מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם חום בגב לאחר מכה קלהאפרת15/12/2020
כתוצאה משפשוף בקיר לפני כחודש הופיע אדמומיות קלה בגב של בתי בת ה 15+.היה כאב קל מאוד שעבר כבר לאחר זמן קצר מאוד.לא היו שום תלונות אח"כ ואתמול יצא לי לראות שיש לה באותו מקום כתם חום די גדול.נראה לי קצת מוזר כי זו לא הייתה מכה חזקה .האם יש סיבה לדאגה או שהכתם אמור לעבור עם הזמן?אין שום נפיחות .שולחת קובץ תמונה של הכתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום
פרופ` חיים ראובני16/12/2020לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה. פני לרופא מטפל .. או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של בלוטות לימפה מחלת NHL M.Fיעקב דותן14/12/2020
שלום רב
פרופ' חיים ראובני
מבקש לשאול איזה קשר (ישיר, עקיף, נדיר)
יש בין מחלת NHL M.F ולימפאדמה ?
בתודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF
פרופ` חיים ראובני16/12/2020לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ "מה לא מכיר" אותי את המחלה, את הקשר או לימפאדמה
יעקב דותן18/12/2020
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת אלוקום על עור הפניםספיר13/12/2020
כתוצאה מטראומה של העור בפנים נוצרה לי אדמומיות בלחיים יותר, ממה שהיה לי והרופא עור נתן לי למרוח אלוקום קרם על האזור.
האם זה מסוכן על עור הפנים?
והאם אני עלולה לאבד את כל האדמומיות בפנים שהייתה לי עוד קודם לכן?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוקום
פרופ` חיים ראובני16/12/2020מציע לסמוך על הרופא שלך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של בלוטות הלימפה בבית שחייעקב דותן13/12/2020
שלום רב
פרופ' חיים ראובני
מבקש לשאול איזה קשר יש בין מחלת NHL M.F ולימפאדמה ?
בתודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת NHL M.F ולימפאדמה
פרופ` חיים ראובני16/12/2020לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל נוראי מזרמים תת עוריים בידיים ושינויים בגוון העורענת12/12/2020
שלום הבת שלנו בת 20 סובלת מאוד ממראה העור שלה בידיים עד כדי כך שלא יוצאת יותר מהבית והחיים גהנום יש לה זרמים תת עוריים שגורמים לצבעים בעור הידיים ואין לנו מושג מה הסיבה זה לא חיצוני בכלל, בבוקר קמה בלי כלום ואז זה מתחיל מה יכולה להיות סיבה לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל
פרופ` חיים ראובני12/12/2020חייבת בדיקת רופא .. ולראות מה נעשה וטופלה עד כה..
פני לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן אדום ויבש בעור-מה זה??מיכל11/12/2020
שלום בני בן 13 בשבועות האחרונים גדל לו כתם אדום ויבש בעורף וליד האוזן הרופאת משפחה אמרה שזה נראה כמו דלקת בעור ונתנה לו משחה betacorten cream במשך 10 ימים פעמיים ביום. היה נראה שיש שיפור אך אחרי שהפסקנו את הטיפול זה חזר. מצורף תמונה.
מה זה יכול להיות? ומה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן אדום
פרופ` חיים ראובני12/12/2020יכול להיות שזה גם זיהנום פטרייתי או אלרגי או אחר
פנו לרופא עור שנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהורים תלמדו לבדוק את תרכיבי התרופות והמשחות טרם שימוש
שכל לא מזיק13/12/2020*להורים תלמדו לבדוק את תרכיבי התרופות והמשחות טרם שימוש
*רק הורים טיפשים מורחים בלי לדעת ולברר ולהתעמק על המשחה שניתן לילד ותופעות הלוואי
*רופא/ת משפחה או ילדים לא מכירים לעומק תגובות עוריות כמו
רופא/ת עור מומחה ומנסים לקצר
*לפני שאתם ההורים קונים ממרח שוקולד אתם קוראים אני מקווה את מרכיבי המוצר ולא ישר מורחים על לחם ומכניסים לפה הילד רק בגלל שזה על המדף - טיפשים תתעוררו
*המשחה שקבלתם ומרחתם לילד לבטח שינה את אופי התגובה / העורית של מקום נגע המורם בעור ובכך סיבכתם עוד יותר המצב העורי גם לטיפול ממוקד ועתידי
ילדים לא בוחרים הורים וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעור הפנים בעקבות שימוש בסבון פניםספיר10/12/2020
שלום, אני בת 29
לאחר שהשתמשתי בסבון פנים שראיתי שמכיל גם טרטזין היה לי עיקצוצים וצריבה בעור, הפסקתי ולאחר מכן פיתחתי קצת רגישות למוצרי קוסמטיקה מאז בעיקר למקדמי הגנה. כבר שנה שיש לי יובש בעור הפנים עם פצעונים מידי פעם באיזור קו הלסת בעיקר ובאמצע הלחי לפעמים מגרד לפני שיוצא אבל בסך הכל אין גרד ממש, היובש מאוד מציק עם קילופים גם בשפתיים והפצעים שבאים והולכים. יכול להיות שפיתחתי איזושהי מחלת עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעור
פרופ` חיים ראובני12/12/2020הטיפול מותנה באבחון וביסוס האבחנה..
פני לרופא עור
ממליץ לשקול טסטים עוריים לבדיקת ואיתו גורם משפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפצס חוזר ונשנה במפשעה- האם יש פתרון לטווח ארוך?חנה10/12/2020
היי,
יש לי אפצסים במפשעה באופן קבועה. לאורך כל המפשעה, מופיעים כל פעם במיקום אחר. מתוך כל הפעמים, פעם אחת הלכתי לבית החולים למטרת ניקוז, זה עדיין כאב ונשאר לאורך זמן. זה לא מפסיק, תמיד יש לי אחד לפחות, זה מקשה עלי לשבת ובעיקר כואב ומציק. האם יש פתרון חוץ ממשחת איכטמול? כי אני לא יכולה כל יום כל הזמן למרוח אותה. אני שוטפת את המקום על בסיס יומיומי עם סבון אנטי-בקטריאלי. אשמח לעזרה!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס חוזר
פרופ` חיים ראובני12/12/2020כדאי לנסות.. יש פתרונות נוספים שצריךלנסות ..אחרי בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומה על הקרקפת של ילדה בת 4שלומי09/12/2020
ערב טוב, אודה לחוות דעת נוספת או המלצה להמשך טיפול.
אתמול בזמן מקלחת גיליתי בקרקפת של הבת שלי (גיל 4) נקודה אדומה, שטוחה, שקועה במעט ואינה בולטת כלל עם קרחת סביבה. היום היינו בביקור אצל רופא עור שחושד כי מדובר בדלקת ולכן רשם לנו Elocom Lotion בטיפות למריחה פעמיים ביום (3 טיפות כל פעם) המליץ על מעקב וביקור חוזר עוד כחודש וחצי וציין שבמידה והטיפול אינו עוזר יהיה ככל הנראה צורך בבדיקה פולשנית יותר. מצרפת תמונה בתגובה ראשונה, ברור לי שקשה לחוות דעה ברשת ללא בדיקה אך מאחר ואינני רוצה להמתין חודש וחצי למקרה ולא יהיה שיפור, כן מחפש כיוון/ הכוונה נוספת מאיש מקצוע. תודה וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אדומה ..
פרופ` חיים ראובני12/12/2020הבדיקה צריכה חהיעשות גם ע"י דרמטוסקופ...
פנ לרופא עור ילדים נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים סביב הפה לתינוק- מה עושים?שיר09/12/2020
לתינוק שלי בן שנה וחודש, יש פצעונים אדומים סביב הפה. האם יש תכשיר שאפשר למרוח על מנת להעלימם? נצפה לפעמים גם קצת יובש מסביב אבל בעיקר פצעונים.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים סביב לפה..
פרופ` חיים ראובני12/12/2020זו איננה אבחנה ..
יתכן שזהגם קשור למוצץ..
פני לרופא עור ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בהיר לתינוקת בת חודש וחציהילה05/12/2020
שלום רב
לביתי בת חודש וחצי הופיע כתם חום בהיר על הרגל רק לפני כמה ימים כתם חום שגדל קצת וללא פורפורציה על הירך
האם יש ממה לדאוג? אין תורים כרגע לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום בהיר
פרופ` חיים ראובני08/12/2020סביר שאין לחץ .. לא נשמע מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם חום בהיר
פרופ` חיים ראובני08/12/2020סביר שאין לחץ .. לא נשמע מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת ישנה מגרדת- האם קלוקוט עוזר?אוראל03/12/2020
הי ,
יש לי צלקת מאוד ישנה בסנטר די קטנה.
היא מלפני 24 שנים כשהייתי בת שלוש ופתחתי את הסנטר.
מאתמול הצלקת לא מפסיקה לגרד לי , הייתי בטוחה שזה פצעון אבל לא!!!!
הגיוני שעכשיו אחרי ככ הרבה זמן יקרה משהו ? היא התחילה לבלוט קצת כשאני מממשת(בגלל זה חשבתי שזה פצעון). היא בסנטר למטה.
מה יכול להיות ?
ועוד משהו לפני ארבע חודשים היה לי הרפס בלחי ושמתי את המדבקות השקופות שדוקא מאוד עזרו אבל השאירו לי צלקות , אם אני אשים עכשיו קלוקוט זה יעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוקוט
פרופ` חיים ראובני08/12/2020סביר שקלוקוט לא יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים באצבעות לילדה בת 10אמא מודאגת01/12/2020
שלום בת שלי בת 10 בראיה בדרך כלל בדיקת דם אחרונה תקינה כולל ברזל שמתי לב שיש ב 3 אצבעות היד שלה כתם לבן ממש קטן כמו ענן קטן אין באצבעות רגליים או באצבעות היד השנייה
מצרפת תמונה
האם מעיד על משהו חמור נלחצתי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן ממש קטן...
פרופ` חיים ראובני02/12/2020צילום לא משקף את את הבעייה .
אנא פני לבדיקת רופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים אדומים בגב של ילד בן 13דני30/11/2020
שלום רב,
ותודה מראש על המענה
לבני בן ב13 הופיעו סימנים בגב התחתון, כמו שריטות, הפסים הופיעו לפני כמה חודשים ולא חולפים, האם זה יעבור מעצמו ואם לא מה דרכי הטיפול, מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים אדומים בגב של ילד בן 13 המשך
דני30/11/2020כמו כן רציתי לשאול בבקשה ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה/זיהום ושימוש ב-TEVACUTANאבנר29/11/2020
שלום וברכה,
לפני כחודש-חודשיים היה לי זיהום/פטרייה מאחורי האוזניים.
הרופא נתן לי מרשם ל-TEVACUTAN CR 1% 15G, POLYCUTAN CREAM
מרחתי את המשחה מאחורי האוזניים וזה עזר לי.
בינתיים שמתי לב שיש לי דברים דומים גם בכמה אזורים שונים בקרקפת.
השאלה שלי היא כזאת- האם ניתן למרוח את המשחה הנ"ל גם ישירות על הקרקפת, היכן שצומח השיער? האם זה לא עלול לגרום חלילה לנזק לשיער או לשורשים?
כשהשתמשתי בתרופה בפעם הראשונה זה היה ממש מאחורי האוזניים, ולא במקום שצומח בו שיער.
תודה רבה ובשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבה קוטן
פרופ` חיים ראובני01/12/2020אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)