערות
Candida parapsilosis וגם ספרופיטים
Quantity* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופי, פני לרופא העור שלך....
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/08/2010להערכת התאמת תוצאת הבדיקה לממצאים הקליניים ולבחירת הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)