החלפת מפרק ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מפרק ברך
    גליה
    26/07/2011

לדר ליברטי שלום,
    אני סובלת שנים משחיקת סחוס בשתי הברכיים - יותר בברך ימין.
    לפני שנתיים אובחנה אצלי דלקת פרקים שהתבטאה אצלי בכאבים בעיקר בברך ימין עם נפיחות וצליעה, מאז אני לוקחת פנקווניל כדור ליום ויש הטבה מסוימת אבל עדיין ישנם הכאבים הקשורים לשחיקת הסחוס, במקרה שלי אני ידעת שהפתרון הוא בהחלפת מפרק הברך, רציתי לשאול לגבי הגיל שנהוג לבצע את החלפת המפרק - אני בת 58, ועוד שאלה, האם החלפת המפרק יגמול אותי מהמשך לקיחת הכדורים הקשורים לדלקת הפרקים או שאין קשר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק ברך

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    26/07/2011

אין גיל "נכון" להחלפת מפרק הברך. העיקרון הוא לבצעו מאוחר ככל האפשר. 58 אמנם נחשב לגיל צעיר ועדיף לדחות הניתוח אך הדבר תלוי מאד כמה את סובלת ומה המוגבלות שלך. השיקול לדחייה פשוט. המפרק המושתל ישרת אותך כ- 15 שנה. ניתוח חוזר בתום תקופה זו יחזיק עוד פחות. לכן משתדלים לנתח מאוחר ככל האפשר. מצד שני אם חולה מגיע לשלב בו הוא בקושי הולך והכאבים גדולים, אז אין ברירה - מנתחים גם כשהוא צעיר יחסית. לגבי השאלה השנייה שלך - במפרק המנותח כבר לא יהיו לך כאבים "ראומטיים" ייתכן ובמפרקים אחרים כן. בעייה נוספת - משך חיי המפרק המושתל בחולים ראומטיים קצר יותר מאשר חולים שאינן סובלים ממחלה ראומטית. זו עוד סיבה להמתין אם אפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו