פגיעת סחוס וכאבים-דילמה קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעת סחוס וכאבים-דילמה קשה
    התקווה
    09/09/2012

ד"ר שלום,
    אני בת 42 ולפני שנה נפגעתי בברך מתנועה סיבובית קשה, הפגיעה: קרע מרוטש במיניסקוס המדיאלי (נכרת חלק גדול בארתרוסקופיה) וכן, פגיעה בסחוס הברך במצב מתקדם (ע"פ חו"ד של מומחה ברך):
    "נמצא פגם אובלי שאינו חושף עצם ב-MFC ב-MTP שחיקה חושפת עצם באיזור הקרע המיניסקאלי".
    מאז, לא חזרתי לעצמי, למרות שמנסה, אחרי המון פיזיוטרפיה, קשה לי עדיין ללכת, במדרגות כאבים קשים עד כדי כך ש"נתלית" על המעקה. בהליכה אחרי רבע שעה בערך מתחילים הכאבים במיוחד במדרכות ירידה. לעיתים חשה נעילה של הברך לכמה שניות וממש קשה ליישרה. ריקוד, ניסיתי קצת מתון אבל סובלת סבל קשה ובעיקר פוחדת כי הרופא אמר לי שצריכה להפרד מכל פעילות נושאת משקל לטווח הארוך,כי עלולה להחמיר את המצב עד כדי צורך בהחלפת מפרק הברך. ולטווח הקצר התחיל להזריק לי סטרואידים לברך ואמר שאם לא יעזור, יעבור לסינוואק,
    אני בדילמה מה לעשות, חסרה לי הפעילות וכשמנסה סובלת מאוד אחרי זה כמה ימים וגם פוחדת שאגדיל את הנזק.
    מה עושים? האם יש באמת סיכון להחמרה בפעילות גופנית של הליכה 3-4 פעמים בשבוע 7 ק"מ וריקוד מתון של שעה בשבוע? שאלה נוספת, האם יש ניתוח שיכול לשקם סחוס? או שגורלי לקבל כל כמה חודשים זריקות לברך?
    ועוד דבר, לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים בכריות כף הרגל (מתחת לאצבעות שנייה ושלישית) של אותה רגל פגועה, ממש כאבי תופת שלא יכולה לדרוך. האם יכול להיות קשר בין מצב הברך ומנח הרגל לבין הכאבים בכף הרגל? מה עושים?
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעת סחוס וכאבים-דילמה קשה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    09/09/2012

הכאב בכריות כף הרגל אינו קשור. מצד אחד את מתארת כאב ומוגבלות גדולה ומצד שני את מתארת הליכה ספורטיבית של 7 ק"מ מספר פעמים בשבוע + ריקודים. לא ממש ברור לי מה מצבך. אני תומך באיסורים של האורטופד שלך ומציע כספורט שחייה בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת סחוס

התקווה
    10/09/2012

תודה ד"ר על תשובתך,
    אציין שהמצב של הליכה וריקוד היה נכון עד לפני מספר שבועות וגם הייתי עושה הליכה עם המון כאב לאחריו. היום אני כבר לא מסוגלת ללכת כמעט בכלל בגלל הכאבים. שאלתי היא לגבי הפגיעה בסחוס, האם יש טיפול? האם זריקות יכולות לעזור או שרק התערבות ניתוחית? ומה אחוזי ההצלחה בניתוחים כאלו ותוך כמה זמן ניתן לחזור לעצמי אחרי ניתוח כזה?
    תודה,
    רקפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו