מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טלקדן22/03/2010
שלום, האם מומלץ לפזר אבקת טלק על כפות הרגליים בכדי למנוע ריחות וזיעה? האם הטלק נועד לכך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה חמור לילדה בת 10 וחצייפית22/03/2010
שלום רב,
בתי כיום בת 10 וחצי סובל מאקנה מוגלתי מאוד המתישב בעיקר באיזור המצח ,מתחיל בין הגבות ומתפשט למצח כמעין משולש.
האקנה התחיל מהרגע שבו היא התחילה להזריק הורמון גדילה כלומר בגיל 8.האנדוקרינולוג שולל באופן מוחלט קשר בן הפצעים להורמון ורופאי העור רואים קשר ברור.בינתיים המצב מחמיר והילדה סובלת מפצעים נוראיים.
הטיפול שבתי מקבלת הוא טיפול קוסמטיקאי ומשחות.
האם הגיוני שילדה בגילה סובלת מאקנה?
אשמח שתכוונו אותי לפתרון הבעיה.
בברכה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010יכול להיות שביתך סובלת מאקנה אך בכדי להחליט על מצבה ועל טיפול הולם, יש לבדוק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכטיוזיסאלטר אלמלח22/03/2010
אני סובל ממחלת עור איכטיוזיס מיום היוולדי כול הגוף האים ידוע לכם על תרופות להקלה והאים יש פיתרון למחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010המחלה גנטית ואין לה פתרון אולם בהחלט ניתן להקל על התופעות. גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בראש לילדה בת 2 וחצי.פנינה21/03/2010
הילדה שלי בת שנתיים וחצי יש לה לפי איבחון הרופא פטרת בראש והוא נתן לה תרופה griseofulvinהיא כבר לוקחת את התקופה הזו חודשים, אני לא רואה כ"כ שיפור, זה עדיין מציק לה , אני לא יודעת ממה נהיה לה הפטריה, כי אין לנו בעלי חיים בבית, אני מפחדת לתת לה את התקופה הרבה זמן, מה לעשות?
ד''ר אכי פרידמן23/03/2010הפטרת לא תמיד מגיעה עקב חשיפה לבעלי חיים ולעיתים קרובות הטיפול בה ארוך (ייתכן אף מספר חודשים) לפיכך, עליך לגלות סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסחן20/03/2010
אני נימצא כרגע בשיקאגו לפניי חודשיים הותקפתי בגירויים וקילופים על איבר המין
והיום זה קרה שוב
לפי מה שהבנתי על המחלה אז מדובר בפסוריאזיס
אני צריך לחזור לארץ או שטיפול משחצי פה מספיק לחצי שנה הקרובה
אני בן 22* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב חן
חן20/03/2010ואם כן על איזה משחה אתה ממליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס לחן
גיא21/03/2010מאד ממליץ לך גם בארץ וגם בחו"ל שלא תעלה על דעתך למרוח משחה המכילה סטירואידים
ולא משנה מה שמה ( שמות היצרנים שונים )
אם תעשה את הטעות הזו אתה תמצא את עצמייך מחמיר את המצב פי 10 בלי שתוכל אחר כך לתקן.
גם אני עם הצרה הזו ואני לא מתקרב לסטירואידים אלא רק במשחה טבעית.
תחפש בגוגל : משחות לפסוריאזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסבוראהאנונימי18/03/2010
רציתי לדעת האם שימוש בהידרואגיסטן וסאבוקלם הם מומלצים כנגד סבוראה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסבוריאה
שיר18/03/2010הידרואגיסטן מכיל סטירואידים שרק יחמירו לך את הסבוריאה.
סבוקלם לא ממש יעיל הוא יתר קרם לחות.
תחפש בגוגל יש משחותמעולות תקיש - קרם סבורם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחד המומחיםנועה17/03/2010
לאחרונה שמתי לב כי למרקם העור באיזור הפנימי של השפתיים
יש מרקם מחוספס \ קשקשי .
אני חושבת שזה הרבה זמן ככה אבל תהייתי האם זה נורמלי?
אני בת 18 ומעולם לא קיימתי יחסי מין האם הדבר מצריך בדיקה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/04/2010...קלינית. פני לבדיקת רופא עור או רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריאזיס רוזאה בעיקר בבטןשני16/03/2010
שלום,
לפני כ-10 ימים הופיעה אצלי פריחה בגוף, בעיקר בבטן, בחזה ובידיים, כמו שלפוחיות אדומות ובנוסף זה גם מגרד מאוד. (שבוע לפני זה הופיע פצע גדול יחסית ומגרד ברגל). הלכתי לרופא עור והוא אמר שזה ויראלי ושזה יעבור לבד (וזה כנראה גם מסתדר עם העובדה שלא הרגשתי טוב לאחרונה - כאב גרון ואוזניים וכו...). באבחון ראיתי שכתב שזה אולי פיטריאזיס רוזאה.
מאז זה הולך ומחמיר ומתפשט על כל הגוף ממש וחלק מהפריחות הפכו למעין כתם שחור גדול בתוך הכתם האדום וחלק מתייבשים וחלק נשארו אותו הדבר.
השאלה שלי: מה זה אומר הפריחות השחורות האלה (שהיו לפני זה אדומות) ? האם זה יישאיר לי סימנים על הגוף ? האם זה באמת עובר לבד ? זה מאוד מגרד - האם הגירוד מחריף את הפריחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לפיטריארזיס רוזאה
sigal30/11/2011התרופה האולטמטיבית למחלה היא תרופה שתוכלו לקבל חינם אין כסף.
שמה הוא: פיטרייה יוגית או פטרייה טיבטית. נא לקרוא באינטרנט באתר של אקולוגיה אנושית על כך על אופן השימוש, הצריכה, והטיפול. עוזרת למלא מחלות, פשוט קסם. יש באתר גם רשימת מחלקים בחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול שהציל אותי מפיטריאזיס
עינת30/11/2011אם הייתי מחפשת בגוגל פיטריאזיס רוזאה היית מוצאת את הפתרון
כפי שאני עשיתי ולא הסתפקתי בהכרזה של רופא עור קונבציונלי
כי " אין לנו תרופה "
קיים טיפול שאת מקבלת קוקטייל צמחי שמחסל את הוירוסים שגורמים
לפיטריאזיס רוזאה זה וירוסים שייכים למשפחת ההרפס
הטיפול הזה חיסל לי את המחלה תוך ימים בודדים פחות משבוע.
תחפשי בגוגל - פיטריאזיס רוזאה
ותגיעי לאתר מחלות עור ברמה עולמית שעולה על כל רופא עור שאת מעלה בדעתך
ויהיה אשר יהיה התואר שלו .
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה בזיהוי מחלה של חבר.אנונימוס15/03/2010
שלום. בשבוע האחרון שמתי לב שעל ידו של חברי לכיתה יש משהו שדומה בצורתו להרבה מאוד חטטים/חצ'קונים מלאים מוגלה, בנוסף הם עבים ומאוד מאוד צפופים. הם יושבים על המרפק בצידו הפנימי של היד.
הוא מרבה להתקרב וללחוץ את ידיי חבריו. והייתי שמח לדעת במה מדובר- אם כדאי להתרחק ממנו כי זה מדבק, או שזה לא.
בתודה מראש. יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרשת בדיקה ליעוץ מוסמך.
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עור חוזרות ונשנות אצל ילדיםסימה13/03/2010
לבני בתקופה אחרונה יש הרבה בעיות עור.יבלות וירליות, יובשוחספוס בעור,ממוגלה בין אצבעות הרגלים ופריחה אדומה בצורת כדורים בירכיים העליונות.האם בעיות העור מעידות על איזה בעיה פנימית שצריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות וירליות
אור14/03/2010המלצה עבורך.
היבלות האלה נקראות מולוסקום - אין טיפול ברפואה קונבציונלית.
יש מטפל שפיתח משחות שמחסלות אותם הוא מתמחה בבעיות עור.
תקישי בגוגל : מולוסקום
מקווה שתרמתי.
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור תודה. השאלה היא
סימה15/03/2010האם ילד שיש לו הרבה בעיות עור זה מצביע על משהו פנימי שצריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומיםשני13/03/2010
שלום,
אני בת 20, בדר"כ לא סובלת מפצעים. בתקופה האחרונה התחילו לצמוח לי פצעים בפנים. יש לציין
כי אינני אוכלת מטוגן, לא צורכת מזונות המכילים הרבה שומן, אני מקפידה לשטוף את פניי פעם ביום, מורחת קרם פנים לאחר השטיפה. לאחר הופעת הפצעים נשארים לי בפנים כתמים אדומים במקום בו הופיע הפצע. פניתי לרופאת עור והיא אמרה שאלה הם הנימיים שמתרחבים ובמקרה שלי הם אינם חוזרים לגודלם המקורי ולכן ישנה אדמומיות בעור. האם יש איזשהי משחה יעילה שתגרום לנימים לחזור לגודלם המקורי או להבהיר/להעלים את הכתמים? והאם ישנה אפשרות שהנימים יחזרו לגודלם המקורי ללא כל התערבות של משחה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום
אנונימי04/02/2011שלום, היה ללי פצע בגרות רגיל, שתפתי אותו במים עם סבון רגיל, ולמחרת הוא התפשט, עכשיו הפצע עברף עבר באותו מקום יש לי עיגול אדום חזק.
הרופאת עור שלי אמרה שזה צלקת..
יש משהו שיכול בכל זאת להעלים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הבהרת כתמיםאורית12/03/2010
האם הטיפול "באור" עלול להזיק באיזה שהוא אופן, אני מתכוונת לטיפול בפוטו רגנביישן. פנים ידיים וצואר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן: כויות, שינויים פיגמנטריים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/03/2010.. ועוד (!!) אך אלו תופעות לוואי נדירות וברוב המקרים גם חולפות.
המלצתי: בצעי זאת במקום שמנוהל או מפוקח ע"י רופא מומחה למחלות עור ומין וקבלי פירוט מדוייק של תופעות הלוואי האפשריות, שכיחות הופעתן ומשכן הצפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאאני12/03/2010
שלום,
אני כבן 17 וחצי ויש לי די הרבה זמן בפין (בעיקר בבסיסו) מין בליטות בהירות כאלה קטנות. לא הייתי מגדיר אותן כפצעים אלה כמין הרבה בליטות קטנות ובהירות. מה הן לפי דעתך? ומה הטיפול לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית...
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/03/2010..פנה לבדיקת רופא עור. קרוב לוודאי שהנך מתייחס לפתח הניקוז של זקיקי החלב-שיער על עור הפין אך כפי שכתבתי מעלה: "ליעוץ מוסמך....וגו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי12/03/2010
לאחר שנודע לי שדאודאורנטים אשר מכילים אלומיניום לא בריאים, החלטתי להשתמש בטבעיים בלבד.
מצאתי בשוק דאודארנטיים מסוג חלאבין אשר אינם מכילים חומר זה ורציתי לדעת אם מומלץ להשתמש בחברה הזאת מפני ששמעתי שהיא יכולה להזיק לאנשים מסויימים
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב זכרוני כל תכשירי החלאבין...
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/03/2010...מכילים מלחי אלומיניום => עוצרי זיעה.
בכל מקרה, תגובת דלקת עור אלרגית למגע עלולה להופיע עקב שימוש בכל תכשיר דיאודורנט, אך תופעות אלה אינן שכיחות וניתן להשתמש בתכשירי דיאודורנט כל עוד לא מתפתחת תגובה לשימוש בם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בשפתייםחייל11/03/2010
שלום ד"ר.
כבר הרבה זמן שיש לי יובש בשפתיים.
ניסתי כל מיני שפתונים ומשחות שהמליצו לי עליהם בבית מרקחת וזה עדיין לא עזר.
האם תוכל להציע לי משחה לשפתיים יבשות שתעזור לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית הפסק ללקלק את השפתיים!....
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/03/2010..הרוק הנו מיץ עיכול והוא מזיק לעור ולשפתיים וגורם להם למעשה לכעין כוויה כימית, עיבוי ותחושת יובש.
כמו כן עליך לשקול שימוש בשפתון המכיל מסנן קרינה.
בכל מקרה - עליך לפנות לבדיקת רופא עור לאיבחון הבעייה בשפתיך כוון שגם רגישות לתכשירי פה עלולה להתבטא בדלקת שפתיים ותחושת יובש שלהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)