מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום ומילוי השיער לאחר מחלת אלופציהנועה15/10/2020
שלום רב
לפני כ5 שנים חליתי באלופציה אראטה בקרקפת ואיבדתי חלק משמעותי מהשיער. הייתי אז בת 26 והשיער שלי היה מלא עד אז. מאז השיער שלי מסרב להתמלא מחדש למרות שכל החורים ברוך השם התמלאו בחזרה. השיער שלי דליל כבר כמה שנים ואשמח מאוד לקבל טיפים איך לגרום לו להתמלא ולהתעבות מחדש. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער דליל
פרופ` חיים ראובני17/10/2020פני לבדיקה ולפיה לחשוב על בדיקות וטיפולים ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם קטנים בגבתומר שנל14/10/2020
זה כמו שטפי דם קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם
פרופ` חיים ראובני17/10/2020האמנם?
פנה לבדיקת רופא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לגבי נקודות בגבתומר שנל14/10/2020
שלום רב,
יש לי מס נקודות בגב מזה כיומיים מה דעתך? ממה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
פרופ` חיים ראובני17/10/2020מהצילום לא ניתן להגיע לאבחנה.
פנה לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע קטן באצבע חם וכואבשושי12/10/2020
שלום פרופ' ראובני, מקווה ששלומך טוב. זה נראה משהו פעוט אבל זה די כואב.. וזה חם.. זו אחת מהאצבעות שאני משתמשת בהן כדי להחזיק עפרוו ואני לא מצליחה לכתוב ישר (לדוגמה)... זה התחיל מנקודה קטנה לפני כשבוע ולאט לאט גדל... צירפתי תמונה.. צבע ירוק... אין קוץ.. אי ציפורן שתקועה.. התחיל פתאום.. כמו מה זה נראה?
לא נעים לי ללכת לרופא בשביל דבר כל כך קטן ושולי...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לכתוב
שושי12/10/2020שכחתי לכתוב שהיא מעט נפוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע קטן
פרופ` חיים ראובני17/10/2020מהסיפור עולה ישיש לך זיהום...
קדימה לבדיקה וטיפול בהתאם .. לרופא משפחה או רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אכן דלקת.. אשמח לעוד כמה שאלות
שושי17/10/2020נבדקתי (פשוט מאוד התנפח אז הלכתי לרופא לפני יומיים)... קיבלתי משחה אנטיביוטית ל 10 ימים פעמיים ביום.. אחרי פעם אחת התפוצץ ויצאה כל המוגלה... אני צריכה להמשיך במשחה? הפסקתי אחרי הפעם היחידה הזו.. יש סיכון שיחזור בגלל שהפסקתי?
וממה נגרמת דלקת כזו? מקום קצת מוזר, לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע קטן
פרופ` חיים ראובני24/10/2020אנא פני לרופא שלך....להמשך טיפול ומעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מינוציקלין לבן 14 תת מינון או לא?אילן10/10/2020
מהו המנון הנכון למינוציקלין? בעבר בני קיבל 50מג, נאמר לנו שזה תת מינון וכי צריך 100מג חצי שנה. האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניוציקלין
פרופ` חיים ראובני17/10/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע ורוד באוזן החיצונית האם מסוכן?מוחמד בושנאק08/10/2020
היי
לאחרונה שמתי לב שיש לי נגע קטן באפרכסת האוזן החצונית בצבע ורוד , מה זה יכול להיות ומה עושים והאם הדבר מסוכן ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע באוזן
פרופ` חיים ראובני08/10/2020פנה לאבחון רופא משפחה או רופא עור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NEURODERMATITIS ברגל כבר עשר שנים האם יש טיפול?יוני03/10/2020
שלום. יש לי גרד ברגל שאובחן כ-NEURODERMATITIS כבר למעלה מעשר שנים (מ-2010). תמיד היה לי אזור קטן מחוספס ברגל מאז היותי ילד אבל לפני עשר שנים האזור התחיל לגרד ומאז איני מצליח להספיק את הגירודים והאזור גם גדל ממוקד אחד לשלושה מוקדים. לאורך השנים הייתי אצל מספר רופאי עור ורובם אמרו אותו דבר - שעלי לשים כל הזמן קרם לחות על מנת להפסיק את הגירוד. מספר פעמים גם רשמו לי משחת נרידם על מנת לעזור בהפסקת הגירוד. אבל שום דבר לא עזר, במקסימום אני מצליח לא לגרד כמה ימים אבל אז כל פעם שהפצע מתחיל להגליד, יש משהו בתהליך ההחלמה שגורם לי לגירוד קיצוני שאני לא מצליח להתגבר עליו. פעם אחת רופא עור טיפל במקום בעזרת חנקן נוזלי אבל אחרי כמה שבועות המצב חזר לקדמותו. האזור לא מגרד כל הזמן אלא יש מעין התקפות גירוד קיצוניו מידי פעם, ובזמן הגירוד אני מרגיש כמו זרמים בכל הגוף. מצ״ב תמונה. אני מיואש מאחר שביקרתי רופאי עור שונים ואף אחד לא עלה בידו לעזור. אשמח לתובנה חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ` חיים ראובני08/10/2020פשוט לטפל כשצריך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה fucidin האם יכול להיות סרטן?Msma02/10/2020
קבלנו משכה fucidin.
יכול להיות סרטן? צריך ביאופסיה וניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסידין
פרופ` חיים ראובני08/10/2020לא ניתן לאבחן באמצעות צילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזרוע ימין באזור המרפק עד גב כף הידדני02/10/2020
כאבים בזרוע ימין במיוחד מהמרפק לגב כף היד, יותר בעת מישוש או נגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזרוע..
פרופ` חיים ראובני08/10/2020פנה לרופא משפחה או אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן להשתמש באלוקום קרם לנגע בגב כף היד?טל01/10/2020
שלום,
קיבלתי אלוקום לטיפול בנגע בגב כף היד אך לא נאמר לי כמה זמן צריך להשתמש בתכשיר. אשמח להנחיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוקום
פרופ` חיים ראובני08/10/2020להשתמש כמגרד. ואז להפסיק.
שמוש ממושך ללא הפסקה .. משפיע על העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדים ספציפיים בבדיקות דם להתקרחות ונשירהדני29/09/2020
שלום ד״ר, אני בת 27, מאז ומתמיד יש לי נשירה חזקה שאני חיה איתה בשלום. בחודשים האחרונים החלה לי נשירה חריפה יותר והתחלה של התקרחויות.
אני רוצה לפנות לרופאת עור פרטית ולהגיע אליה כבר עם תוצאות של בדיקות דם,
אשמח לדעת איזה מדדים מיוחדים אני צריכה לבקש מרופא המשפחה שיבדקו בבדיקות ויכולים להיות קשורים לנשירה והתקרחות,
כי הבנתי שבדרך כלל נותנים בדיקות כלליות ולא בודקים הכל.
תודה רבה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לנשירה..
פרופ` חיים ראובני29/09/2020כל רופא משפחה מכיר אותם .. בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לנשירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לנשירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מתפשטת אצל תינוק בן פחות משנתייםטלי27/09/2020
תינוק בן שנה ו 11 חודשים.
לפני כחודש הופיעה פריחה בצורת פצעונים בצבע אדום ללא מוגלה או נוזל בפנים.
הפריחה התחילה בצד הפנימי של הידיים , ואז התחילה להתפשט לבית החזה, הגב ירכיים ועכוז.
בעכוז הפריחה אדומה מאוד ומפושטת..מעט מגרדת באזור מסויים.
לציין שלא היתה התקררות ובמדידת חום היה 37.6.
כמו כן הפריחה לא מגרדת והתינוק חיוני ולא נראה חולה או סובל.רופא הילדים רשם טיפות פניסטיל ללא השפעה.
התייעצנו עם רופא עור אשר רשם לו משחת Elocom שמכילה סטרואידים וטיפות פניסטיל.
הטיפול הזה לא עוזר..ונראה שהפריחה ממשיכה להתפשט..
לא החלפנו אוכל חדש ולא שינינו כלום בשיגרה היומיומית...
מה לעשות ?
אנחנו אובדי עצות
צירפתי תמונה
איזה בירור אתה ממליץ לעשות ?
טסט לאלרגיה, או בדיקות דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה לא ברורה
פרופ` חיים ראובני29/09/2020חזרי לבדיקה ואבחון..
הצילומים לא מספקים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מגרדים בעור ומשחת תריאולוןעדי27/09/2020
בוקר טוב. לבן שלי בן 4 יש פצעים חוזרים כל פעם במקום אחר שממש מגרדים לו עד כדי דם..בעיקר מאחורי הברכיים, במרפקים בידיים.. מזכיר אטופיק.. הרופא ילדים לא ראה את הפצעים ועל סמך התיאור נתן משחה בשם תריאולון. כשקראתי את תופעות הלוואי האפשרויןת ממש נחרדתי. כמו כן מצוין שהיא אסורה למי שיש אנמיה. ויש לו אנמיה( כתוצאה מתלסמיה מינור). הרופא בחופשה עד אחרי סוכות ומתלבטת מה לעשות.. מרחתי לו פעם אחת ולא בטוחה אם להמשיך כך פעמיים ביום. אשמח לעצתך .האם אתה מכיר את המשחה או ממליץ על אלטרנטיבה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים ..מגרדים..
פרופ` חיים ראובני29/09/2020טיפול איננו אבחנה ....
הסדר הפוך..
פני לרופא עור ילדים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע על רגלו של פעוט בן שנה וחציימית26/09/2020
שלום פרופסור .
לבני יש על הרגל פצע מזה כחודש שלא עובר . מורחים לו אגיסטן ללא כל שינוי . הפצע אינו מגרד ויבש מאוד . אשמח לאבחנה . תודה מראש ורק בריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מזה כחודש שלא עובר
פרופ` חיים ראובני29/09/2020כל פצע שלא עובר מחייב הערכה קלינית חוזרת..
מציע לחזור לרופא עור..
צילום לא עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה אצל תינוקת האם צריך לבדוק?יוליה24/09/2020
שלום לבת שלי תינוקת בת חודשיים
יש חמישה המנגיומות קטנות , 4 על הגב ו1 על הראש
קבלנו גל פרופרנולול
השתמשנו בו שבועיים
המנגיומה בראש התנפחה בגודלה
האם צריך ללכת לבדוק את זה?
או ממה זה יכול להגרם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
פרופ` חיים ראובני29/09/2020המנגיומה יכולה לגדול בהתחלה תוך כדי טיפול..
ממליץ שבביקורת תתיעצי אם הרופא שמכיר ראה והמליץ על טיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוליה29/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)