כאבים כתוצאה מנפילה על אגן שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים כתוצאה מנפילה על אגן שמאל
    לילי
    19/07/2011

אני בת 39 כיום. לפני שנתיים וחצי החלקתי ונפלתי על אגן שמאל. לא התייחסתי לכך בכובד ראש. אך התחילו לי כאבים באגן שמאל שהקרינו לרגל שמאל עד מתחת לברך ולאזור אחורי, מתחת לגב תחתון שמאלי. עברתי טיפולי פיזיותרפיה, עיסויים באופן פרטי, מדבקות שניתנו לי לעשרה ימים על ידי אורטופד למשך היום לאזור, ואפילו טיפולי דיקור סיני. לצערי יש תקופות רגיעה אך הכאבים חוזרים שוב ושוב ואז אני משתמשת בכדורים נגד כאבים. אני מאוד מודאגת ולמרות שנמנעת עד כה, אני מעוניינת לעשות כיום בדיקה מעמיקה יותר. צילום רנטגן שנעשה היה ללא ממצא. מה נכון לעשות, סיטי? מיפוי עצמות? MRI.
    האם בכל הבדיקות האלה יש קרינה ובאיזה מהן יש קרינה נמוכה ומה עשוי לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים כתוצאה מנפילה על אגן שמאל - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/07/2011

סדר העבודה הנכון הוא קודם להיבדק על ידי אורטופד שיחליט איזה צילומי רנטגן הוא צריך. רק אחר כך אם צרים מבצעים או מיפוי או CT או MRI תלוי מה החשד ומה רוצים לראות. בצילומים רגילים יש מעט קרינה, ב- CT ןמיפוי - די הרבה, ב- MRI בכלל לא.
    אך יש לזכור שבעיות עצם נראות הכי טוב בצילום רגיל או ב- CT ולא ב- MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו