מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניקוזיתתומר04/03/2009
האם חליטת ניקוזית מונעת סבוריאה בפנים ובקרקפת? אני כבר לא יודע מה לעשות, מיואש לגמרי, כל התכשירים שלקחתי לא מזיזים לי את הקשקש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר תכשיר כזה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/03/2009...מדובר כנראה בתכשיר קוסמטי ולא תרופתי.
לייעוץ מוסמך פנה שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת.
קיים מגוון תרופות לטיפול בסבוריאה. מאידך עלי לציין שכל טיפול בסבוריאה יכול לדכא את תופעות המחלה ולהשרות מראה אסתטי סביר אך לא לרפא את המחלה. הנטיה לסבוריאה הינה תורשתית וצפויה התלקחות חוזרת מפעם לפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתורשה..
תומר07/03/2009אם אף אחד מבני המשפחה הקרובה והרחוקה לא חולה בסבוריאה ניתן לומר שאני לא חולה בסבוריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא-תורשה הנה מדע מורכב..
ד''ר אריה י. ליפשיץ08/03/2009יותר מכפי שמוצג בשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רייח רע מהפיןאלמוני03/03/2009
הבחנתי שיש לי כמו נקודות קטנות על הפין ויוצא לי רייח רע מאוד הייתי שמח בעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות על עור הפין וריח
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/03/2009שלום,
על עור הפין קיימות בלוטות חלב רבות. תפקידן לשמן את עור הפין וכך להכינו לתפקידו המיני - חדירה לאיבר המין הנשי תוך מיזעור החיכוך.
להפרשת החלב מעורנו ריח אופייני שאינו נחשב ריח טוב.
בכל מקרה - פנה לבדיקת רופא עור לוודא שאינך סובל מהפרעה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרופו חלב
אלמוני05/03/2009אז מה שאתה אומר שצריך להיות... אז למה אצלי זה בכמויות כי הוא תמיד ממש לך שיש את הרייח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנה לבדיקת רופא עור!....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/03/2009...אין אפשרות לייעץ לך באופן מוסמך בפורום אינטרנטי. נדרשת בדיקה קלינית לצורך זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות באףשרית03/03/2009
פעם בשנה בערך יש לי פצע במחיצת האף, שקשור להערכתי במתח בפעם האחרונה בשילוב עם התקררות. לאחר שהפצע מחלים נותרת אדמומיות בהירה תקופה ארוכה מאוד. מה מומלץ לעשות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקול עם רופא העור שלך....
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/03/2009.....אפשרות לטפל בבעייה כבהרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ואודם והרגשת שריפהמירים03/03/2009
דוקטור שלום:אשה בת 59 בחמש השנים האחרונות יש לי הרפס באיזור הישבן בלבד. אני מטופלת בכדורים זובריקס 1 ליום. יש לי התקפים של אודם וגירוד מטרייף שיוצאת מדעתי .ולאחר מספר ימים נרגע. לעכשיו יש לי תופעה חדשה .ממש בשביל ליד פי הטבעת יש לי גירוד עז כמו כן המקום אדום מאוד . וכשנוגעת המקום מאוד חם שאלתי היא האם זה גם הרפס? היות ובישבן יש לי ממש כמו פצעים ופה ליד פי הטבעת רק אודם וגירוד. מה עלי לעשות עוד? באיזה משחה עלי עוד להשתמש בנוסף לכדורים שאנילוקחת? תודה מקרב לב להתיחוסתך לשאלתי יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס של העכוזים
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/03/2009שלום מרים,
הרפס של אברי המין עלול להופיע על העכוזים. מנגנון ההדבקה הנו חיבוק גב בת הזוג ע"י בן הזוג לאחר סיום קיום יחסי המין. הסיכון להדבקה לאברי המין קטן בין בני זוג וותיקים. מאידך בעת קיום יחסי מין בתנוחה המסורתית (המכונה גם תנוחת המיסיונרים) מתחכחים עכוזי האשה כנגד הסדין וכך גדל הסיכון להדבקתה לאחר סיום יחסי המין בעת בן הזוג הנגוע מחבק אותה מאחור.
לצורך תשובה מוסמכת בקשר לנגעים מהם את סובלת כעת נדרשת בדיקה קלינית - פני לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר באיזור הפיןיאן01/03/2009
שלום עד גיל 25 לא היו לי שערות רבות על הפין אך בתוך שבועות ספורים התחילה צמיחה רצינית וכעת הפין שעיר מאוד (ממש על גוף הפין!) .מדובר על האיזורים הקרובים לאשכים ובאיזור הקרוב לעטרה. אני גוזר את השערות מידי פעם. השיעור מפריע מאוד בעת חבישת קונדום. האם יש טיפול? יש לציין שאני לא שעיר במיוחד ובאזורים אחרים בגוף התופעה לא הופיעה. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור
ד''ר אכי פרידמן01/03/2009ישנם אנשים שלהם שיעור על גוף איבר המין. ניתן לבצע הסרת שיער בקרן אור/לייזר ולהביא לדילול כמות השיער במקום.
ד"ר אכי פרידמן
מומחה ברפואת עור ומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן
גלעד26/12/2009רוב המקומות אליהם פניתי לא מוכנים לטפל בבעיה ומחשיבים אותי לסוטה (פחות או יותר)
האם אתה יכול להמליץ על מכון שמוכן לטפל בגברים
וספציפית בבעיה זו? שאין ספק פוגעת האיכות החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה מאוד!ינאי28/02/2009
שלום אני למעלה מ 8 חודשים ,נטלתי סרוקסט.(בין אחד וחצי ל שתיים וחצי כדורים ליום) אחרי שהכרתי בחורה איתה יצאתי הפסקתי עם הכדורים. החלטתי להפסיק עם הסרוקסט בגלל מצבי שהשתפר והרוב בגלל שהחשק המיני שלי ירד . לאחר חודשיים הבחורה ואני נפרדנו . והייתי שוב בדיכאון עמוק ,מה שגרם לנשירת שיער מסיבית ביותר שגרמה לעוד יותר דיכאון .הפרעות שינה,היה חם לי בגוף שאני ישן ועוד בחורף! ולפעמים הייתי מתעורר עם כאבים בחזה כמו פאניקה . לפני חודש ,אחרי 4 חודשים בלי הכדורים התייאשתי וחזרתי לסרוקסט.חצי כדור ביום. אני כרגע יושן ממש טוב.אין לי התקפים ו והכי חשוב הפסיק לי נשירת השיער. השאלה הנשאלת היא אם השיער שנשר יחזור למצבו הקודם לפני 3 חודשים אחרי שהפסיקה לי הנשירה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן01/03/2009בעקרון כן.
ד"ר אכי פרידמן
מומחה ברפואת עור ומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכלי28/02/2009
רופא עור אבחן את עורי ונתן לי בנזמיצין לטיפול באקנה בינונית (מכיל בנזואיל פראוקסיד) יש לי מספר שאלות: 1.האם לא מומלץ להחשף לשמש גם כששוטפים את המשחה? ואם נחשפים מה יכול לקרות? 2.האם מותר למרוח קרם לחות/תכשירי טיפוח בבוקר לאחר הסרת המשחה בסבון (את המשחה אני מורחת בלילה) 3.האם יש למרוח נקודתית על פהצעים או על כל הפנים? 4.איך אפשר לטפל בצלקות שנגרמו מפצעונים 5.האם זה נכון שכשמורחים אלוורה ונחשפים לשמש זה גורם לפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן01/03/20091. רצוי לא להיחשף לשמש. חשיפה עשויה להביא לכתמים.
2.כן.
3.רצוי למרוח על כל הפנים.
4. בד"כ יש צורך בקילוף עור רפואי.
5.לא ידוע לי.
ד"ר אכי פרידמן
מומחה ברפואת עור ומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ומחלת סרטןאנה28/02/2009
אני כבת 50 וסובלת מזה ,15 שנים מהרפס ,לי נאמר שהוירוס (נאמר ע"י רופא עור) נמצא באיזור פי הטבעת רדום, עד לפעם הבאה שיתפרץ, 2, מה הם הסיכויים שאחלה בסרטן ? כפי שהבנתי זה עלול לקרות כתוצאה מהרפס, מה הן הסיבות שבגללן עלול לפרוץ , יש לציין שלפעמים זה מופיע פעמיים ברצף , ולפעמים פעם בלבד עד לפעם הבאה שיכולה להיות לאחר חודש או חצי שנה ,,, 3, בתחילת המחלה לקחתי טיפול ,בשנתיים הראשונות , ומאז לא לוקחת לא כלום וזה עובר , האם יתכן שהחמרתי את המחלה מפני שלא נטלתי תרופות? 4, יש לציין שבחודשיים האחרונים אני סובלת מגירויים קשים למעלה מפי הטבעת,ויש לי בליטה של העור שכואבת ומגרדת,האם מבובר במקום שנמצא הוירוס כשהוא רדום ? או שתומר לי להיבדק אצל רופא , מה שאני מאד לא מרגישה טוב עם זה , מה עושים ולאיזה כוון ללכת אני כבר מודה לך מראש על תשובתך ,פורים שמיח
ד''ר אכי פרידמן01/03/2009ראשית, כדאי להיבדק ע"י רופא עור.
שנית, תדירות הופעת ההרפס משתנה ואינה צפויה.
שלישית, כיצד את מחברת בין הרפס לסרטן?
רביעית, ייתכן שכדאי לך לשקול נטילה של טיפול מונע ארוך טווח בעיקר אם את מדווחת על התקף הרפטי אחת לחודש.
ד"ר אכי פרידמן
מומחה ברפואת עור ומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטאןליאת27/02/2009
שלום רב, הנני נוטלת כדורים רקוטאן וברצוני לדעת האם אוכל לעשות עיבוי שפתיים? האם זה משפיע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטאן
ד''ר אכי פרידמן01/03/2009כעקרון רצוי תמיד לשחות פעולות כלשהן עד לאחר סיום הטיפול ברואקוטן למרות שבמקרה של עיבוי שפתיים לא עשויות להיות תופעות מרחיקות לכת לעניין.
ד"ר אכי פרידמן
מומחה ברפואת עור ומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים לאחר פילינג לייזרגילה26/02/2009
לפני כשבוע עשיתי טיפול פילינג לייזר בפנים ולפני שלושה ימים יצאה לי בכמעט כל הפנים פריחה צפופה של פצעונים אדמדמים שראשם לבן, והעור עדיין אדמדם. זהו הטיפול השני שלי מתוך ארבע (בראשון לא היו תופעות לוואי). במהלך ההחלמה מרחתי ביאפין. האם זו אלרגיה? לפילינג? או שהקרם סתם נקבוביות?האם יש לי זיהום, למה ואיך פותרים את זה? (הומלץ לי בטאקורטן- האם זה מזיק?) צריך אנטיביוטיקה? האם זה יחול להחמיר מאוד? או שהוא נרפא לבד גם ללא טיפול בסופו של דבר? עזרה בהקדם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילה, פני בהקדם לרופא עור או ל....
ד''ר אריה י. ליפשיץ27/02/2009...רופא שביצע את הפילינג לאיבחון הבעייה והמלצת טיפול.
לצערי לא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי שושנת יריחוגל26/02/2009
שלום. לפני 4 חודשיים נעקצתי ולפני כשלושה שבועות אובחנה המחלה "שושנת יריחו". רופא עור רשם לי את המשחה "לשקוטן". אני כבר שבועיים משתמש בה ויש שיפור ניכר בפצעים. 2 מהם שהיו אדומים ו"רטובים" כבר התייבשו ועכשיו זה פשוט נראה כמו צלקת. 2 שאלות: א. האם אני צריך להמשיך להשתמש במשחה בפצעים שהשתפרו? ב. לפי מה שהבנתי הפצעים הללו משאירים בדר"כ צלקת. האם "לשקוטן" מועילה למראה האסטתי של הצלקת? מה אפשר לעשות כדי שתיהיה צלקת כמה שיותר אסטתית? שמעתי שיש משחה בשם "מדרמה" שאפשר לרכוש אותה ללא מרשם רופא. היצרנים ממליצים להתשמש בה כמה שיותר מוקדם עם הופעת הצלקת. האם כדאי להשתמש בה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישמניאזיס עורית="שושנת יריחו"
ד''ר אריה י. ליפשיץ27/02/2009שלום גל,
הטיפול בלשקוטן אכן יעיל מאוד בעצירת מחלת הלישמנאזיס העורית והשריית החלמת הנגעים.
ככל שמקדימים בביצוע הטיפול כך קטן הסיכון לצלקת וגדל הסיכון לריפוי מהיר יותר ובצורה אסתטית יותר. תהליך המחלה מערב שכבות עור עמוקות יחסית ולכן תמיד נשאר סימן כלשהו באזור הנגע שהחלים.
ההשפעה העיקרית של מדרמה ותכשירי סיליקון אחרים הנה הפחתת הנטייה לצלקת היפרטרופית - בולטת כלפי חוץ, ולכן לדעתי לא תצמח תועלת משימוש בתכשירי סיליקון לאזור הנגעים המחלימים אך מאידך הסיכון היחיד בטיפול בתכשירי סיליקון כנ"ל הנו עלותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות באמהאילן25/02/2009
שלום, תחילה רשמתי את ההודעה בפורום רפואת עור אסתטית אבל הופנתי לפורום הזה-
שלום
לאחרונה (שבועות אחרונים) צצו לי נקודות לבנות באמה הימנית שלי(לא הבחנתי בסימנים באמה השנייה). בהתחלה לא שמתי לב לזה(יכול להיות שחלקם הופיעו לי כבר מלפני חודש או אפילו קצת יותר)- אך לפני שבועיים פתאום לאחר שגירדתי משהו שנראה כמו פצעון\משהו כמו נמש גדול\פיגמנט חום נוצר לי לפתע סימן לבן דיי גדול (בגודל של נקודת חן). קראתי וחיפשתי על זה הרבה באינטרנט ועפ"י המראה זה נשמע כמו I.G.N-Idiopathic Guttate Hypomelanosis שנוצר ע"י נזק מהשמש.
אני אומנם בהיר עור, וגם עשיתי לפני מספר חודשים קצת מיטות שיזוף (כ- 4 פעמים)- אבל לא נראה לי שזה נזק מהשמש(כפי שטוענים שעקב כך נוצרים הסימנים הלבנים IGH). זה פשוט לא נשמע לי הגיוני כי אני רק בן 21(ועפ"י המידע שקראתי התופעה קוראת אצל נשים בגילאים מאוחרים יותר, 40-50) , ולא נחשפתי לשמש בצורה יותר מידי קיצונית עד היום בחיי הקצרים, וגם בגלל שזה לא נשמע הגיוני שזה צץ רק באמה הימנית ואין לי כלום באמה השמאלית? בנוסף איך זה הגיוני שרק ממש בשבועיים האחרונים אני שם לב לזה, כאשר לא נחשפתי לשמש מאז נובמבר(שאז באמת עשיתי מספר מיטות שיזוף, מודה באשמה).
אני כרגע חייל (אוטוטו משתחרר) ולכן אני לא רוצה\יכול ללכת לרופא צבאי... מה גם שזה פגם אסתטי בלבד ולא משהו רציני שיתייחסו אלי...
השאלות שלי:
א. אחרי שקראתי את רוב הסיבות להיווצרות של נקודות לבנות, רציתי לדעת האם יש סיכוי שזה פטריה שפרצה באמה? כי הבנתי שהפטריות צצות בדר"כ על הגב\בעורף\כתפיים. מצד שני אם זה מופיע אצלי רק באיזור אחד, האם יש סיכוי ששם פרצה הפטריה ואצלי זה צץ באמה?
ב. במידה וזה לא פטרייה(לא מאמין שזה פטרייה כי זה נקודות קטנות בסה"כ).. וזה אכן נזק כלשהו למלנוציטים. איזה דרך יש לטפל במספר נקודות הבעייתיות? ראטין A יכול לעזור? ואם לא אז קראתי שאולי חנקן נוזלי? מצד אחד זה לא מספיק גדול ומשמעותי אבל מצד שני זה בהחלט מפריע לי ומעצבן אותי שזה צץ פתאום ואני כן רוצה לדעת כיצד אפשר להפטר מזה.
ג. אין משחה כלשהי שעוזרת לפתור בעיות של היפו-פיגמנטציה(כמו הנקודות האלו)? (ביינתים אני כבר כמה ימים מורח על זה מדרמה כנגד צלקות למרות שאני לא מאמין שזה יעזור- זה בטח לא יזיק)
ד. האם יש סיכוי שכמו שזה צץ פתאום זה גם "ישתקם" ויחזור לעצמו לבד? כי פשוט זה מוזר לי שזה צץ פתאום עכשיו אחרי שהחשיפה האחרונה לשמש הייתה במיטת שיזוף בסוף נובמבר...
חשוב לי להדגיש שבתמונה אומנם זה נראה פחות "חמור". אבל באור שמש יש מספר(2-3) נקודות לבנות שמאוד מפריעות ובולטות (בתמונה פחות שמים לב).
אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה רבה על תשומת הלב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דרך לייעץ לך באופן מוסמך ללא...
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/02/2009בדיקה קלינת. פנה לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו ורואקוטןאיציק25/02/2009
שלום ד"ר, 1.טופלתי ברואקוטן במשך 7 חודשים , ובמקביל טיפול בפילינג על הפנים פעם בחודש. לאחר תום התקופה הופיע תופעת הויטיליגו , סביב השפתיים , אף וביד ימין. האם נטילת הרואקוטן והפילינג קשורים להופעת הויטיליגו ? 2.מהו היום הטיפול המתקדם והטוב ביותר בעולם לטיפול בויטיליגו ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין התפתחות ויטיליגו ובין..
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/02/2009הטיפולים שעברת. ויטיליגו הנה מחלת חיסון עצמי בה מע' החיסון תוקפת תאי פיגמנט בעור.
קיימים טיפולים רבים לויטיליגו אך לצערי יעילותם נמוכה, מחירם הבריאותי ניכר והשפעתם במקרים רבים הנה זמנית בלבד.
אני ממליץ למטופלי להשתמש בתכשיר הסתרה טוב - בעיקר Lydia O'Lyrie. התכשיר משווק ע"י בית מרקחת (רח' נחלת בנימין 1 ת"א) שמייבא את התכשיר. יש לפנות לשם כדי להתאים צבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ובדיקות דםמיה25/02/2009
אחרי 3 שבועות עם רואקוטן ערכים חריגים בבדיקת דם - GGT 96 ALKP 151 האם מצדיק הפסקת טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בדיקות דם למטופלי רואקוטן
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/02/2009מותר להמשיך טיפול ברואקוטן ללא שינוי מינון נוכח עליית ערכי טראנסאמינזות עד X 3 מהנורמה.
בכל מקרה אני מחשיב את ה GGT כבדיקה לא אמינה ומתייחס רק לערכי GPT ו GOT.
באשר ל ALK-P: ערכי הנורמה תלויים בגיל ונוטים להיות גבוהים בגיל ההתבגרות עקב מרכיב גרמי שמצביע על פעילות צמיחה והוספת גובה.
המלצתי: הוועצי ברופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערה לרופאיםהערה25/02/2009
אני חושבת שבתור פורום שאלות ותשובות התגובות שלכם ממש איטיות....אני חיכיתי וחיכיתי לתגובה והיה יכול להיות הרבה יותר יעיל פשוט להרים טלפון לרופא ולשאול....חבל כי זה פורום טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנו עונים לגולשי הפורום בהתנדבות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/02/2009בזמננו הפנוי, המועט והמזדמן מעת לעת.
בכל מקרה, השרות שאנו נותנים לגולשי הפורום אינו מהווה תחליף לפנייה לרופא עור לצורך בדיקה והערכה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)