מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן ומייק-אפמרים21/02/2010
האם השימוש במייק-אפ מעכב את השפעת הרואקוטן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות בצפירוני היידיםמתן21/02/2010
שלום,
אני סובל מפטריות בציפרוניים בשתי הבהונות בידיים כבר שמונה שנים בערך, מלבד בעיות אסטטיות לא נגרם לי שום נזק מיוחד.
לאחרונה הפטריות התחילו להתפשט לי לשאר ציפורני הידיים.
חשוב לי מאוד לטפל בזה לפני שיהיה באמת קשה להיפטר מהם.
שמעתי על מגוון טיפולים ביניהם:לייזר, טיפולים טבעיים, וטיפולים בעזרת כדורים (אשר לפעמים פוגעות בכבד).
לא ראיתי בתוצאות חד משמעיות בטיפול זה או אחר,
רציתי לשאול מהו הטיפול שנחשב לטוב ביותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטבליות לאחר ביצוע בדיקת פטריות ודם
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםמאור21/02/2010
שלום,אני נימצא כרגע בטיפול להמסת שני ציפורניים בשני הרגלייםבעקבות פטריות בציפורניים והיתי אצל רופא עור והוא אמר לי שאי אפשר להתגייס לקרבי עד שצומחים ציפורניים חדשים
אפשר להיות תומך לחימה בלי ציפורניים ברגליים?
זה חשוב לי לדעת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יודע את התשובה. תצטרך להוועץ..
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010..ברופא צבאי או ברופא עור במרפאת מומחים צבאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בין תרופותליאור20/02/2010
קיבלתי מרופא עור 2 קרמים: אולטראלאן קרם וציקלודרם.
אחד מהם לפטריה ארוכת טווח במפשעה והשני לפטריה בין אצבעותה רגליים.
איני זוכר מה שייך למה...אשמח לעזרה.
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור, אין לי אפשרות לעזור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010..לך בדרד זו. פנה טלפונית לרופא העור שלך בשעות עבודתו ושאל אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מיציןאופיר20/02/2010
שלום רב,בצה בעקב בכף רגל יצא לי פס לבן עם דקירות באיזור,כאשר הלכתי לרופא עור,הוא אמר לי שזה וירוס שנוצר מנעליים סגורות שזה מצדיק כי אני אכן כל היום עם נעלי עבודה,בנוסף אמר שיש לי פיטריות ,התרופות שרשם לי הן:אונדדציל אבקה לפיטריות אגיספור ג'ל למרוח באיזור הפיטריות והשלשי היא אקנה מיצין לוירוס שידברתי עליו,שני שמורפרות.
שאלתי היא האם זו תרופה קשורה לוירוס בעקב או אולי זה טעות במרשם?
אשמח לקבל תשובה בהקדם לפני השימוש בה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר, הסיפור מתאים לשיגשוג...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010...חיידק (ולא וירוס) בעור כף הרגל שגורם למיסמוס וריח רע. התופעה קרויה Pitter keratolysis והטיפול הנו באנטיביוטיקה מסוג אריתרומיצין - המרכיב הפעיל בתכשיר האקנמיצין שקיבלת מרופא העור שלך.
הערה: הקפד להמשיך להשתמש באבקת האונדציל למניעת הישנות התופעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבן 15.10 א'19/02/2010
לצערי מזה שנתיים שאני מאונן,צינור הזרע שלי בולט ורק מצפייה אני כבר פולט..
היום בערב לאחר שנוזל הזרע יצא החלטתי לאונן(במשך 2 שניות..) לאחר הפליטה כ15 דק' נוזל הזרע לא הפסיק לצאת..
*החלטתי לאונן זאת בשל שבפעמים האחרות הזרע יצא גבישי רק מצפייה..
אני אובד עצות ומבקש עזרה האם תוכלו להציל אותי מהסבל שנמשך שנתיים.. האם לפנות לאורולוג? האם זה חשאי? והאם מצבי טבעי?
תודה,שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני רואה כל סיבה לדאגתך!....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010..
1. אוננות הנה פעולה נורמלית.
2. באשר לחששותיך על שינוי במבנה אברי המין החיצוניים שלך - פנה לבדיקת אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה הורמונלינעה19/02/2010
יש לי חצ'קונים שאינם רציניים במיוחד, אבל מטרידים מאוד. אני יודעת שהם בגלל הורמונים, מכיוון שהם מגיעים תמיד לפני מחזור (תמיד זה כמה מכוערים גדולים שמגלידים לאט). ואז הם נעלמים עם המחזור. לקחתי עד לפני חצי שנה דיאנה כדי לטפל בזה, אבל ההורמונים הרבים עשו לי רע וחוסר איזון. אני רוצה לחזור עכשיו לגלולות, אבל הם מינון נמוך של הורמונים... אבל האם הן יעזרו לפצעונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון עשויות לשפר...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010..באופן זמני את מהלך האקנה אך עלולות גם להחמיר אותו.
הוועצי בנדון ברופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כוויהמירי19/02/2010
שלום,
קיבלתי כוויה מאגזוז של אופנוע לפני כ-8 חודשים, טופלתי בסילברול הפצע החלים לגמרי ונותר סימן בהיר בגודל 8*4 ס"מ כבר די הרבה זמן. רציתי לדעת האם אני כבר יכולה להשתזף בשמש, או שעדיף עליי להמתין עוד? אני מעדיפה לחכות אם במידה ויש סיכוי קלוש שישאר כתם.
תודה מראש, מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה תלויה במראה הנגע ובמידע על..
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010..עומק הכוייה. פני לבדיקת רופא עור אשר יוכל ליעץ לך באופן מוסמך לפי ממצאי בדיקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול ברואקיוטןקרן18/02/2010
שלום, אני בחורה בת 26 והתחלתי לפני כחודשיים טיפול ברואקיוטן בפעם השלישית! במהלך 8 השנים האחרונות.
הטיפול בפעמים הקודמות הראה תוצאות יפות אך לא החזיק מעמד לאורך זמן.
במהלך הטיפולים לא הפסקתי את השימוש במייק אפ בניגוד להמלצת רופא העור שלי ורציתי לדעת אם ייתכן וזו הסיבה שהטיפול לא מצליח.
כרגע אני בחודש השני לטיפול וגם כעת אני משתמשת במייק אפ אך הפעם בהמלצת הרופא הוא אינו קומדוגני.האם יש הבדל?
ידוע לי שמצב העור בתחילת הטיפול אמור להחמיר בצורה משמעותי אך אצלי באף אחד מהטיפולים זה לא קרה.
מה עליי לעשות? להפסיק את הטיפול ברואקיוטן במידה והשימוש במייק אפ הרס את יעילותו או שיש עוד סיכוי לטיפול אם אפסיק את השימוש בו עכשיו(לאחר חודשיים)?
אני לא יודעת אם יש לזה חשיבות אבל אני משתשמת בו זמנית בגלולות דיאנה.
אני אבודה ופוחדת מהאופצייה שאצטרך לקחת את התרופה החזקה הזו שוב.
אשמח לתגובה בהקדם
תודה
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן, הסיכון לחזרת אקנה אחרי..
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/03/2010קורס ראשון של רואקוטן במינון מצטבר מלא הנו כ 15%. הסיכון לחזרת אקנה אחרי קורס שני במינון מצטבר מלא הנו כ 5% והסיכון לחזרת האקנה אחרי קורס טיפול 3 במינון מצטבר מלא הנו אחוזים בודדים אך לצערי לא אפס.
שימוש במייק אפ מחמיר אקנה אך אין לו כל משמעות כאשר את מטופלת ברואקוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופה ביותרלי18/02/2010
יש לי בעיה מסוג אחר,
פטרת איומה,יובש,גירוד עז שנים
אך אני מתבישת שרופא יראה.
כיצד אטפל? אם אשלח תמונות אנונימיות של כפות הרגלים,
אוחל לקבל המלצה?
ואיך אקבל מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי, עליך להתגבר על הבושה ו.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באףדנית18/02/2010
בשלוש השנים האחרונות יוצא לי פצע באף בערך פעמים בשנה. התחושה היא כמו של פצע חום/הרפס בשפה. שמתי לב שהפצע יוצא בתקופות לחוצות. לאחר כשבועים שלושה הפצע עובר ואינו מותיר צלקת, מלבד אדמומית מתחת לעור. האם יש צורך בבדיקה ואם כן האם בזמן של התפרצות, או דווקא אחריה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיתרון המעשי הנו לטפל...
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2010בתחילת האירוע בטבליות המיועדות לטיפול באירועי הרפס.
המלצתי: פני ליעוץ רופא עור ושיקלי עמו את אסטרטגיית הטיפול בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהאלה18/02/2010
שלום
ביצעתי משטח לבדיקת בקטריות באיבר המין וקיבלתי תשובה שיש קנדידה אלביקנס מה דרכי הטיפול בפטרייה זו והאם זה מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה הנה תושב נורמלי של...
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2010רירית הנרתיק. טיפול נדרש רק במקרה של שגשוג יתר מלווה בסימפטומים.
המלצתי: הוועצי ברופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןג'נט17/02/2010
שלום
אני לוקחת רואקוטן כבר 3 חודשים , חודש ראשון 10 מ"ג וחודשיים אחרונים 20 מ"ג.
רופא העור לא מעלה לי את המינון בגלל כאבי הגב שהיו לי ( הגב נתפס לחלוטין לשבוע) ויש לי מחזור קשה בד"כ ועוד יותר עם הרואקוטן (אני חולת קוליטיס ומטופלת באימורן גם כן)
אני חוששת שהטיפול יהיה ארוך מאוד ולא יסתיים בחצי שנה .
כשהתחלתי עם 20 מ"ג היה שיפור רציני ועכשיו שוב יוצאים פצעים (לא באותו אופן כמו לפני הטיפול).
חשבתי שהטיפול הוא שכל חודש מעלים מינון עד שמגיעים ל 40 מ"ג , האם זה שאני עדיין עם 20 מ"ג לא מעכב את הטיפול? האם עדיין יעיל או שאין טעם להמשיך לקחת בגלל שהמינון נמוך?
אני שוקלת 49 או 50 קילו.
אשמח לכל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקורטן עלול להחמיר קוליטיס...
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2010...ולכך עלולות להיות השלכות בריאותיות משמעותיות.
לכן, כנראה, בוחר רופא העור שלך לטפל בך במינון נמוך אפילו אם משמעות בחירתו הנה צפי למשך טיפול ארוך.
לפרטים והתאמת המינון - פני שנית לרופא העור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתם בקיאים גם בתחום האורולוגיה?בן 15.10 א'17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא ממש. רופאי עור עוסקים במחלות..
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/02/2010..עור של אברי המין החיצוניים ובמחלות מידבקות המועברות במגע מיני אך לא בבעיות אורולוגיות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מלופוס בעור?קטקטית17/02/2010
האם ניתן להחלים לגמרי מלופוס קל בעור (על פי רופאת העור)?
איך ניתן לדעת שהלופוס לא נגרם מתרופות /כימיקלים בחצי האחרונה שתיתי כמות גדולה של אנטיביוטיקיקה אוגמנטין בשל דלקת ריאות ובעיות בשיניים.
האם יש טסטים /בדיקה אשר יכולה לבדוק זאת? ואם כן איפה?
בתודה קטקטית הסקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס הנה מחלה כרונית שאינה נרפאת..
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/02/2010...לעיתים רחוקות מופיעה תפרחת דמויית לופוס עקב נטילת תרופות. במקרה שלך אין צורך לבצע בדיקות - הפסקת את הטיפול בתרופות והמחלה לא חולפת.....
בכל מקרה תוכלי לפנות לרופא העור שלך ולהתייעץ עמו אלו בדיקות נדרשות עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)