מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפסרונית29/03/2010
שלום,
בימים האחרונים סבלתי מהופעת הרפס על שפתיי. הייתי מעוניינת לדעת אם הדבר יכול להשפיע על קיום מין אוראלי? בן זוגי יכול להידבק מכך? ואם כן מה משך התקופה שרצוי לנהוג במשנה זהירות?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן03/04/20101. כן.
2. שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוזריםרונן..29/03/2010
שלום.בן 4כמה ימים כבר עם 3 פצעים ביד שמאל שנראים כמו יבלות אבל לא.גם לא עקיצות ממש במגע בהם התחושה של עור קשה ואדמומיות שנעלמת בלחיצה אגב יש אחת גם מעל עין שמאל|(שאר הגוף נקי).כמו מה זה נראה יש מקום לדאגה עד שיראה רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שיש לו מולוסקום
אור29/03/2010תחפש בגוגל מולוסקום
אני לא רופאה אך התאור דיי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן03/04/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא ניתן לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנת יריחוגרטל קרינה28/03/2010
קיבלתי היום את תוצאות הבדיקה הפתולוגית של הבן שלי על פצה שלא מתרפא באמה שמלית
כתוב
תאור מאקרוסקופי-קטע עור בגודל 0.8 סמ אפור גבשושי
תאור מיקרוסקופי ואבחנה-
SKIN SHOWING ULCERATION AND CHANGES OF LEISHMANIASIS, THERE IS ALSO A SUPERIMPOSED FUNGAL INFLAMMATION
הבן שלי נימצא בחול לטיול עד אוקטובר
האם צריך טיפול דחוף- כי קראתי שאפשר לקבל טיפול לשושנת יריחו רק בחדר מיון
גם קראתי שיש מישחה לטיפול-האם אפשר לקבל אותה על פי הבדיקה הפטולוגית או הרופא חייב לירות את הפצה
תודה
קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה, קיים טיפול יעיל במשחה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/04/2010...לחלק מהזנים הקיימים בארץ. לדעתי הטיפול דורש הדרכה ומעקב קליני כוון שלעיתים קרובות נדרש יותר מקורס טיפול אחד וכן הטיפול במשחה עלול לגרום לכאב ולאודם העור סביב הכיב. אם הטיפול המקומי נכשל - יש לשקול טיפול בתרופה שמוזרקת לעור הנגוע ולעיתים רחוקות (בייחוד אם מדובר במחלה שנרכשה באזורים בם הטפיל גורם למחלה סיסטמית - כללית ולא רק עורית) יש לשקול אפילו טיפול בהזרקה לשריר או לווריד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד באיזור המפשעותשולי28/03/2010
שלום רב . אני סובלת מגירוד באיזור המין ( לא פנימי רק חיצוני ) והמפשעות במשך כבר יותר משנה . אני מתביישת ללכת לרופא לכן אודה לך באם תתנו לי איזה משחה שיכולה להרגיע את הגירוד הקשה הזה .תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד במפשעות
אור30/03/2010ממליצה לך להשתמש בשתי משחות צמחיות שהן לא קונבציונליות.
מצאתי בזמנו.
תחפשי בגוגל : גרד במפשעות
בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן03/04/2010נסי משחה אנטי פטרייתית שניתן לרכוש ללא מרשם רופא. אם לא עוזר התגברי על המבוכה וגשי לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהאר27/03/2010
שלום אני בן 30 ולאחרונה יש לי פטריה בצורת טבעת שקועה על איבר המין השתמשתי בלמיסיל אך לא עזר ונוצרה עוד פטריה מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן03/04/2010גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pטרת בציפורניים שגרמה גם לשפשפתרונן26/03/2010
היי
אם אני מתחיל טיפול בטרבינאפין נגד פטרת בציפורניים שגרמה גם לשפשת במפשעה, האם צריך למרוח במפשעה גם למיסיל דרמג'ל או שמספיק הטיפול הסיסטמי של הטרבינאפין שגם יטפל בכל הפטרת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפל הסיסטמי מספק!
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול שיעריואב26/03/2010
התחיל לי דילול שיער רק בצידי הראש וגם יש מקומות בצידי הראש שיש חורים שלא גודל שיער וגם פנים יש מקומות כמו עיגולים שלא גודל שיער הרופא עור נתן לי מישחה טרמבון או משהוא כזה אני מקווה שתבין האם אפשר להשתמש בה גם בצידי הראש ובכלל ממה נובעת בעיה זו האם יש חשש לדאגה עשיתי בדיקות דם והכל תקין האם יש בדיקות דם מיוחדות לזה .
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימי, עליך לברר עם רופא העור שלך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/04/2010...האם מדובר באלופציה אריאטה. אם אכן כך, אזי מדובר במחלת עור בה תוקפת מע' החיסון זקיקי שיער כהה. ברוב המקרים המחלה הפיכה וצמיחת השיער חוזרת באופן ספונטאני. קיימות צורות טיפול יעילות לנגעים עקשניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביופסיה לנקודת חןיהודה26/03/2010
שלום רב,
בבדיקה המיקרוסקופית נרשמה התשובה הבאה:
Compound lentiginous nevus
Margins free
Level sections and melanoma cocktail immunostain examined
את הרופא אני לא מצליח להשיג טלפונית וברצוני לדעת האם עליי להיות מודאג ולקבוע תור או שהתשובה תקינה ואני יכול להגיע רק לביקורת הבאה בעוד כשנתיים.
תודה וחג שמח,
יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה, הסר דאגה מליבך אך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/04/2010...קבע בכ"ז תור לרופא להסבר מפורט על מהות התשובה. התשובה אופיינית לנגע שפיר אך ההקשר הקליני חשוב ביותר ולכן איני פוטר אותך מביקורת אצל הרופא שלך בהקדם אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקים בציפורני הרגלאיתי26/03/2010
שלום רב,
מזה מספר שנים אני סובל מסדקים בציפורני הרגלים.
כמו כן נוטות הציפורניים להשבר ביתר קלות.
ביצעתי בדיקות דם אשר שללו מחסור בברזל ו/או אבץ,
אולם בדיקה שכללה תרבית של אחת הציפורניים העלתה שאני סובל מאיזושהי פטריה.
חשוב לי לציין כי למעט הסדקים הציפורניים אינן משנות את צבען, ולא מופיעים סדקים בעור שסביבן (תופעות נפוצה במקרה כזה, עפ"י מה שקראתי באינטרנט).
מזה כחודש וחצי אני מטפטף פעמיים ביום בהנחיית רופא עור "אגיסטן- תרופה נגד פטריות" המכילה clotrimazole בריכוז של 1%.
אעפ"כ, דומה כי תופעת הסדקים אף החמירה בשל כך (אולי "ירידה לשם עליה"?).
האם עלי לשקול טיפול פנימי באמצעות כדורים, אשר עלול לסכן את בריאות הכבד?
או שמא עלי להמתין ולהתמיד בטיפול החיצוני?
האם קיים טיפול חיצוני אחר שאני יכול לנסות?
בתודה מראש,
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתיף ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/04/2010...בדיקה קלינית.
ככלל, טיפולים במשחות או טיפות אינם יעילים לריפוי פטרת ציפרניים אלא אם מדובר בזיהום שטחי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה לא נעימה אחרי פילינגיוליה25/03/2010
שלום
עברתי פילינג בעור הפנים לפני כחודשיים ועדיין יש לי תחושה שהעור שלי מתוח,הוא לא יבש מבחוץ כך שזה לא יובש האם זה נורמאלי ? מה אפשר לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי, האם עור מתוח אחרי פילינג....
ד''ר אריה י. ליפשיץ05/04/2010...אינו התוצאה הרצוייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בידייםדלית24/03/2010
אני ספרית במקצועי, ועובדת הרבה עם מים וחומרים, הרבה פעמים יש יובש בידים שנפתר עם קרם, לאחרונה נהיים סדקים וחלקם עמוקים עד כדי חתכים. בלתי נסבלים ושורפים.
השתמשתי בקרם לקטופיל ועכשיו קניתי גם פלקיטול שניהם לא עוזרים או שלא מספיק בגלל, שהתדירות העבודה גבוה,
השאלה שלי היא, אם יש לזה פיתרון?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן25/03/2010יש מקום לשימוש בתכשירים סטרואידים לשם שיפור המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטאןליהי23/03/2010
שלום
אני בת 27 התחלתי לקחת רקוטאן 10 מ"ג פעם אחת ביום לפני כשבועיים וחצי. אני סובלת בעיקר מפצעים קטנים מתחת לעור
1. מאז שהתחלתי את הטיפול נראה שהעור מחמיר- הפצעים מזדהמים ויוצאים החוצה - האם נורמלי? האם זה לא ישאיר לי יותר צלקות על העור? העור כרגע במקום שהיו פצעים מאוד עמוק ונראה עם שקעים
2. שמעתי שטיפול אנטיביוטי במקביל לרקוטאן משפר את התוצאות - על איזו אנטיביוטיקה אתה ממליץ?
3. מתי אמורים להתחיל לראשות שיפור במראה העור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן25/03/2010לעיתים ניתן לראות גל של פצעונים בחודש הראשון לטיפול. סבלנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- תרופותאורטל23/03/2010
יש משהו בין משחות לבין תרופות כבדות שיכולות לעזור לפצעים על העור? (אני בת 18)
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010יש. גשי לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מבצעים ביופסיהגליקמן23/03/2010
לא רק בשביל לגלות סרטן אלא גם בשביל לאבחן מחלות עור שונות?
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבלמוניק23/03/2010
כואב מאד האם זה הרפס?
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010ללא בדיקה לא ניתן לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)