כאבים ממפרק סקרואילייטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ממפרק סקרואילייטי
    איריס
    24/08/2011

שלום ד"ר,
    אני בת 42 מזה זמן רב,כשנתיים, אני סובלת מאוד מכאבים עזים מאוד ממפרק זה (במיוחד בצד שמאל) ותרופות נגד כאבים NSAID מסוגים שונים לא עזרו בטווח הארוך.
    בינתיים אני לוקחת כדורי PAXXET שמאפשרות לי לחיות בקושי עם הכאב.
    עשיתי בדיקות CT ו MRI סקרום שהצביעו על הבעיה.
    רופא אורתופד ציין את האפשרות לניתוח קיבוע המפרק מאחר והסחוס שחוק.
    רופא ראומטולוג לא המליץ על ניתוח (כיון שזה לא ניתוח פשוט שבשגרה) אלא על לקיחת תרופות ביולוגיות שציין כי הן מחלישות את הגוף.
    שמעתי שיש גם טיפולים של הזרקת סחוס.
    רציתי לשאול לגבי ניתוח קיבוע מפרק זה. האם נעשים ניתוחים כאלה בארץ ואיפה (מיהם הרופאים המנוסים בכך). מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה ומה יכול להיגרם מאי הצלחה? ולחילופין האם יש אפשרות לטיפול של הזרקת סחוס ואיפה עושים את זה?
    תודה על הסיוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ממפרק סקרואילייטי

הוספת תגובה

• כאבים ממפרק סקרואילייטי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/08/2011

זהו ניתוח לא שגרתי המבוצע לעתים רחוקות מאד. מדובר בניתוח גדול עם סכנה לפגיעה בעצבים שונים ובמידה ולא מושג איחוי מלא אז הכאב חוזר. כל מנתח גב מנוסה אמור להיות מסוגל לבצע ניתוח זה. מדיניות הפורים היא לא להמליץ שמית על רופא זה או אחר. אין טיפולים של הזרקת סחוס למפרק זה או לכל מפרק אחר בגוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו