מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיליה מתחת לעין עקב שימוש במסכהשירה24/09/2020
היי, השתמשתי לפני כחודש וחצי(אולי קצת יותר) במסכה למתחת לעיניים, כנראה שהשארתי אותה יותר מדי זמן והיא חסמה לי את הנקבוביות מתחת לעין..כתוצאה מזה יצאה לי מתחת לעיניים מיליה ועוד כמה ממש קטנות מתחת לעין..עבר זמן וזה עדיין לא עובר, אני יודעת שפילינג יכול לעזור לאיזורים אחרים בפנים אבל לא עושים פילינג מתחת לעיניים, יש משהו אחר שנילן לעשות כדי להעביר את הגושים הקטנים האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
פרופ` חיים ראובני29/09/2020תנסי פיליניג עדין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חיידקי בעור כתוצאה מסכרתיקי21/09/2020
שלום,
לאימי בת ה-72 היה זיהום קשה בעור ברגל שאובחן בבדיקות כזיהום חיידקי כתוצאה מהסכרת שיש לה. היא טופלה באנטיביוטיקה לווריד בבי"ח 5 ימים ולאחר מכן שוחררה לביתה עם אנטיביוטיקיה בגלולות ל-5 ימים נוספים. אין שיפור בנראות, עדין יש הפרשות והיא לא יכולה לעמוד על הרגל. האם זה סביר? הובהר שההחלמה ארוכה.
מצ"ב תמונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום עורי...
פרופ` חיים ראובני23/09/2020מהצילום לא ניתן לנעריך האם טיפול עוזר..
סביר שאם יש שיפור כללי במצב הרגל ..תחושה כללית היעדר חום
הטיפול עזר..
להמשך הערכה קלינית יש לחזור לגורם המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ביופסיה מתקבלות תוך כמה זמן?חלי21/09/2020
שלום רב,
רצתי לשאול תוך כמה זמן מקבלים תוצאות ביופסיה שנעשתה במרפאות חוץ תל השומר? עשיתי בדיקה זו בשביל לאבחן את מחלת העור שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופ` חיים ראובני23/09/2020בדר"כ 2-4 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בטרבינאפין עם סרוקסטריטה21/09/2020
שלום רב,
אני 9 חודשים לאחר לידה ועקב דיכאון קשה שהיה לי אחרי הלידה, קיבלתי טיפול בתרופה סרוקסט (נוטלת כדור ביום) בנוסף עקב פטרייה בציפורניים בידיים וברגליים. רופא העור נתן לי להתחיל טיפול בטרבינאפין ואמר שאין בעיה ליטול יחד, אולם בספח של התרופה בסעיף תגובות בין תרופתיות רשום שיש תגובות בין התרופה לתרופות ממשפחת ssri.
אשמח לדעת האם מותר או אסור?
תודה רבה מראש
רימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי...
פרופ` חיים ראובני23/09/2020חזרי לרופא שלך שיסביר מה הרציונל לשימוש של 2תרופות מנוגדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות ברגליים מתגברות עם חשיפה לשמששרון20/09/2020
שלום רב. ברצוני לשאול לגבי נקודות לבנות קטנות ברגליים שמתגברות עם כל חשיפה לשמש. האם ניתן למנוע? זה כבר בכל הרגל התחתונה המון נקודות קטנות ועכשיו גם התחיל ברגל העליונה, והאם מתישהו זה נעצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות
פרופ` חיים ראובני23/09/2020התשובה תלוייה באבחנה ובגיל ..ועוד מספר גורמים...
יתכן זה קשור לשמש.. או משהוא אחר
פני לאבחון רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מאולטראסאונד רקמות רכותדלית19/09/2020
שלום רב..יש לי גולה תת עורית בישבן..עשיתי בדיקת אולטראסאונד רקמות רכות..ולהלן התשובה:
בשכבת שומן תת עורי נודול תת הדי-א-וסקולרי עם הסתיידות גסה היקפית.
מהי התשובה הזאת?ממש לא מובן לי..יש לציין שבשוק רגל ימין התגלו לי בעבר גגעים שומניים תת עוריים..ונדמה לי שיש עוד מקומות בהם יש גולות כאלו..אך פענוח כזה לא היה לי מעולם.
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מאולטראסאונד רקמות רכות
דלית19/09/2020בטעות שלחתי 3 פעמים..סליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מאולטראסאונד רקמות רכותדלית19/09/2020
שלום רב..יש לי גולה תת עורית בישבן..עשיתי בדיקת אולטראסאונד רקמות רכות..ולהלן התשובה:
מהי התשובה הזאת?ממש לא מובן לי..יש לציין שבשוק רגל ימין התגלו לי בעבר גגעים שומניים תת עוריים..ונדמה לי שיש עוד מקומות בהם יש גולות כאלו..אך פענוח כזה לא היה לי מעולם.
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` חיים ראובני19/09/2020התשובה מתארת ממצא בשוק.. לצורך קביעת האבחנה עלייך לחזור לרופא שבדק אותך ע"מ שיקשר בין הממצאים הקליניים לממצאי הבדיקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מאולטראסאונד רקמות רכותדלית19/09/2020
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת אולטרה סאונד
פרופ` חיים ראובני19/09/2020התשובה מתארת ממצא בשוק.. לצורך קביעת האבחנה עלייך לחזור לרופא שבדק אותך ע"מ שיקשר בין הממצאים הקליניים לממצאי הבדיקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקרם דקטקורט לטיפול בפטריה וכיני ערווהאייל14/09/2020
שלום וברכה,
אני בן 31, בריא בסה"כ.
הייתי היום אצל רופא עור שלצערי היה חסר סבלנות, לחוץ ומלחיץ בצורה שלא איפשרה לי להתבטא ולרדת לעומקם של דברים.
חוויה מאוד לא נעימה למטופל מודאג.
אי לכך, אני כותב כאן בבקשה לקבל חוות דעת נוספת.
לפי הרופא הנ"ל, יש לי פטרייה קטנה על העור, בין הטבור לאיבר המין, ובנוסף, כיני ערווה.
הרופא רשם לי קרם דקטקורט ואמר לי למרות אותו הן על הפטרייה והן על שיער הערווה בגלל הכינים. הוא לא אמר לי למשך כמה זמן למרוח. כששאלתי בבית המרקחת, הרוקחת אמרה לי שכתוב פעם ביום למשך 30 יום, אבל שזה נראה לה מוגזם עבור תרופה כזאת, עם סטרואידים ושבד"כ ההמלצה היא להפסיק ברגע שרואים ריפוי.
כמו כן, קראתי באינטרנט על דרכים שונות לטיפול בכיני ערווה, הכוללות בעיקר שמפואים שונים. בשום מקום לא ראיתי התייחסות לדקטקורט או בכלל לשימוש בסטרואידים בהקשר של כינים.
לי אישית זה נשמע מוגזם. מה דעתכם?
בנוסף, חשוב לי לציין, שאבחון הכינים היה מהיר כהרף עין, ללא התעמקות. התסמין היחיד שיש לי הוא מין אבקה צהבהבה שמדי פעם עוטפת את השערות, חוזרת ונעלמת. אין לי שום גירוד או אדמומיות, שום אי נוחות מכל סוג שהוא. כלום. האם יתכן שהאבחון שגוי?
מרוב שהרופא הלחיץ אותי ורק רצה להמשיך הלאה, שכחתי להגיד לו על נקודת חן שיש לי שנים ולאחרונה גדלה.
אני כותב כאן גם על היחס של הרופא כדי שאם יש רופאי עור שקוראים את זה מלבד מנהל הפורום, אנא תנו למטופל זמן לעכל, לחשוב, לדבר, לשאול בלי לחשוש להישמע מטומטם. בנחת ובסבלנות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקטקורט
פרופ` חיים ראובני15/09/2020יעל לטיפול בפטרת
איננו יעיל לכיני ערווה.
אם יש בעיית אבחנה פני לרפוא עור אחר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ויראלית בכף רגל - מותר לרקוד יחפה בזמן הטיפול?בין12/09/2020
שלום. ילדה בת 11. יבלת ויראלית בכף הרגל, רופא עור נתן סלטק גיל למריחה. (+ לעשות פדיקור מקצועי רפואי ואחרי זה להשלים טיפול בחנקן)
השאלה היא כזאת:
ילדה שלי רוקדת כל יום. שיעור אחד בשבוע יחפים. כל השאר עם נעליים.
האם מותר לרקוד יחפים בזמן הטיפול? או לשים נעלי בלט בכל משך הזמן של טיפול? מסוכן אם יחפה בגלל חשש מזיהום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת ברגל,
פרופ` חיים ראובני13/09/2020ממליץלהמנע מריקוד יחפה.. בגלל סיכוי להדבקה אצל אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת פצעונים על הפנים ודרכי טיפולשירה11/09/2020
יש לי לאחרונה פצעונים על הפנים. בחיים לא היה לי כך, השאלה אם יכול להיות מכדורים חדשים לאפילפסיה שיש לי שלוקחת? או קו המחשבה שלי יותר מהמסיכות הכירורגיות והקיץ עם הלחות והולכת ברגל ונוסעת באוטובוסים, יכול להיות שמזה ואם מהמסיכה מה אפשר לעשות או למרוח על הפנים?
משתמשת בקרמים יומיום עדינים אפילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הפנים
פרופ` חיים ראובני13/09/2020בדר"כ מדובר בפצעי בגרות..פני לרואפעור לאשר את האבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים על הפנים שיש לו
שירה13/09/2020הבעיה לא בגיך של פצעי בגרות ובחיים לא היו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיעה ותחושת שריפה בירכיים אחוריותמשה11/09/2020
בן 28 סובל שנה וחצי מזיעה בירכיים האחוריות ( (SADDLE REGION) ממש מתחת לעכוזים. באותו זמן ממש הופיעה ווריקוצלה באשכים. יש לציין שבארבע השנים האחורנות הייתה לי ויש רגישות לקור. אבל איזור הירכיים האחוריות פשוט נעשה לוהט וחם כשאני הולך לישון. גם במהלך היום אני מרגיש את זה אבל פחות מפריע לי שאני מזיע שם ביום ויש אי נוחות ואפילו מרגיש כאב בשריר שמחבר את הישבן עם הירך האחורית לפעמים.
בבדיקה אצל ראומטולוג אין סימנים לשום דבר ראומטולוגי, בכל זאת שלח אותי לבדיקות דם והכל תקין.
בבדיקה אצל נוירולוג הכל תקין שלחו MRI של כל עמוד השדרה הכל תקין וכל בדיקות הדם תקינות.
מבחינה אורטופדית הכל תקין. מיפוי עצמות תקין.
אני חושב שכל הסיפור נבע מזה שהייתה תקופה לפני שנה וחצי שהייתי בחו"ל והלכתי הרבה ביום, משהו כמו 15-17 ק"מ בכל יום חצי שנה רצוף אולי זה גרם לקרע מינורי בשריר שמחבר או הגידים שמחברים ביןם העכוז לירך האחורית.
בכל מקרה אני לא יכול לישון מזה בלילה - מדובר בזיעה ותחושת שריפה וחום קיצוני בצורה סימטרית בשני הירכיים האחוריות. נוירולוג נתן לי ליריקה וזה כבר לא עוזר, לא משנה כמה אני מעלה את המינון. אף אחד לא אבחן אותי.
ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות וגם EMG וגם CPK תקין וכל בדיקה יצאה תקינה גם EEG תקין. כל בדיקות תקינות. הליריקה זה לא מרפא אני צריך משהו שירפא אותי וצריך אבחנה - מה הבעיה?
יש לציין שאם אני לא שוטף את האיזור הזה במים קפואים 4 או 5 פעמים לפני שינה אני לא יכול להירדם.
אני לא יכול לישון על הגב. אם נרדם (תמיד נרדם בלי מכנסיים לא יכול ללבוש אותם מהחום בירכיים) מיד במהלך השינה הגוף זורק את השמיכה כדי לא להזיע שם והשינה נהיית פחות איכותית, ואני מתעורר אחרי שעתיים כל המהלך הזה גורם לי להתחיל את היום ב-14:00 ללא יכולת לזוז, אני בחור צעיר שמאבד את החיים שלו ממש במצב נכה.
יש לציין שכל החיים אני סובל מכאבים אחרי עמידה ממושכת ותמיד מחפש נעל עם ג'ל כמו נימבוס או קוואנטום של אסיקס אני לא יכול להיות עם נעל אחרת.
יש לציין שלפני 4 שנים עברתי טיפולי הסרת שיער ללייזר באיזור הזה, כולל אגן מפשעות וכל הרגליים וזה כאב מאוד! במיוחד באיזור הירכיים אחוריות. המבנה שלי היה כזה שהייתי שעיר מאוד באיזור גוף תחתון
אני נמצא במצוקה גדולה!
מה לעשות??? אודה לכם נורא!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות...
פרופ` חיים ראובני13/09/2020לא בקרת אצלרופאמעור ..קדימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רוזציאה האם ניתן להשתמש במשחה ivermectin 1%מנחם10/09/2020
לוקח כבר חודש ivermectin 1% במקביל טיפול ראשון בלייזר בבית חולים. יש שיפור, אך לא נעלם. הטיפול הבא נופל בסגר ולא אפגוש בקרוב רופא עור, לכן אני שואל: האם אני רשאי להתחיל חודש שני עם המשחה הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה..
פרופ` חיים ראובני13/09/2020אכן, במידה ואיןתופעות לוואי..ן להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בכל הגוף מקרקפת ועד רגליים מה זה יכול להיות?עינת10/09/2020
ד"ר שלום פניתי באותו נושא לפני כמה שבועות אני ממש מיואשת ואשמח להמלצה על רופא עור מומחה שייתן שם לדבר שאיתו אני מתמודדת.
אני כבר חודש עם גרד בכל הגוף אני מתכוונת ממש כל הגוף מהקרקפת ועד הרגליים.
הרופא עור שהייתי אצלו חשב שזה חררה ניסיתי את הטיפול אך לא עזר. רופא אחר חשב שזה סקביאס, ניסיתי גם את הטיפול הזה ולא עזר.
אני ממש ממש מיואשת. אשמח להמלצה על רופא עור שייתן שם לדבר שאיתו אני מתמודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא עור
פרופ` חיים ראובני13/09/2020אינני יכול לייעץ ולתעדף רופאים..
תתיעצי עם רופא המשפחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה באיזור החזה האם מידבקת לפעוטה?אנה06/09/2020
לבעלי יש כתמים בהירים בצבע אדום באיזור החזה למעלה ובכתפיים כבר מספר חודשים. הוא הלך לרופא עור שאמר לו שזו פטרייה ושזה מדבק. יש לנו תינוקת בבית, האם ההדבקה היא רק במגע עם הפטרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
פרופ` חיים ראובני13/09/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)