מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקטריה ציטרהרות07/02/2009
האם ידוע רופא לטיפול אלטרנטיבי בחיידק בשם בקטריה ציטרה שמייצר פצעים קשים דחוף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר חיידק כזה ולא מתמצא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009בצורות טיפול אלטרנטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות רבה ל erythro - הצילו בבקשה!אירה06/02/2009
נבדקתי אצל רופא עור ונמצא כי אני אלרגית לחומרים המכילים erythro אנטיביוטים מהמשפחה הזאת. ולטטרציקלין האם ייתכן שאני אלרגית גם לחומרים אחרים הדומים לאלו? כדי למנוע אלרגיה בעתיד אני כרגע עם אלרגיה מאוד חריפה בפנים עם אודם גירוי ושלפוחיות מרובות קטנטנות. האם אלרגיית עור יכולה להיות עם כאלה שלפוחיות? וניתן לי קרם בטאקורטן למריחה האם הוא יעזור לשלפוחיות? אני רואה שהוא עזר להורדת אדמומיות אבל מה עם שלפוחיות? מאוד חשוב לי שתתייחסו לזה כי זה בפנים ונורא מפריע לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנתונים אינם מספיקים ליעוץ מוסמך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009הוועצי ברופא העור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור ומיןאוהד06/02/2009
שלום שמי אוהד ואני חייל. אני מתגרד כבר תקופה ארוכה ראיתי כמה רופאים וקיבלת כבר כמה משחות. יש לי גירודים ברגלים,ידים,מפשעות,בטן,גב וראש. יש לי סימנים בכל מקום בגוף מין בליטות אדומות ובאייבר המין נקודות לבנות. הטיפולים שקיבלתי לא עזרו קיבלתי כבר שלוש או ארבע סוגי משחות שהן :אקנה מיצין,נרידרם ולייקליר. כאשר עד עכשיו שום אחת מהן לא הועילה.. ואני איני יודע מה לעשות ולא יוצא לי לטפל בזה כמו שצריך בצבא.. מה אני יכול לעשות? האם זה מדבק? אני יכול לקיים יחסי מין כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009קלינית - פנה ליעוץ לרופא העור שלך או לרופא אחר לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה!שירן06/02/2009
שלום ד"ר העם מחלות מין כלשהן יכולות לעבור בשימוש בשירותים, בצורה הטכנית כאשר נוזל מזוהם בא במגע עם איבר המין הנשי... כלומר המצב שיכול להתרחש בשירותים בלי שיחזור עמוק אל תוך הנרתיק.. יש סכנה כזאת? האם צריך להיזהר מהשימוש בשירותים? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיחה שנפוצה בין הרופאים....
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009שמטפלים במחלות מין קובעת שניתן להידבק ממחלת מין בשירותים רק אם מתיישבים על האסלה לפני שהמשתמש הקודם קם ממנה.
מחלות שמועברות במגע מיני נגרמות ע"י מחולל שאינו יציב לסביבה החיצונית. כמו כן קשה מאוד לבוא במגע עם החלקים של האסלה שבאו במגע עם ההפרשות של המשתמשים הקודמים ולכן הסיכון להדבק במחלת מין עקב שימוש בשירותים הנו אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה יחד עם אקנה? דחוף עזרה בבקשהויאולה05/02/2009
שלום, אני כבר מספר שבועות סובלת ממשהו שלא היה לי אף פעם בעבר יש לי גירוד ואודם בכל הפנים וגם צצו יחד עם זאת ראשים לבנים קטנים (נראה כמו אקנה) האם אקנה יכול לגרד? האם זו אלרגיה יחד עם אקנה? נבדקתי אצל 2 רופאי עור ונתנו לי טיפול אנטיביוטי שלא עזר כלל אחרי שבועיים, ואף החריף את התופעה אני לא יודעת מה לעשות כי אני ממשיכה לסבול מהבעיה וגם כדורים נגד אלרגיות לא עזרו לי ההרגשה היא גרד ועקצוץ, לפי המראה זה אדום מגורה עם נפיחות קלה וראשים לבנים אשמח אם תייעצו מה זה יכו להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית..
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009לא נוכל לעזור לך ללא בדיקה.
המלצתי: פני שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לצורך חוות דעת נוספת והבהרות בנוגע לטיב בעייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסדובי05/02/2009
ילדה בת 6. לאחרונה הופיעה לה סביב העיניים. איך מטפלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתכשירי לחות מתאימים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009ולתקופות קצרות - ימים בודדים, גם בתכשירים סטרואידיים חלשים.
לפרטים: פנו לייעוץ רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פנים יבש מאוד.קובי05/02/2009
שלום ד"ר בן 20, מזה כשנתיים אני סובל מבעיית יובש חמורה בפנים. הדבר קורה אך ורק לאחר היציאה מהמקלחת, אינני רוחץ את הפנים עם כל סוג של סבון (לדוגמא : אל סבון) מאחר שזה רק מחמיר את המצב. היובש מתבטא בקילופים וכאבים בפנים, לאחר השינה, הווי אומר, לאחר 6-7 שעות, הקילופים נעלמים (אם כי לא לגמרי), היובש פוחת והכאבים מופסקים. כאן המקום לאמר מבלי לחשוש, שבגיל 14-15 הייתי דיי אובססיבי לפנים במהלך הטיפול בראקוטן וניקיתי את פניי פעמיים ביום עם כל מיני סבונים שונים. הלכתי לרופאי העור וכולם טענו שלא מדובר בסבוריאה, והמליצו בחום על ניקוי הפנים באל-סבון , ולשים איזה קרם לחות סגנון אמא בערב. אני חושש שהבעייה לא אובחנה כראוי כי ראו אותי כמובן, לא מייד המקלחת. יש לציין כפי שכבר הזכרתי לעיל, כי ניקוי הפנים באל סבון לא עוזר, וכל מיני קרמים שונים אולי במעט עוזרים אך גורמים לתחושת אי נוחות נוראית, כך שמעדיף להיות סדוק ל-6 שעות בלתי נסבלות. שמעתי על שמפו ניזורל, שמיועד לסבוריאה בעור הקרקפת, האם מותר לנקות איתו גם את עור הפנים בלי שיגרם איזשהו נזק? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה משחה
שירה07/02/2009אנחנו השתמשנו במשחה לאטופיק דרמטיטיס זה בעצם קרם שמרחנו גם בפנים
זה התגבר לחלוטין על היובש תנסה מה יש להפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009....פנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםמרב05/02/2009
יש לי בעייה לאחר הורדת שיער בפנים העור רגיש עד כדי שלאחר ההורדה בשעווה יוצאים לי פצעונים אמנם קטנים אך רבים וחלקם עם מוגלה.האם ישנה משחה אשר תוכל למנוע את התופעה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרב, אם מדובר בזיהום בזקיקי השיער..
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009לאחר פציעתם בעת תלישת שיער הפנים אזי ניתן למנוע את התופעה בעזרת טיפול אנטיביוטי במריחה.
אולם אם מדובר בפסוידופוליקוליטיס ("צמיחה הפוכה" כפי שמכונה בשפה עממית) אזי אין דרך למנוע את התופעה
המלצתי: פני לבדיקה ואיבחון ע"י רופא עור אשר ייעץ לך בהתאם לממצאים והאבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות בערווה הגבריתאיתי05/02/2009
שלום רב, לפני בחודש סידרתי את הפיזורה בערווה מעל איבר המין ומאז בצד ימין בעיקר יש מקבץ של נקודות לבנות קטנות... חשבתי תחילה אולי שזה גדילה של שערה שלא יצאה אך הנקודות לא עברו. אני דיי דואג ואינני יודע מה זה. זקוק לעצה. תודה, איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה-פנה לר' עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן ודבלולי עורעמי04/02/2009
אני כבן 40, מזה שנים סובל מריבוי נקודות חן במגוון צורות וגדלים, בצוואר, גב ובטן (חלקן הגדול, בעיקר בצוואר נראה כדבלולי עור קטנים). אני במעקב רופא עור אך ברצוני לבדוק אפשרות להסרה מסודרת של דבלולים אלה, בעיקר מסיבות אסטטיות. איפה ניתן לבצע הליך זה? אילו אפשרויות עומדות לפני? האם מקובל לעשות הסרה מרוכזת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות ודבלולי עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009שלום עמי,
שומות, גם שפירות, יש להסיר בפרוצדורה כירורגית ולשלוח לבדיקה היסטופתולוגית לשם בטיחות מירבית.
דבלולי עור ניתן לצרוב.
בכל מקרה, הטיפול בנגעים שמשמעותם אסתטית אינו כלול בסל הבריאות הממלכתי ומבוצע במסגרת פרטית ובמימון עצמי.
באשר לצורת ההסרה של הנגעים - הוועץ ברופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד לחילופיןעמי04/02/2009
דר' שלום, אני בת 35. בשנה-שנה וחצי האחרונות אני סובלת מגרד באיזורים שונים בגוף. זה התחיל באיזור בתי השחי והשדיים, ובעקבות משחות כאלה ואחרות שרשם רופא העור (הוא בדק אבל חיצונית לא רואים כלום) העלימו את הבעיה, אך היא נותרה רק בשד השמאלי (ממש על הפיטמה וקצת מסביב לה). מה שקורה היום, זה שאני מורחת יום-יומיים טבע-דרם על השד, הגרד נעלם לכשבוע-שבועיים ואז חוזר וחוזר חלילה. מעבר לכך, אני יכולה פתאום לחוש גרד מטורף ברגל, יד, חזה, גב וכו'. ברוב המקרים אין שום סיממן חיצוני שיכול להסביר את הגרד הזה. כשאני מגרדת, העור מאדים מאד (אנשים נבהלים ממש!), אבל מצד שני זה נעלם כלעומת שבא - גם הגירוד וגם האדמומיות, לפעמים תוך דקות. אני לא יכולה לזהות מצבים ספציפיים מתי התקפה כזו יכולה להתפרץ, אבל שמתי לב שזה קורה יותר ביציאה ממקלחת או כניסה למיטה (ברגליים בעיקר). מה זה יכול להיות? רופא העור מזלזל כי באמת לא רואים כלום, אבל אותי זה ממש משגע כבר ואני גם לא רוצה לקחת סתם תרופות. האם יש דרך מקצועית לזיהוי הבעיה ופיתרונה? האם מדובר באלרגיה שאינני מודעת אליה? אשמח לחוות דעתך. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/02/2009פני לרופא העור שלך לבירור הבעייה או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר באיבר מין!אנונימי03/02/2009
כבר תקופה מסוימת אני שם לב למשהו קטן שגדל על הפין ניהיה כזה מין צבע שחור קשה ואז זה נופל וגודל עוד פעם מה זה?? אני קצת חרד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה?פנה\י לרופא עור בהקדם!!
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפריןענת03/02/2009
שלום שמי ענת אני בת 24. רופאת עור שלי נתנה לי קרם אדפרין 0.1% נגד פצעים בפנים. האם אפשר להשתמש בקרם כנגד פצעים גם בגב, בעיקר בכתפיים. (התור לרופא שלי רק בעוד חודש, לכן אני שואלת באתר) תודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.לפזר כמות זעירה->להספיג (סיבובית
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשירלי03/02/2009
שלום,יש לי כבר הרבה זמן פצעים אדומים על הישבנים וזה לא עובר ואני די מתפדחת ללכת לרופא עור שיבדוק אותי אבל מישהו אמר לי כזה דבר " כנראה שמדובר בפוליקוליטיס. לא אחת הזיהום בעקבות חיידק הסטפילוקוקוס אשר יושב דוקא באף! ממליץ על משטח אף, ובמידה ויהיה חיובי לטפל באמצעות בקטרובן לאף . הפצעים בישבן יעלמו עם סילוק החיידק מהאף, אם אומנם זו הסבה אצלך" האם באמת יש קשר?ומה אפשר לעשות בנדון? אודה אם תוכלו לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי-שיקלי מה יותר "מפדח"...
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/02/2009הבדיקה או הפצעונים
המלצתי: פני לבדיקת רופא או רופאת עור לצורך ייעוץ מוסמך לבעיית וטיפול בה בהתאם לממצאים הקליניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על האףroy02/02/2009
בחודש האחרון יוצאים לי פצעים על האף..כל פעם פצע יחיד באיזה צד או פינה או באמצע..אחרי שאחד עובר..פתאום צץ לו עוד אחד.. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע?..אולי עליי פשוט לנקות את המקום עם סבון כלשהו?..למרות שעד היום לא עשיתי משהו מיוחד וזה לא קרה לי.. בעבודה שאני עובד מזיעים לא מעט אבל שוב..אני עובד בה מעל לשנה וזה אף פעם לא קרה לי.. האם זה יכול להיות קשור לסקס בצורה כלשהי?..או יותר נכון למין אוראלי שאני מעניק לבחורה?..אבל זה נמשך מעל ל3-4 חודשים והפצעים מופיעים רק בחודש האחרון. הפצעים לא מוגלתיים או גדולים או משהו כזה..סתם לפעמים אדומים כאלו וקצת כואבים.וגם לא תמיד.. פשוט לא מבין מאיפה הם צצים בחודש האחרון.. תודה רבה על התשובה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה-פנה לר' עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)