מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדמת ועור לבן מתקלף באזור איבר המיןחייל11/03/2010
שלום, אני משרת בצבא.
ולפני כמה חודשים התחילה להופיע אדמת ועור לבן מתקלף מסביב לאיבר המין. אני ממש חושש
-האם זה מדבק או לא?
-וכמו כן מה אני צריך לעשות כדי לרפא את זה בהקדם?
אני מתבייש ללכת לרופא יחידה שיבדוק אותי.
מקווה שיש לך תשובה בשבילי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/03/2010...קלינית. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהקטקטית11/03/2010
האם פצעים בפה עם שלפוחיות אשר הופיעו לאחר חום ומלווים בחוסר תיאבון, קושי באכילה ובשתייה, ריור מדבקים? הפצעים על הלשון, בחיך, מתחת לשפה וחיצוני - מסביב לפה.
שאלה נוספת: האם ילד שיש לו פטריה בפה ופצעי אפטות יכול להגיע לגן?
הבנתי שסוג פצעים אלה עוברים לבד... אך האם בינתיים הם לא מדבקים? אני גננת בגן עם פעוטים בני שנה וחצי, הם הגיעו לגן עם אישוריים רפואיים, ובל פעם ילד אחר נדבק בפצעים ואגב לכולם היו את אותם התופעות: ריור, חוסר תיאבון, חום גבוה, חולשה.
תודה וסליחה על האורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיפור יכול להתאים לאירוע....
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/03/2010....ראשון של הרפס או לזיהום בוירוס "הפה והטלפיים".
הילדים הלוקים בסימפטומים של ריור, סירוב לאכול ולשתות עקב כאב הפצעים בפה, חום וחולשה (ונטיה להתייבשות שדורשת לעיתים אישפוז).
בשני מקרים אלו מדובר במחלות מידבקות. מה גם שלילדים אלו נדרשת השגחה אישית וצמודה יותר מאשר ניתן לספק בגן - לעניות דעתי לכל הפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צריבה בחנקן , עצות בבקשה !!עידו11/03/2010
הייתי אצל רופא
היו לי נקודות לבנות על איבר המין והוא צרב לי אותן עם חנקן נוזלי...
הדבר השאיר לי כוויות מאוד בולטות ואני ממש מפחד שהן ישאירו צלקות...
השאלה אם אני יכול למרוח משהו באיזור שהמצב ישתפר (מדרמה או משהו ) או פשוט להשאיר את זה ככה..
המצב ממש לא נעים לי כי מדובר באיזור רגיש וכוויות נורא בולטות ומביכות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות! החלמה צפויה תוך עד....
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/03/2010...3 שבועות. למניעת זיהום משני אני ממליץ למטופלי על מריחת קרם גנטטרים פעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיערית11/03/2010
מידי מספר חודשים גופו של בני מראה על עקיצות האיזור נפוח סביב העקיצה ויש הפרשה שקופה נוזלית דביקה יש בסביבות 20 עקיצות כאלו וזה בגודל של 3 ס"מ כל עקיצה (חשבתי לתומי שיש לו אבעבועות) כל הזמן זה חוזר נמאס לי לשמוע שמשהו עקץ את הבן שלי והוא רגיש זה נראה לא טוב ומשאיר סימנים על העור ובעיקר באיזור הרגליים אני יודעת שקשה לדעת מבלי לראות אבל בכל זאת אני ממש אובדת עצות חשבתי לפנות למומחה האם זה נשמע לך נורמלי ???האם אני אמורה לקבל זאת כעובדה שכל כמה חודשים יש לבני עקיצות נוראיות שכאלה???. אודה לך על התשובה וסליחה על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי סיפורך נשמע הגיוני ומוכר...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/03/2010..וכך אירע גם אצל ילדי כשהיו צעירים יותר.
הפיתרון: מניעת עקיצות בזמן השינה ע"י כילה. קנינו בא...ה, תלינו בוו מתיקרת החדר וכך פחתו העקיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת אם ישמלי11/03/2010
רציתי לדעת אם יש דבר כזה תולעים בטבור ? ואם כן , ממה הם נובעים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימות זבובים עלולות להימצא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/03/2010באזורי עור נמקי. אישית לא ראיתי מקרה עם רימות באזור הטבור.
לגבי המקרה הספציפי שלך, פני בהקדם לבדיקת רופא עור. ספרי לו בפירוט גם את מסעותיך בעולם בחודשים האחרונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בעורנטע11/03/2010
שלום
אני בת 34 שנים אני זוכרת את עצמי מגרדת בחלק הפנימי של הירכיים בעיקר ולפעמים מאחורי הרגליים למטה. חשוב לי לצייין שזה רק במקומות אלה ולא בשום מקום אחר בגוף.
זה בא והולך..(אם שמתי לב נכון בחצי חודש שלפני הביוץ זה מגרד יותר)
כשאני מגרדת ב"אטרף" נהיית לי כמו פריחה. יש לי סימנים מהגירודים.
הלכתי פעם לרופאת עור שאמרה שזה נראה כמו אסטמת עור ונתנה לי כדורים ומשחה. זה באמת העלים הכל אך אחרי זמן זה חזר. זה טיפל בסימפטום ולא בבעיה לכן זה חוזר שוב אח"כ..
רופא אחר שהייתי אצלו התלבט אם זה אסטמת עור (אם אני לא טועה בגלל שהגירודים לא בקיפול של הרגל).
שאלתי מה זה באמת יכול להיות?האם זה אסטמה? מה הטיפול? לאיזה רופא כדאי ללכת?
הכי חשוב לי לדעת מה המקור? אולי אלרגיה למשהו? איך אפשר לבדוק?
(אני אלרגית לאבק אם זה יכול להיות קשור).
אודה מאוד על תשובתכם
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נוטה לנחש שרופאי העור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/03/2010...שלך חשדו שמדובר בדלקת עור אטופית המכונה בשפה העממית "אסתמה של העור".
לצערי אין למחלה זו ריפוי, אך קיימות תרופות שמקילות את הסימפטומים ומאפשרים איכות חיים טובה תוך דיכוי תופעות המחלה בתקופות שהיא מתלקחת.
כוון שמהלך המחלה אצלך מתאפיין בכשתי התלקחויות בשנה בעונות המעבר - אין צורך בטיפול מעבר לזה שממליצים לך רופאי העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהדנה11/03/2010
מה שאספר יכול לזעזע את הקורא, אבל אני חייבת עזרה ולא שיפוטיות...
במשך שנים אני מחטטת בעורי ו"יוצרת" חצ'קונים אפילו כשהם לא קיימים..אני עומדת מול המראה, לרוב עם פינצטה, משתדלת לחטאה או את אצבעי, ומפוצצת פצעים קטנים, או עמוקים- אין לי ראשים לבנים או קומודונים, כך שזה לא עניין של לקיחת רואקוטן..האשמה עליי.
אני פוצעת את העור לרמה ששכבותיו העליונות מתקלפות, הוא נותר לבן-כחלחל ושביר כל כך, עדין כמו אוויר..הפצע\הנקודה השחורה לרוב חוזרת לאותו מקום שפוצצתי אותה , ולכן המעגל לא נפסק.. יש לי צלקות של חצ'קונים שפוצצו- אדומות ואפילו לבנות (במיוחד בחזה הן לבנות)
חוץ מלהפסיק לחטט ולפגוע בעורי, רציתי לשאול אם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לטפל בפצעים שכבר פוצצו, בנזק שכבר נעשה. תמיסות לייבוש ראשים לבנים לא יועילו לי כי ברגע שאני רואה קצת לבן אני ישר נפטרת ממנו... העור שלי מלא לא חטטים, אלא SCABS, כאילו נקודות יובש מכווצות ומתקלפות.
מה לעשות? תמיסה? חומצות? לחות? ניסיתי פעם לשפוך וויטמין A נדמה לי ישר על הפצע..
תודה רבה
דנה בת 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיתרון היחיד הנו להפסיק לחטט!!!...
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/03/2010...
לצורך הגברת הסיכוי להתגבר על ההרגל המזיק לחטט בעורך אני מאוד ממליץ לך לפנות לגורם מוסמך ליעוץ נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי רואקוטןרותם11/03/2010
אני נוטלת רואקיוטן 20 מ"ג פעם ביום...הטיפול אמור להיערך שלושה חודשים(הטיפול הוא לייצור מוגבר של בלוטות חלב-קשקשים....ולא לאקנה)עוד פחות משבועיים לסיום הטיפול. השאלה היא- כיצד אוכל לדעת מתי ההשפעה של הכדורים עוברת..ז"א מתי אין לחשוש להרכבת עדשות מגע, לביצוע פעילות גופנית, להסרת שיער בשעווה, לחשיפה לשמש..אך בעיקר האם ישנה דרך לדעת האם אפשר להיכנס להריון בבטחה??(האם יש בדיקת דם או משהוא כזה לבירור העניין??) לתשובה אודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם, חודש לאחר הפסקת טיפול ב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/03/2010...רואקוטן יורד הסיכון למומים בעוברים ומשתווה לזה של האוכלוסיה הכללית. זה גם לרוב הזמן הנדרש להפסקת יובש העיניים מה שמאפשר הרכבת עדשות מגע. לגבי הסרת שיער בשעוה רצוי להמתין כ 3 חדשים לאחר הפסקת רואקוטן עד התאוששות העור וחזרת עובי שכבת הקרן למבצה הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוזרים במפסעהמאור10/03/2010
שלום רב,
הופיעו לי הבוקר שני פצעים, אחד במפסעה הימנית והשני בשמאלית- האחד סימטרי לשני.
הם עגולים- אחד בקוטר של שנקל והשני יותר קטן.
במרכזם הם זהובים- כמעט בצבע של העור ומסביבם טבעת אדומה.
איני יודע במה מדובר, מרחתי משחה נגד פצעים זיהומיים.
מדובר בגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאור, ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/03/2010..קלינית. פנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אישיתחנן10/03/2010
שלום ד"ר.
בגלל יובש נרתיקי אצל אשתי התחלנו להשתמש בכל מיני שמנים לצורך סיכוך .
הבעיה היא שמאז השימוש בשמנים מופיעים על אבר המין שלי כתמים אדומים שמגרדים כמו שפשוף ,כוויות , הכתמים נעלמים לאחר מספר ימים שלא מקיימים יחסים.
שאלתי מעבר לבעיית היובש אצל אשתי , האם הבעיה יכולה להגרם בגלל חוסר זיקפה חזקה אצלי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור, הכתמים עלולים להגרם...
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/03/2010...עקב מגע עם חומר הסיכוך או עקב סיכוך לא מספק של הנרתיק.
המלצתי: נסה למרוח את חומר הסכוך על קדמת מרפק שמאל פעמיים ביום למשך 3 שבועות. אם המריחה לא גורמת לאודם שם אזי הגורם הנו כנראה חיכוך מוגבר עקב סיכוך לא מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה אצל בן הזוגעדי09/03/2010
חברי סובל מזה שנים מסבוראה בראש (אובחנה על ידי רופאי עור מספר פעמים). הוא טופל באנטיביוטיקות ובמשחות, ואף בשמפו מיוחד בדמות נוזל.
לרוב הוא איננו מסיים את הטיפול. לאחרונה טופל שוב על ידי אנטיביוטיקה בכדורים ובמשחה לראש, וגם את הטיפול הזה לא סיים- למרות הפצרותי- בשל כך שהסבוריאה נעלמה.
כיום הוא סובל מסבוריאה בראש ומדבר הנראה כמו סבוריאה בבית השחי
שאלותי:
1. האם ניתן בכלל להיפתר מסבוריאה לצמיתות?
2. ייתכן שהסבוראיה התפשטה גם לבית השחי?
3. האם ידוע מה הגורם לסבוריאה והאם זה מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דרור10/03/2010אין מצב להבריא מסבוריאה לצמיתות והכי חשוב לא להכניס את הסטירואידים לתמונה כי אז המחלה לא רק תוכפל אלא תהפוך לבלתי נשלטת.
חפשו בגוגל סבוריאה יש המון מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עור סבוראית הנה מחלת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/03/2010..עור דלקתית שהנטיה לה הנה תורשתית. מדובר במחלה חוזרת שלא ניתן לרפא אך טיפול מתמיד (מס' פעמים בשבוע) ימנע אירועי הישנות.
אזורי העור שעלולים להיות נגועים בסבוראיה הנם הקרקפת, קפלי הפנים, קפלי השחי, הטבור והמפשעות.
המלצתי: פנו שוב לרופא עור לווידוא האבחנה והמלצות לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני עלולה להידבק?
עדי26/04/2010ותודה על היעוץ, קבענו תור למומחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוריאה המלצה לטיפול
דרור26/04/2010בתור חולה ותיק אני ממליץ על קרם סבורם
יש כמה סוגים שלו.
חפשי בגוגל במקום להמתין לתור שלא יסייע לך בכלום.
דרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדרור
עדי27/04/2010קודם כל תודה על היעוץ,
אני חושבת שבשל עידן האינטרנט, ובגלל שכל ישראלי בטוח שיש לו דוקטורט לרפואה, הרבה דברים מתפספסים
אני חושבת שלקחת כל תרופה שאיננה אקמול או אופטלגין כדי לטפל בבעיה, מבלי להתייעץ עם רופא- הינה מעשה שגוי
נכון שכל החומר פרוס באינטרנט, אך בכל זאת- אין כמו הבחנה שנערכת פנים אל פנים, תוך בדיקת הממצאים
שכן, התרופה יכולה לעזור נקודתית לסבוריאה, אך לפגוע בדברים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולוסקום בקעים בעור והמון בלאגןע.ר09/03/2010
שלום,
לפני כ -5 חודשים אובחנתי למולוסקום ע"י רופא עור, אך היבלות עצמן איתי מספר חודשים לפני כן , בזמנו חשבתי שאלה פצעים בעקבות זיעה ולכן לא פניתי לרופא.
היבלות במשך החודשים הראשונים היו באיזור הבטן התחתונה בלבד, ולא התפשטו
ממש לקראת המפגש עם רופא העור היבלות התפשטו לאיזור הפין והערווה והתרבו שם משמעותית.
במפגש עם הרופא קיבלתי יחס מאוד לא הולם, הרופא הקניט אותי לאופן בו הזנחתי את היבלות ולאופן בו קיבלתי את המחלה (כנראה ממפגש מין עם בחורה ספציפית)
עם אותה בחורה קיימתי יחסים ללא הגנה לצערי הרב פעמיים.
הוא רשם לי ורומל ומשחה אנטיביוטית, אך הבנתי לא נכון את אופן הטיפול ולכן השתמשתי בורומל כל יום!!! במשך כשבועיים וחצי, מה שיצר המון בקעים בעור והמון בלאגן שם ורק החמיר את המצב.
לעומת זאת באיזור הבטן התחתונה הכל נעלם.
בעקבות המפגש עם הרופא הראשון החלטתי לעבור לרופא אחר, שאמר לי מיידית להפסיק להשתמש בורומל ומאז הגעתי אליו למספר טיפולים בעזרת חנקן נוזלי.
לאחר 3 מפגשים במשך כחודשיים, הרופא השני היה מאוד מופתע שזה לא נעלם לי מה שמאוד הלחיץ אותי ולא היה לי ברור כי מכל מה שקראתי באינטרנט על המחלה הבנתי שזה יכול להימשך גם שנים.
במפגש האחרון המצב אכן השתפר וכמות הפצעים ירדה משמעותית אך הוא היה מאוד מופתע לגלות שאני כבר 10 חודש עם המצב והתחיל לשאול למצב בריאותי הכללי, ולפי טענתו אני שובר שיא עם אורך המחלה... ולכן החליט לשלוח אותי לבדיקות למחלות מין אחרות דהיינו HIV .
מאז אני בלחץ נוראי מהנושא! עשיתי את הבדיקות ואני מאוד מוטרד ומחכה לתוצאות.
ואם זה לא מספיק אחרי המפגש האחרון עם הרופא, אני חושד שהיבלות עברו לאיזור החזה ונראה לי שמצאתי שניים באף (מהסוג שנראה כמו פנינה).
יש לציין שאני עובר טיפולי לייזר להסרת שיער והאמת היא שאני רגיל שיש לי פצעים לאחר טיפול באיזור החזה. ועברתי אחד לאחרונה, הפצעים אומנם ורודים וקטנים אבל זיהיתי מספר מהם עם השקערורית הזאת באמצע. ונראה לי שמצאתי גם כמה באיזור הברכיים...
אני יודע שבגדול הדרך היחידה לדעת זה לחכות לתוצאות, אבל אני מתקשה להירדם בלילות ולתפקד ביום מרוב הלחץ הנוראי והפחד...
אני אדם שמאז ומתמיד היה מתעטש ומצטנן מכל דבר, לכן אני טורח לקחת כדורי ויטמין C כדי לחזק את המערכת החיסונית, כך תמיד היה המצב מאז שאני זוכר את עצמי. (כמובן שבמהלך חיי עברתי מספר בדיקות דם ונמצאתי שלילי)
בנוסף דווקא בשנה האחרונה לא הייתי חולה, ולמעשה חוץ מהמולוסקום הבריאות שלי היתה תקינה יחסית לשנים קודמות.
שאלותיי (לאחר הסיפור הארוך) הן:
האם 10 חודש זה זמן כזה חריג לאדם בוגר שיש מקום לחשוש מ HIV?
האם סביר שאחרי 10 חודש של המחלה היא תעבור לאיזורים חדשים בצורה כזאת נרחבת?
אודה לך מאוד על המידע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולוסקום
אורי09/03/2010בן אדם מה אתה סובל לחינם.
יש טיפול למולוסקום והוא בלעדי מסוגו בעולם
תחפש בגוגל : מולוסקום
זה האתר של המטפל שפיתח אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
ע.ר11/03/2010שכחו לענות לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום עור בוירוס המולוסקום...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/03/2010שכיח בילדים בשנים הראשונות לחשיפתם לחברות (3-6). מלהך המחלה טב - לוירוס אין השלכות בריאותיות לטווח הקצר או הארוך וכן אצל הילדים הצעירים הזיהום בו אינו מעורר מצוקה חברתית או הפרעה לתפיסת האסתטיקה העצמית כוון שהתופעה שכיחה בקרב בני גיל זה ואצל ילדים צעירים השכיח נחשב לתקין ויפה.
בכל המקרים הללו המחלה חולפת מעצמה תוך עד שנתיים - מערכת החיסון "מפצחת" את המבנה של היבלות שמבודד את הוירוס ממגע עם מע' החיסון וכך נסוגות היבלות.
זיהום מולוסקה אצל בוגרים אינו שכיח. הוא עלול להופיע בבוגרים שלא התחסנו לוירוס בילדותם או בבוגרים בם מע' החיסון אינה תקינה. בשנים האחרונות תוארה תופעה של זיהומי מולוסקום מפושטים בחולי HIV בשלבים מתקדמים יחסית. גם בם אין למחלה משמעות רפואית אלא אסתטית בלבד.
המלצתי: עליך לעבור בדיקת HIV כעת ובעוד 3 ו 6 חדשים. כ"כ אני ממליץ שתעבור בירור של בדיקות דם והדמיה בשאלת גורם אחר שעלול להחליש את מע' החיסון שלך. בנושא האחרון היוועץ ברופא המשפחה שלך (פנה אליו עם תדפיס תשובתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע.ר21/03/2010קודם כל אני מודה לך על התשובה...
ובכן כבר קיבלתי את התשובות , והן שליליות מה שכמובן הרגיע אותי מאוד.
לא קיימתי יחסים לא מוגנים כבר כ 8 חודשים, ולא קיימתי יחסים כלל 6 חודשים, כך שסביר להניח שהתשובה השלילית הנוכחית אמינה לחלוטין.
נכון לעכשיו אחרוני היבלות עוברות, לפני יומיים האף שלי התמלא במה שנראה כחצ'קונים (בדיוק כמו שנראו אלה למטה) אך הכמות והצפיפות הזו לא היתה לי מעולם גם לא בגיל ההתבגרות כך שאני מניח שזה מולוסקום. הם כבר יומיים אחרי נהיים קטנים יותר ומתחילים להיעלם.
נראה לי שזיהיתי עוד 3 באיזור הבטן התחתונה, מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד קטנים, אבל עדיין נראים בצורה של חצי פנינה, לא נראה שיש שיפור במצבם.
מה שבעצם רציתי לשאול זה אם הגיוני שלאדם עם מערכת חיסונית תקינה זה יימשך כל כך הרבה זמן, כיוון שעל פי מה שקראתי ועל פי מה שרופא העור הראשון שפגשתי אמר זה יכול להימשך שנים.
וזה נשמע לי הגיוני כיוון שמדובר בוירוס שמתחבא מהמערכת החיסונית וכל הטיפולים בעצם מנסים לגרום למערכת החיסונית להגיב לוירוס, וללא טיפול אי אפשר לדעת כמה זמן ייקח לגוף להתייחס בכלל ליבלות הלא מזיקות הללו.. ובינתיים כמובן אתה מדביק אחרים ואיזורים אחרים בגוף כמו שקרה לי למעשה לפני שידעתי במה מדובר.
אם הבנתי נכון אז אחרי שאני מסיים להתמודד עם המחלה הגוף למעשה מפתח חיסון אליה, זה מאוד מעודד כי אני לא רוצה לעבור את זה שוב, זה היה סיוט (למעשה עדיין) נוראי.
לגבי מערכת החיסון שלי, אני מתקשה להאמין שיש לי מערכת חיסונית חלשה, כיוון שכבר כבר שנים עברו מאז שהייתי חולה לאחרונה, ומספיק פעמים התעטשו עלי, לידי ובאיזורים סגורים בהם ביליתי וגם במיטה בה ישנתי, או שאולי זה לא בהכרח קשור, בכל אופן תודה על התשובה דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן23/03/20101. לא
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי08/03/2010
ד"ר יקר
אני מטופל במקביל בפרופסיה (פינסתאיד) ובריטאלין (מתילפנידאט)
האם זה בסדר ובטוח לקחת את שתי התרופות במקביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/03/2010אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה!רונית מחלוף08/03/2010
שלום! לפני 3 שבועות נכוויתי ממים רותחים בפנים, ככל הנראה זוהי כוויה מדרגה 1. אשמח לדעת איזה קרם הגנה הוא הטוב ביותר? ברשותי קרם הגנה ד"ר פישר בדרגה 70. וקרם הגנה איבאן בדרגה 50. מה יותר טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/03/2010שניהם יעילים בתנאי שמורחים אותם בתדירות מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שחור ליד המפשעהשימרית07/03/2010
שלום,
אני בת 27 וצמח לי פצע בצבע שחור (כמו חצ'קון) שהוא קצת כואב אם נוגעים בו.
המיקום הוא פרונטלי ליד המפשעה (מתחת לבטן ובצד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/03/2010גשי לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)