מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מפרק ברךגליה26/07/2011
לדר ליברטי שלום,
אני סובלת שנים משחיקת סחוס בשתי הברכיים - יותר בברך ימין.
לפני שנתיים אובחנה אצלי דלקת פרקים שהתבטאה אצלי בכאבים בעיקר בברך ימין עם נפיחות וצליעה, מאז אני לוקחת פנקווניל כדור ליום ויש הטבה מסוימת אבל עדיין ישנם הכאבים הקשורים לשחיקת הסחוס, במקרה שלי אני ידעת שהפתרון הוא בהחלפת מפרק הברך, רציתי לשאול לגבי הגיל שנהוג לבצע את החלפת המפרק - אני בת 58, ועוד שאלה, האם החלפת המפרק יגמול אותי מהמשך לקיחת הכדורים הקשורים לדלקת הפרקים או שאין קשר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק ברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי26/07/2011אין גיל "נכון" להחלפת מפרק הברך. העיקרון הוא לבצעו מאוחר ככל האפשר. 58 אמנם נחשב לגיל צעיר ועדיף לדחות הניתוח אך הדבר תלוי מאד כמה את סובלת ומה המוגבלות שלך. השיקול לדחייה פשוט. המפרק המושתל ישרת אותך כ- 15 שנה. ניתוח חוזר בתום תקופה זו יחזיק עוד פחות. לכן משתדלים לנתח מאוחר ככל האפשר. מצד שני אם חולה מגיע לשלב בו הוא בקושי הולך והכאבים גדולים, אז אין ברירה - מנתחים גם כשהוא צעיר יחסית. לגבי השאלה השנייה שלך - במפרק המנותח כבר לא יהיו לך כאבים "ראומטיים" ייתכן ובמפרקים אחרים כן. בעייה נוספת - משך חיי המפרק המושתל בחולים ראומטיים קצר יותר מאשר חולים שאינן סובלים ממחלה ראומטית. זו עוד סיבה להמתין אם אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?