מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "ג'ולות" בבית השחילא נעים29/06/2008
שלום, לפני מספר ימים צצו לי בבית השחי מין עיגולים כאלה מתחת לעור. זה קרה לי כבר פעם אחת והבנתי שכדי להחליף דיאודרנט כי ייתכן והעור "נסתם". החלפתי דיאודורנט והתופעה לא נעלמה ואף החמירה,יש לי כעת מספר "ג'ולות" כאלה בבית השחי וזה כואב. מה אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בשחי עקב באנטיפרספירנט??
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008שלום,
ראשית עלי לציין שלא ניתן לייעץ לבעייתך ללא בדיקה קלינית ועליך לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור.
באופן כללי - שימוש בדיאודורנטים עוצרי זיעה (אנטיפרספירנטים שמכילים מלחי אלומיניום) עלול לגרום לקשריות כאלה. עוצרי הזיעה מקרישים את מוצא בלוטות הזיעה אך הבלוטות ממשיכות לייצר זיעה אשר גורמת להתנפחות ופקיעת צינורות הזיעה תחת העור והווצרות קשריות כנ"ל.
באם בדיקת רופא עור תאשש שמדובר בהפרעה זו אזי הפיתרון הנו מעבר לשימוש בדיאודורנט שאינו עוצר זיעה אלא מכיל רק חומרי בישום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לHIVדני28/06/2008
שלום רציתי לדעת האם יש תופעות שיכולות להצביע על הידבקות בHIV בשבוע האחרון שאני מקנח את האף יוצאות לי טיפות קטנות של דם האם זה סימן? אני מניח שברור שבדיקה זה הדבר בודאי, אבל רק רציתי לדעת האם יש סימפטומים לוירוס שניתן לזהות אצל אדם שנושא אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהו תופעות=איחור באבחנה-בצע בדיקה!
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוליטיס ?!אבי28/06/2008
שלום לכם אני סובל מתןפעה כבר כמעט 5-6 שנים, התופעה מתבטאת בפצעים שבאים והולכים לסירוגין. המדובר בפצעים עגולים ואדומים שנראים כמו עקיצת יתוש כשלחלקם יש ראש בולט לבן. הפצעים בחלקם חמים וכואבים בעיקר בנגיעה ושפשוף הבגד. הפצעים מתרכזים כמעט כולם באיזור העליון של הרגליים (בין המותניים לבירכיים), כאשר מידי פעם מופיעים כמה בודדים על הגב, בקרסוליים, ובצד הגוף מעט מתחת לבית השחי. הפצעים מופיעים כפי שאמרתי, חלקם נעלמים כמעט לחלוטין וחלקם (לאחר התפוצצות הראש הלבן) נשארים עם נקודה שחורה (לפעמים כואבת) בראשם הופכים לסגולים ונעלמים. מידי פעם יש לי הפוגות של מספר ימים (בהן או שיש לי מספר קטן מאוד של פצעים או שאין בכלל) אך הפוגות אלה מסתכמות ביום-יומיים. בתחי פעילות הפצעים הייתי אצל רופא עור שאבחן כי המדובר בפוליקוליטיס, עשה תרבית מהחומר הלבן שבפצע אך לא מצא כלום. נתן לי בתחילת הדרך פעם אחת טיפול אנטיביוטי במשחה (לא זכור לי אם זה עזר לי כל כך) ופעם אחרת טיול אנטיביוטי בכדורים שעד כמה שזכור לי הביא להפוגה די ארוכה (כוונתי לחודשיים - שלושה). רופאת עור אחרת נתנה לי חומר לבן שמייבש את הפצעים ואמרה לי להסתבן במקומות אלה רק עם דרמקס, אבל לא ראיתי שיפור דרמטי בתופעה. רציתי לדעת: * האם עפ"י התאור זה אכן נשמע כפוליקוליטיס ? * האם התופעה היא כרונית ואני אסבול ממנה תמיד ? * היתכן כי אכן מדובר בפוליקוליטיס גם אם מופיעים לפעמים פצעים במקומות בהן אין שיער (בצד הגוף מתחת לבית השחי) ? * האם יש עוד המלצות ועיצות מה ניתן לעשות בנושא ? תודה רבה על היעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוליטיס
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008שלום אבי,
אכן הסיפור מתאים לפוליקוליטיס.
הטיפול המומלץ הנו אנטיביוטי לעיתים בעת צורך.
ליעוץ לבעייתך מעבר לכך נדרשת בדיקה קלינית - פנה שנית לרופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד דבר קטן בבקשה
אבי29/06/2008* האם התופעה.מחלה היא כרונית ז"א שאני אסבול ממנה לעד ? * מה הגורם למחלה ? אם ידוע ? * האם יתכן ויש קשר למערכת החיסון, כשל חיסוני ? תודה רבה שוב על המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות נוספות
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008שלום בשנית אבי,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם התופעה.מחלה היא כרונית ז"א שאני אסבול ממנה לעד ?
תשובתי: לא. פוליקוליטיס הנה מחלה חוזרת שנגרמת עקב זיהום בזקיקי השיער ע"י חיידק
2.
שאלתך: מה הגורם למחלה ? אם ידוע ?
תשובתי: הגורם לפוליקוליטיס הנו זיהום חיידקי של זקיקי השיער. לרוב מדובר בקולוניזציה של חיידקים על עור המטופל או בנחיריו שמתפשט בכל פעם מחדש לאזורי עור שעירים
3.
שאלתך: האם יתכן ויש קשר למערכת החיסון, כשל חיסוני ?
תשובתי: פוליקוליטיס פוקדת אנשים בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור,שאלה נוספת
יניב18/10/2009אני גם סובל מהבעייה, האם זה שאני שם ג'ל ( החלפתי סוגי ג'ל במשך השנים שאני סובל מזה )על השיער משפיע לרעה או בגלל שזה נובע מחיידק אז זה לא משנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליקוליטיס אל תסתפק בתשובות כאן
גל19/10/2009תחפש בגוגל את המילה פוליקוליטיס ותראה שיש פתרונות מדהימים
מה אתה מסתפק במידע של פורום.
לי היה את הצרה הזו בישבן וחיפשתי מידע על פצעי ישבן שזה פוליקוליטיס .
שבסופו של דבר מצאתי משחות מדהימות שהעלימו את הבעייה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנסיונך המוצלח
אורחת07/01/2010לגל, ולאחרים שהתנסו בהצלחה
אתה יכול לפרט בבקשה את התכשירים והתרופות שעזרו לך להעלים את התופעה לחלוטין???
מהכמעט נואשת מהתופעה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'לים ותכשירי שיער שמנוניים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/10/2009....מחמירים את הנטיה לפוליקוליטיס של זקיקי שיער הקרקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי התפרצות של סוברה ויש לי קצת בדני26/06/2008
יש לי התפרצות של סוברה ויש לי קצת בלגן עם התורפות יש לי את המשחות LOCATOP ,אלוקום קרם ו ניזרול את מה אני צריך למרוח בערב ואת מה בבוקר וכמה פעמים תודה (פשוט אבדת תהוראות מרופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי, פנה שנית-טלפונית לר' העור שלך
ד''ר אריה י. ליפשיץ27/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי התפרצות של סוברה ויש לי קצת ביוסי26/06/2008
יש לי התפרצות של סוברה ויש לי קצת בלגן עם התורפות יש לי את המשחות LOCATOP ,אלוקום קרם ו ניזרול את מה אני צריך למרוח בערב ואת מה בבוקר וכמה פעמים תודה (פשוט אבדת תהוראות מרופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי, ברר (טלפונית?) עם ר' העור שלך
ד''ר אריה י. ליפשיץ29/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוריאה
תמי02/07/2010elidel cream 1% פתרון מוכח יעיל ללא תופעות לוואי בהצלחה ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם סבורם הכי טוב בעולם לסבוריאה
אור03/07/2010אם תמרח את המשחות הסטירואידיות שקבלת הסבוריאה תוחמר כי לא ידעת מה גדות הוא הנזק של הסטירואידים.
תחפש בגוגל = קרם סבורם
הכי טוב בעולם לסבוריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי לאחר שעווהדיקלה25/06/2008
שלום ! אני מסירה שיער בשעווה ולאחרונה טופלתי ע"י שעוות שרף . לאחר הטיפול הופיעו לי כתמים חומים על הבטן שצרבו לי במקלחת . היום שבוע וחצי לאחר מכן העור עבר קילוף אך הכתמים החומים נשארו . גם לאחר נסיון להשתזף הבטן אינה שינתה צבעה . מדוע זה קרה והאם התופעה חולפת או שיש סיכוי שנגרת נזק בלתי הפיך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/06/2008בדיקה קלינית. פני לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרש25/06/2008
שלום,
בת 18 סובלת מהזעת יתר בבית השחי אך לא רק, אשמח לשמוע על פתרונות מומלצים לבעיה.
צודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר - הצעות לטיפול בבתי השחי
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/06/2008שלום,
אפשרויות הטיפול בהזעת יתר של בתי השחי הנן:
1. תכשירי דיאודורנט עוצרי זיעה שמכילים מלחי אלומיניום בריכוזים משתנים. חיסרון - עלול לגרום לתגובת איריטציה עקב המשך יצור זיעה בבלוטות שמוצאן חסום עקב הקרשת החלבונים בעור באזור מוצא צינורות הניקוז של הבלוטות.
2. שימוש קבוע במכשיר זרם גלווני מס' פעמים בשבוע. השפעתו של מכשיר זה דומה לתכשירי דיאודורנט עוצרי זיעה
3. הזרקת רעלן בוטולינום. השפעתו מתחילה כ 1-3 שבועות אחרי ההזרקה ונמשכת כ 3 חדשים כך שהטיפול יכול, בתכנון זמנים מתאים, לכסות את תקופת שיא הקיץ
4. מגוון טיפולים כירורגיים שהמשותף לכולם הנו סכנה להצטלקות דיסאסתטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורונקולוזיססבל אמיתי24/06/2008
שלום רב.
אני בת 24 שוקלת 87 ק"ג.
מזה 5 שנים (לא רצופות בהן היו שנתיים של הפסקה) אני סובלת מצמיחה של פורונקלים באיזור פנים הירכיים. כשהפורונקלים מופיעים הם גדלים קצת כל יום בעיקר אחרי המחזור החודשי עד שאין לי ברירה אלא לגשת למיון כירורגי ולנקז אותם. עברתי 7 פתיחות של פורונקלים או 8 כבר לא זוכרת... האחרון היה לפני חצי שנה עם בצקת נוראית מסביב בה טיפלתי עם קומפרסים.
היה לי גם אבצס בבית השחי וPNS בעצם הזנב. (אני מטופלת גם בגלולות בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות- PCO)
עברתי בדיקות דם מקיפות כולל HIV ובדיקות דם במרפאה אימונולוגית. כל הבדיקות בלי יוצא מן הכלל תקינות חוץ מוויטמין B12 שבערכים של 180 ומעלה יש לי 179.
כרגע, בהיותי כותבת יש לי התחלה של פורונקל בירך שכבר 3 ימים לא התפתח כי אני מורחת עליו משחה אנטיביוטית- AFLUMICIN. הייתי אצל רופא עור מומחה ויועץ והוא אמר לי לרדת במשקל ואולי ישקול לתת לי כדורי רקוטן כי הוא כבר נתן לי RESPRIM לו פיתחתי אלרגיה.
כמו כן, כדורי לוקסאויט-LOXAVIT לא עזרו כי בתקופה שנטלתי אותם -4 פעמים ביום צמח לי פורונקל...
אני סובלת וחיי נהרסו. יש לי צלקות רבות- חיצוניות ופנימיות. מה עוד ניתן לעשות????
אני מתחננת לעזרה,
הסובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורונקלים חוזרים על ירכיים פנימיות
ד''ר אריה י. ליפשיץ27/06/2008שלום,
הרשום מטה מתייחס רק לאפשרות שאת סובלת מ Hydradenitis suppurativa!
1. בכל מקרה של הופעת אבסס יש לנקזו כירורגית. המנעות מכך עלולה להוביל להחלמה חלקית וליצירת תעלות מנקזות וזאת עד להווצרות רשת תעלות מנקזות בין ציסטות מפרישות שאינן מחלימות חודשים רבים ואף שנים
2. תלישת שיער המפשעות ונטייה לצמיחת שיער חוזרת לתוך העור (Pseudofolliculitis) עלולה להיות גורם מעורר של המחלה באנשים שנוטים לה
3. שנגעים מתחילים להופיע - ניתן לעצור את התפתחותם ע"י טיפול אנטיביוטי פוטנטי - יעיל
4. טיפול ברואקוטן או טיפול בשילוב אנטיביוטיקה (לדוגמא צפורל עם ריפמפין) עשויים להשרות הפוגה ארוכה - חודשים.
5. לצערי אין דרך לרפא את המחלה לחלוטין ולהבטיח שאירועי מחלה לא יחזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאת עור אמרה שזו פטריית שמשרוני24/06/2008
שלום, אני סובלת מכתמים לבנים שהופיעו לפני כשנה באיזור הגב והבטן, בבדיקה עם רופאת עור היא אמרה שזו פטריית שמש ונתנה לי שמפו סבובל, וספריי למשך 6 שבועות...לא הקפדתי על הטיפול והכתמים לא נעלמו.
לאחרונה הלכתי לרופא עור נוסף לחידוש המרשמים, והוא אמר שלא בטוח שמדובר בפטריית שמש, אך נתן לי מרשם לכדורי ניזורל לקחת ברציפות ל-10 ימים.
האם יש סכנה בטיפול זה? (לכבד?), מה יכול להיות עדיף...
הרופא היה חסר סבלנות ולא פירט בדבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בהירים על העור
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/06/2008שלום רוני,
ראשית עלי לציין שלא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית. לצורך איבחון וודאי של בעייתך וטיפול מתאים בה (אם ניתן להמליץ על טיפול כזה) עליך לפנות שנית לרופא עור שלך או לרופא עור אחר לקבלת חוות דעת נוספת.
הסיבות העיקריות לכתמים בהירים על העור הנן:
1. בהרות המופיעות על עור של צעירים עם נטיה תורשתית לאלרגיה. שמןן Pityriasis alba. אין טיפול יעיל להעלמת בהרות אלה וניתן להפחית את בולטות הכתמים ע"י המנעות משיזוף
2. בהרות לבנות בוהקות של מחלת ה Vitiligo. קיימות מס' צורות טיפול למחלה זו אך כולן כרוכות בסיכון בריאותי, הוצאה כספית, תוצאות חלקיות לרוב, משך תוצאות שלא ניתן לחיזוי.
3. כתמים בהירים שמופיעים באזורי שגשוג פטריית עור לאחר חשיפת אזורים אלו לשמש (מכונים בשפה עממית פטריית שמש) . המחלה קרויה Pityriasis versicolor. הפטרייה המחוללת מצויה על עורם של כל בני האדם. אצל פרטים עם נטיה תורשתית משגשגת הפטריה בעונה החמה וגורמת לכתמים חומים וורודים על העור. אם חושפים לשמש את העור הנגוע בכתמים אלו משתזף העור הלא נגוע ואור הכתמים נשאר בהיר כוון שפטריה מונעת את שיזוף העור תחת הכתמים. הטיפול במחלה זו הנו בעזרת תכשירים אנטיפיטרייתיים. יש לייסד טיפול מונע קבוע למניעת ההישנות הצפויה של מחלה זו שהנטייה לה הנה תורשתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי זיעה+חצ'קוניםדשה23/06/2008
שלןם! אני טופלתי פעמיים (!!) ברואקוטן במינונים די גבוהים לתקפה של חצי שנה. עכשיו עברו כ 7 חודשים מאז סיום הטיפול והתחילו להופיע לי שוב חצ'קונטים במצח ובנוסף להם פצעי זיעה קטנים כאלו. אין לי פוני על המצח אבל אני עובדת בעבודה שבה אני מזיעה הרבה במצח אז בגלל זה כנראה הופיעו הפצעים הקטנים האלה... אבל למה הופיעו הגדולים? אני שוטפת פעמיים ביום את הפנים עם סבון פילינג של ניוואה יאנג )nivea) אחרי זה אני מנקה את הפנים אם מי פנים לניקוי שחורים של קלין אנד קליר אחכ אני שמה קרם לחות של לוריאל "פיור זון" למניעת ברק שומני, טיפול בנקבוביות חומצה סצילית..... ולסיום אני שמה "פייס איט" על כל המצח ועל הפצעים שיש קצת על הלחיים. מה שהכי מפריעה לי אלו הפצעי זיעה והפצעים שיש על המצח. איך אני מטפלת בזה? האם הטיפול שאני עושה הוא טוב? אני צריכה להוסיף אולי גם מסכה? ואם כן איזו? אא ואני גם שותה הרבה מים... לפי מה שהבנתי זה טוב מאוד לעור.
נ.ב: האם הפודרה של רבלון "קלור סטיי" על בסיס מינרלים מתאימה לעור שלי? זוהי פודרת אבקה אם מייק אפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים על עור הפנים
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/06/2008שלום דשה,
ליעוץ מוסמך לבעיית נדרשת בדיקה קלינית - פני לבדיקת רופא עור
באשר לשימוש בתכשירי איפור כמו פודרה - פני לייעוץ קוסמטיקאית או יועצת איפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורנייםשרית23/06/2008
שלום לכם, שמי שרית אני בת 36 וסובלת כבר 30 שנה (אכן כך!!) מפטרת בכל אצבעות רגל שמאל שלי.
אין צורך לציין עד כמה הפטרת מפריעה לחיים האישיים שלי מכל בחינה
אנא מכם - מהו הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בפטרת
אני חייבת לציין שיכול להיות שהדבקתי גם את הבת שלי בת ה-9 עכשיו ואין לי כל רצון להדביק גם את בני הקטן
אודה לתשובתכם המהירה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול יעיל לפטרת צפרני הרגלים
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/06/2008שלום שרית,
הטיפול היעיל בפטרת צפרני הרגלים הנן תרופות הניטלות בבליעה.
היעילות ביותר הנן טרבינפין ואיטראקונזול.
פני לרופא עור אשר יפנה אותך לביצוע בדיקת פטריות ובדיקת דם. לאחר קבלת התוצאות יוכל רופא העור לטפל בך בתרופות אלה תוך מעקב בדיקות דם.
הסכנה הכרוכה בטיפול זה הנה פגיעה בכבד. אמנם הסכנה הנה חמורה אך עוצמתה קטנה. למעשה הסיכון בנטילת הטיפול התרופתי תוך מעקב דמים קטן מהסיכון לפגיעה מתאונת דרכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשום אופן לא!!!
הילה28/06/2008שלום לך, אני מקווה שעדיין לא מאוחר מידי... הכדורים מאוד מאוד מסוכנים לכבד, מה גם שהפטרייה חוזרת לאחר כמה חודשים!!! יש פיתרון מדהים אחר, פני לפדיקוריסטית רפואית- אחת שעובדת עם מוצרי "קארט", בטיפול אינטנסיבי שלוקח כמה חודשים!! אך עובר לחלוטין ללא פגיעה בכבד!!! הטיפול הוא יחסית פשוט הפדיקוריסטית בעצם משייפת לך את הצפורניים ומכינה את הצפורן לקליטת חומרים, היא מראה לך את "ערכת הפטרת" שמכילה סבון,נוזל, קרם, משחה ואגדים ואת בעצם מעסה את הרגל בחומרים ערב/ בוקר וסוגרת עם האגדים...לאחר שבועיים שוב חוזרת לשיוף הצפורן וממשיכה בטיפול.... התוצאות מדהימות!!!! המחיר לא בשמיים ( ערכה עולה 200 ש"ח ותספיק לכמה חודשים טובים) והשיוף סביב 50 ש"ח ( אולי אפילו פחות- זה בד"כ פייר צפורן) תני לזה צ'אנס...... בהצלחה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה - קודם כל תודה על תשובתך...
שרית28/06/2008האם את מכירה אנשים שהתנסו בטיפול?? האם כל פדיקוריסטית רפואית מתאימה לטיפול ומחזיקה את החומר הנ"ל. מאיפה אוכל להשיג עוד מידע על ה"תרופה" הנ""ל?? תודה רבה על תשובתך שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפניםבדראן23/06/2008
אני בת28 אני סובלת זמן רב(שנים) מפריחה בפנים שהיא נראת כמו אלרגיה. ללא מוגלה .התיעצתי פעם עם רופא עור ואבחן את זה רוזציה. והתחלתי במשחת רוזקס שזה לא עזר לי.אני מאוד מבקשת שתעזור לי . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדראן, הטיפול ברוזקס.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/06/2008מיועד בעיקר למניעת החמרה. יש להשתמש בו בקביעות כוון שהמחלה הנה כרונית ואינה ניתנת לריפוי. הטיפול נועד לשלוט על המחלה במידה מספקת מבחינה אסתטית.
באם את סובלת מפצעונים על הפנים ניתן לטפל בעזרת אנטיביוטיקה מקבוצת הטטרציקלינים ולשמור על התוצאה בעזרת מריחת רוזקס בקביעות.
כמו כן קיימות צורות טיפול נוספות לטיפול ברוזציאה עמידה לטיפול או ברוזציאה חמורה מאוד.
הערה: אין טיפול תרופתי יעיל בסומק הקבוע שעלול להופיע במחלה זו
המלצתי: פני שוב לרופא העור שלך ותכנני עמו את המשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצסים על הירכיים ובישבןמיואשת21/06/2008
שלום רב.
בין הירכיים ועל הישבן יש לי פצעים מוגלתיים גדוליים מאוד, אגרסיביים מאוד, כואבים מאוד ומצלקים בצורה איומה. (לאחרונה חטפתי אחד גם בבית השחי). אף רופא לא נתן לי מענה לבעיה כבר למעלה מעשר שנים ואם כבר - היא רק הולכת ומחמירה (לדוגמא - כרגע יש לי שתיים בכל ירך ואחת על הישבן, וזאת בנוסף להמון חצ'קונים בכל מיני גדלים) למרות שנאמר לי כי זה משהו שאמור להשתפר עם השנים. כרגע הדבר היחיד שאני מטפלת איתו הוא קלוטריזון אבל זה לא מונע את ההיווצרות של הפצעים. אף רופא לא יודע להגיד לי מה יש לי או מה אפשר לעשות עם זה חוץ מאמירה מטופשת שמזלי שזה לא על הפרצוף שלי. מה דעתכם? האם ניתן לטפל בזה עם רואקוטן? מה דעתכם על טבילות בים המלח? אני נואשת. כל עזרה תתקבל בברכה, כולל הפניות לרופאים שכבר טיפלו בבעיה מסוג כזה. כל רופא שפניתי אליו ניסה פשוט לנפנף אותי עם משחות לטיפול חיצוני שלא עוזרות או להמעיט מערך הבעיה. אבל אני לא יכולה להמעיט מערכה. חוץ מהכאבים והחוסר נעימות שאבצס מתפוצץ ומכתים לי את הבגדים, העור בין הירכיים שלי מצולק מאוד ומוכתם בכתמים שחורים. אשמח לכל אינפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מדובר ב Hydradenitis suppurativa
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008אזי מדובר במחלת עור המתבטאת בקפלי הגוף (מפשעות, סביב פי הטבעת, בין העכוזים, קפלי השדיים ובתי השחי) בהופעת אבססים מפרישים.
לצערי לא ניתן לרפא לחלוטין מחלה זו אך במקרים רבים ניתן להשרות הפוגה ממושכת.
הטיפול כולל שילוב של תכשירי אנטיביוטיקה, ניקוז (כירורגי) של נגעים פעילים, כריתת אזור בעל מעורבות ניכרת (עם תעלות מחברות בין נגעים ציסטיים).
רואקוטן עשויה להשרות הפוגה ממושכת אך מדובר בטיפול בעל יעילות נמוכה שעוזר לכ 40% מהמטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אותך לגמרי
סבל אמיתי24/06/2008גם אני סובלת מזה 5 שנים וכל איזור פנים הירכיים שלי מצולק...
אני מאחלת לך רפואה שלמה כי אני יודעת מזה הסבל הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר טיפול לייזרדלית21/06/2008
אתמול הייתי בטיפול מספר 5 בהורדת שיער בלייזר. פעם ראשונה שכאב לי - ומאוד. בתום הטיפול הופיעו לי: תחושה של צריבה חזקה, סימן סגול שנראה כמו כוויה וכתם לבן באזור הבטן (האזור שטופל בלייזר שינה את צבעו). האם מדובר ברשלנות של הרופא? האם אלה תופעות ידועות וזמניות וכיצד עלי לטפל בהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008פני לבדיקת רופא המכון בו טופלת או לרופא עור בקופת החולים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדתאנה20/06/2008
שלום כבר תקופה אני סובלת מגרד,צריבה ובעיקר הרגשת אינוחות באיבר המין.
רופאת נשים שללה (פעמיים) פטרייה, דלקת, נשלח תרבית שיצא בסדר,ואז התחלנו עם נרות (אדומים), כדורים נגד פטרת, אפילו אנטיביוטיקה ובאמת היתה הקלה...לשבועיים-שלוש ...וחזר אך בתדירות נמוכה...כמו כן גיליתי שחברי "התעסק "עם מישהיא, האם יתכן שהדביק אותי במחלת מין? מה יכול להיות שיש לי ובנוסף הרופאה כבר התייאשה ואינה יודעת כיצד לעזור, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ גם לשלול כאב\דלקת של.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2008מבוא העריה והלדן.
המלצתי: פני ליעוץ של מרפאה גינקולוגית שעוסקת (כהתמחות על) במחלות איבר המין הנשי וצוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)