פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מטרידה מאוד
    שאלה מטרידה
    24/02/2009

שלום אני למעלה מ 8 חודשים ,נטלתי סרוקסט.(בין אחד וחצי ל שתיים וחצי כדורים ליום) אחרי שהכרתי בחורה איתה יצאתי הפסקתי עם הכדורים. החלטתי להפסיק עם הסרוקסט בגלל מצבי שהשתפר והרוב בגלל שהחשק המיני שלי ירד . לאחר חודשיים הבחורה ואני נפרדנו . והייתי שוב בדיכאון עמוק ,מה שגרם לנשירת שיער מסיבית ביותר שגרמה לעוד יותר דיכאון .הפרעות שינה,היה חם לי בגוף שאני ישן ועוד בחורף! ולפעמים הייתי מתעורר עם כאבים בחזה כמו פאניקה . לפני חודש ,אחרי 4 חודשים בלי הכדורים התייאשתי וחזרתי לסרוקסט.חצי כדור ביום. אני כרגע יושן ממש טוב.אין לי התקפים ו והכי חשוב הפסיק לי נשירת השיער. השאלה הנשאלת היא אם השיער שנשר יחזור למצבו הקודם לפני 3 חודשים אחרי שהפסיקה לי הנשירה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה מאוד

הוספת תגובה

• פנה לבדיקת רופא עור....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

...באם ממצאי בדיקתו יתאימו ל Telogen efluvium אזי צפויה צמיחת שיער מחודשת עד לרמת צפיפותו הקודמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בפין + פריחה בעור
    רוני
    23/02/2009

ד"ר נכבד שלום, אני בן 30, מזה חודשיים שלושה יש לי צריבה מדיי פעם באיבר המין וכן פריחה בעור (לרוב בפנים) שבאה והולכת. בתחילת הטיפול הופיע רק צריבה באיבר המין, פניתי לרופאת המשפחה שנתנה לי ציפרודוקס ואח"כ אופולדוקס, חזרתי לרופאה כעבור שבוע שכן התרופה לא עזרה (בדיקת שתן כללית + תרבית תקינה) והיא הפנתה אותי לאורולוג (ממצאים של הרופא: בטן תקינה מאטוס תקין שופכה נמושה תקינה - אשכים תקינים) אשר נתן לי דוקסילין ל 7 ימים וכן הפניה לבדיקת לכלמידה אשר יצאה שלילית וכן בדיקת אולטראסאונד שיצאה תקינה (כליה ימנית + שמאלית - גודל תקין פרנכימה שמורה, אין עדות לאבנים ללא הידרונפוזיס, שלפוחית בקיבולת תקינה בעלת דופן תקין, ערמונית 15 גר, שארית שתן 20 סמ"ק) חשבתי שתרופה זו עזרה במקצת ולכן האורולוג המשיך לי את התרופה לעוד 20 ימים וכן הפנה אותי לבדיקת זרע (לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח וריקוצלה ) ולקח בדיקת נוזל מהערמונית. תוצאות בדיקת הזרע: 3 ABSTINENCE DAYS 8.0 SEMEN PH MODERATE SEMEN VISCOSITY ml 3.00 SEMEN VOLUME צהבהב SEMEN COLOUR 11% SPERM MOTILITY 1 HR million/ 50 CONCENTRATION רבים SEMEN WBC + BACTERIA בבדיקה של נוזל מהערמונית (WET PREP PAR,FUN,BAC ) הממצא היה: +‎אריטרוציטים במהלך הטיפול השני בדוקסילין חשתי כי הפריחה שעל פניי מחמירה ולכן בהמלצת האורולוג הפסקתי את הטיפול, חיכיתי מספר ימים ועשיתי בדיקת זרע + תרבית(יצאה שלילית) וכן בדיקת שתן +תרבית שיצאו תקינות תוצאות בדיקת הזרע הנוספת: ABSTINENCE DAYS - 3 days SEMEN PH - 8.5 SEMEN VISCOSITY - HIGH SEMEN VOLUME - 4.00ml - SEMEN COLOUR צהבהב SPERM MOTILITY 1 HR - 13% CONCENTRATION - 40 million SEMEN WBC - 10-20 SEMEN RBC - MORPHO NORMAL - 18% (Kruger strict MORPHO ABNORMAL - 72% (Percent Head Defects MORPHO DEF TAIL - 10% IMMATURE CELLS - NECK-MIDPIECE DEFECT - BACTERIA - כעת ניתנה לי תרופה בשם רולין ל15 ימים כאשר אחרי 7 ימים אין שיפור במצב. האורולוג שולל כל קשר בין הפריחה בפנים לבין הצריבה באיבר המין ולכן הופנתי לאלרגולוג שביצע בדיקת מזונות שיצאה שלילית וכן מספר בדיקות דם שלדבריו תקינות ולכן אפין את הפריחה כאורטיקה אדיופית. שאלתי היא האם נתקלת בתופעה דומה והאם היית ממליץ לי לפנות לרופא נוסף או למומחה פנימית או כל מומחה אחר שיוכל לטפל בי ? אני דיי מפחד שמא זה משהו דיי חמור תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בפין + פריחה בעור

הוספת תגובה

• רוני, אני ממליץ לך.....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

...להמשיך את המעקב והטיפול האורולוגי וכן לפנות במקביל גם לרופא עור לבירור וטיפול בפריחה על פניך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בסופרא וויר 400 על בסיס יומי
    תכלת
    23/02/2009

שלום אני מעוניינת להכנס להריון , ואני נוטלת על בסיס יומי סופרא וויר 400 למניעת הרפס וגינלי , וברגע שאני ניסיתי להפסיק ליטול את הכדור , זה מיד חוזר אצלי . רציתי לדעת האם אני יכולה להמשיך ליטול את הכדור מבלי לפגוע בעובר .

הוספת תגובה

• סופראויר=אציקלוביר&הריון

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

שלום,
    השימוש באציקלוביר מותר ונחשב בטוח לעובר החל מהחצי השני של ההריון.
    לגבי אפשרות נטילת התרופה בשלבי הריון מוקדמים יותר - הוועצי ברופא הנשים-מיילד שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד
    שלומית
    22/02/2009

בתי בת 15 מגרדת בכל חלקי הגוף ורק בחורף, העור יבש לאחר הגירוד, אולם גם לאחר מריחת קרם הגירוד אינו נרגע , יש לציין שבקיץ אין לה בעיית גירוד. האם יש תכשיר שהוא בעל לחות גבוהה במיוחד לטיפול בעור .

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקת רופא עור!

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות למניעת הריון
    שרית
    21/02/2009

שלום! לא מזמן התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון, אלא, ששמתי לב שרק באיזור הגב העליון החלו להופיע לי פצעונים אדומים, חלקם גם מוגלתיים. בהתייעצות עם הגיניקולוג הוא הורה לי להמשיך בנטילת הגלולות והסביר שזו תופעת לוואי שתחלוף מעצמה ... בכל מקרה, החלטתי להפסיק עם הגלולות אך לצערי הפצעים עדין לא חלפו. אציין כי עברו 10 ימים בערך מאז שהפסקתי עם גלולות. אבקשך לייעץ לי מה לעשות?ואיך? והאם יש איזה טיפול בזק לתופעה כי זה מפריע לי מאוד!??? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות למניעת הריון

הוספת תגובה

• שרית, תופעת לוואי ידועה....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

של גלולות למניעת הריון הנה אקנה.
    לצורך ווידוא האבחנה (יתכן שמדובר רק בזיהום בזקיקי שיער או בהפרעה אחרת) והמלצת טיפול פני לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אכי פרידמן
    רטטוי
    20/02/2009

שלום, לפני כמה ימים הייתי בפגישה איתך בנוגע לטיפול בבלוטות חלב והצעת לי לטפל בעזרת קונדילוקס. רק רציתי לשאול כמה פעמים להשתמש ביום ולמשך כמה ימים בשבוע ? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר אכי פרידמן

הוספת תגובה

• קונדילוקס

ד''ר אכי פרידמן
    22/02/2009

טיפול של 4 ימים פעם ביום ולאחריו 3 ימי מנוחה וכך למשך חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד
    ויוי
    20/02/2009

גרד בפי הטבעת הולך ובא אובחנה פטריה אך לא מצליחה להפטר מזה שמן עץ התה אגיסטן ניסטטין ושום דבר לא עוזר אין בעית תולעים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרד

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה-פני לר' עור

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס
    דינה
    19/02/2009

שלום רב! לפני מספר ימים הופיעו לי באיבר המין נפיחות, אדמומיות, גירוד ואף כאב. רופאת הנשים אבחנה אצלי הרפס גניטלי. אני לא מצליחה להבין כיצד יכולתי להידבק במחלה, לכן ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי המחלה ודרכי הידבקות בה. האם יכולתי להידבק מאדם שיש לו הרפס בשפתיים, בעוד שאצלי זה בא לידי ביטוי באיבר המין? יש לציין, כי ילדתי לפני חודשיים, כך שב4-5 חודשים אחרונים לא קיימתי מגע מיני עם בעלי, מה גם שלמעשה בעלי הוא הפרטנר היחיד שהיה לי ואף פעם לא סבלנו מהרפס (לא גניטלי ולא מסוג אחר). האם התפרצות המחלה, משמעה שהנני נשאית? האם זה אומר שהדבקתי את בעלי או שניתן להדביק את הבן זוג רק אם מקיימים יחסי מין בעת התפרצות המחלה? והכי חשוב, האם יש סיכוי שאדביק את תינוקי? אני מתנצלת על מבול השאלות, הנושא מאוד מלחיץ אותי. המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס - תשובות

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

שלום דינה,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: האם יכולתי להידבק מאדם שיש לו הרפס בשפתיים, בעוד שאצלי זה בא לידי ביטוי באיבר המין?
    תשובתי: אכן במגע מיני אוראלי. באופן תיאורטי ניתן להידבק גם במגע אצבעות אקראי בנגע הרפס על שפתייך או על שפתי אדם אחר ולאחר מכן מגע אקראי של האצבע על איבר המין
    2.
    שאלתך: יש לציין, כי ילדתי לפני חודשיים, כך שב4-5 חודשים אחרונים לא קיימתי מגע מיני עם בעלי, מה גם שלמעשה בעלי הוא הפרטנר היחיד שהיה לי ואף פעם לא סבלנו מהרפס (לא גניטלי ולא מסוג אחר).
    תשובתי: ראי תשובתי הקודמת לשאלה 1.
    3.
    שאלתך: האם התפרצות המחלה, משמעה שהנני נשאית?
    תשובתי: כן. וירוס ההרפס "מתנחל" בתאי עצב ונשאר שם בקביעות. ביכולתו להתפרץ מידי פעם.
    4.
    שאלתך: האם זה אומר שהדבקתי את בעלי או שניתן להדביק את הבן זוג רק אם מקיימים יחסי מין בעת התפרצות המחלה?
    תשובתי: הסיכון העיקרי להדבקה של בן הזוג הנו בעת קיום נגעי מחלה פעילים. יש לציין שקיימים מצבים של הפרשת וירוס ללא סימפטומי מחלה וסיכון ההדבקה אז מוגבר. לשמחתנו שיעור ההדבקה בין בני זוג וותיקים שמקיימים יחסי מין זמן רב הנו נמוך יחסית (כ 1 ל 200) כוון שההיכרות מאפשרת קיום יחסי מין לא טראומטיים וכך לא נוצרים סדקים מיקרוסקופיים שמפריעים לשלמות עור איברי המין ומאפשרים חדירת המחולל (הוירוס במקרה זה) דרך העור
    5.
    שאלתך: הכי חשוב, האם יש סיכוי שאדביק את תינוקי?
    תשובתי: קלוש ביותר - אפסי למעשה. בכל מקרה הוא צפוי להידבק בוירוס בדרכי הנשימה העליונות בגיל גן טרום חובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזזת
    הערה
    19/02/2009

חבר שלי (בן 22) היה אצל רופא עור בנוגע לפטרייה שיש לו על הגב. הרופא אבחן את זה כגזזת של פרות (יש לציין שהוא עובד ברפת). רציתי לדעת האם זה מדבק? אם כן איך? והאם מותר לנו לישון כל עוד יש לו את הפטרייה באותה מיטה או שגם זה יביא להדבקות? יש שלב בו זה כבר לא מדבק-לאחר התחלת הטיפול במשחה? המון תודהההה... : )

לקביעת תור
    סגירה
    גזזת

הוספת תגובה

• לקח לכם שנים.....וזה כבר לא רלוונטי

הערה
    21/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרדת - הצילו
    דנה
    19/02/2009

מאז שאובחנתי ע"י רופא עור כסובלת מגרדת התמרחתי במספר משחות וניסיתי מספר טיפולים וכאילו כלום לא עוזר, הגירוד נמשך ונמשך ללא הפסקה והעקיצות מופיעות כל פעם בחלק אחר של הגוף, אני כבר מיואשת האם לא ניתן להיפטר מהגרדת הזו וזו מחלה שמלווה אותך לכל החיים?? ומה יהיה בקיץ אני לא אוכל ללכת עם בגדים קצרים באם המצב ימשיך כמו שהוא. האם אין אנטיביוטיקה או כדור שיכול לחסל את התופעה?? מהו הטיפול היעיל ביותר לתופעה והאם יש סיכונים מסוימים במריחת משחות המכילות CROTAMITON? אודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    גרדת - הצילו

הוספת תגובה

• דנה, אין סיכון במריחת קרוטמיטון....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

אך לא מומלץ למרוח אותו באם המטופלת בהריון.
    באשר לשאר שאלותיך תצטרכי להוועץ ברופא העור שלך.
    הערה: המדד ליעילות הטיפול הנו הפסקת תחושת הגרד בעת השינה ובעת מקלחת חמה. הגרד ביום ממשיך מס' שבועות לאחר טיפול מוצלח ופוחת בהדרגה בעוצמתו.
    חשוב לציין: נדרש טיפול מונע לבני ביתך לפחות למניעת הופעת המחלה בם לאחר דגירה ממושכת ולמניעת מהלך של "הדבקת פינג פונג"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בבטן בהיריון
    לולי
    18/02/2009

שלום, אני בשבוע 32 וכל הבטן שלי עם סימני מתיחה אדומים והגירודים ממש בלתי נסבלים. אני משתמשת מורחת על הבטן מזה כחודשיים שמן נבט החיטה של "ארומה לייף" והשמן מקל עליי במעט את הגירודים בבטן. ברצוני לשאול האם זה בטוח להשתמש בשמן זה על בסיס יומיומי ולמרוח על הבטן כ-3-4 פעמים ביום? מה ניתן עוד לעשות על מנת למנוע את הגירודים החזקים שיש לי בבטן? תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים בבטן בהיריון

הוספת תגובה

• לולי, באם מדובר בהריון ראשון....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/02/2009

.... או בסימני מתיחה חדשים על עור בטנך אזי צריך לחשוד שמדובר בפריחה שקרוייה בשפת רופאי העור PUPPP.
    המלצתי: פני בהקדם לרופא עור בקופת החולים שלך. באם זו אכן האבחנה, יוכל רופא העור להקל את עצמת הגרד.
    באם האבחנה הנה אכן PUPPP, אזי הפריחה בתוך סימני המתיחה וביניהם וכן והגרד, צפויים לחלוף תוך ימים עד שבועות בודדים לאחר הלידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער לחולי פסוריאזיס
    גל
    18/02/2009

שלום, רציתי לשאול האם חולי פסוריאזיס יכולים לעבור הסרת שיער בלייזר? אני משתמשת במשחה לטיפול במחלה והייתי רוצה לעבור הסרת שיער בזרועות, שם אני גם מתמרחת. תודה.

הוספת תגובה

• גל, יש לקחת בחשבון....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/02/2009

שני גורמים:
    1. הקשקש הפסוריאטי עלול להפחית את יעילות הסרת השיער
    2. כווייה בעור - תופעת לוואי אפשרית לטיפול כזה, עלולה להסתיים בנגע פסוריאזיס באזור ההחלמה (=התופעה האיזומורפית על שם קובנר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע
    לירון
    18/02/2009

שלום, ברצוני לשאול על בעיה הקיימת אצלי מזה כמה חודשים- אני מריחה ריח רע שנובע מאיזור החיבור של הישבן (בחלק העליון ) ולמרות שאני מסבנת טוב את האיזור ודואגת לייבוש שלו עדיין מופיע הריח החריף הזה (גם לאחר מקלחת..) אני תוהה אם זה יכול להיות פטרייה כלשהי או תופעה אחרת? וגם אם קיימת השפעה כלשהי על קיום יחסי מין עם בעלי שמא אני אדביק אותו? יש לציין כי אינני יודעת לאיזה רופא אני יכולה לגשת בעניין מתוך המבוכה שבעניין...

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע

הוספת תגובה

• אני עוד מחכה לתשובה זה די דחוף....

לירון
    23/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבינה...

לירון
    24/02/2009

למה לכל שאר ההודעות יש מענה ולי לא? אני לא מנסה להיות חוצפנית, אבל הבעיה שהעליתי ממש מטרידה אותי... אני מנסה כבר כל יום כמעט במשך שבוע לראות מה תשובתכם ואין תשובה... האם לא הייתי ברורה במשהו? האם זה נושא שאתם לא קשורים אליו? אם כן, אז לאן כן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פני לבדיקת רופא עור בשאלת...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2009

....אריתרזמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף הרגל
    יהושע
    17/02/2009

ד"ר שלום לבני בן 12 ישנה תופעה מוזרה . בכל יום אחר הלימודים כפות רגליו הופכות ללבנות [ כמו שעומדים במים הרבה זמן ] לעומת זאת בבוקר כשקם מהשינה כפות רגליו אדומות מאוד כמו צריבה . האם מוכרת תופעה כזו ? האם יש קשר לסוג הנעליים ? תודה מראש יהושע

לקביעת תור
    סגירה
    כף הרגל

הוספת תגובה

• יהושוע, התופעות שאתה מתאר.....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/02/2009

מתאימות למחלה ששמה Pitted keratolysis. במחלה זו מתרחש שגשוג יתר של חיידקים שניזונים משכבת העור הקשקשי הקשה (המת) שמכסה את תחתית כפות הרגלים. למחלה זו אופייני גם ריח רגלים רע שעוצמתו רבה וכן צריבה של כפות הרגלים בעת דריכה.
    פנו בהקדם לבדיקת רופא עור. באם זו אכן האבחנה - ניתן לטפל בתופעה בעזרת תכשירים למריחה או אפילו אנטיביוטיקה בבליעה (ממשפחת האריתרומיצין ונגזרותיו) וכן ניתן למנוע את הישנות התופעה בעזרת שימוש קבוע באבקת אונדציל או פונגימון בכל בוקר בין בהני הרגלים או לתוך הגרביים (לא לנעליים)
    הערה: הטיפול המונע באבקה אינו מועיל לריפוי המחלה. יש להתמיד בו ע"מ למנוע הישנות המחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי באיזור איבר מין
    רונן כ.
    16/02/2009

שלום רב, שאלתי היא כזאת, לפני מספר חודשים הופיעו מספר בועות ממש קטנות על איבר המין שלי, בשני צדדי הפין שלי באמצע האיבר בערך, כמו פצעונים קטנים אבל ללא שום נוזל בפנים, כשניסיתי לפוצץ אחד, לא היה שום נוזל בפנים, אלא רק העור היבש אותו הסרתי ודם. יש לי כ 6 פצעונים כאלה, אם אני מסתכל ממש מקרוב אני יכול לראות בשערה ממש קטנה יוצאת מהפצעון (אני דואג לקצץ עם מכונה את השיער), לאחר קיום יחסי מין הגירוי של הפצעונים מחמיר, אבל אם אני לא מקיים יחסים מספר ימים המקום נרגע קלות אך הפצעונים לא נעלמים. אני לא חושב שמדובר במחלה וריאלית למרות שאני לא שולל את האפשרות, זה נראה יותר כמו שערה שמגרה את הקום בזמן קיום יחסים כשהיא זזה למעלה ולמטה. האם יש איזה משחה לטיפול בעניין? בתודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי באיזור איבר מין

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה-פנה לר' עור

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    22/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה