מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעת סחוס וכאבים-דילמה קשההתקווה09/09/2012
ד"ר שלום,
אני בת 42 ולפני שנה נפגעתי בברך מתנועה סיבובית קשה, הפגיעה: קרע מרוטש במיניסקוס המדיאלי (נכרת חלק גדול בארתרוסקופיה) וכן, פגיעה בסחוס הברך במצב מתקדם (ע"פ חו"ד של מומחה ברך):
"נמצא פגם אובלי שאינו חושף עצם ב-MFC ב-MTP שחיקה חושפת עצם באיזור הקרע המיניסקאלי".
מאז, לא חזרתי לעצמי, למרות שמנסה, אחרי המון פיזיוטרפיה, קשה לי עדיין ללכת, במדרגות כאבים קשים עד כדי כך ש"נתלית" על המעקה. בהליכה אחרי רבע שעה בערך מתחילים הכאבים במיוחד במדרכות ירידה. לעיתים חשה נעילה של הברך לכמה שניות וממש קשה ליישרה. ריקוד, ניסיתי קצת מתון אבל סובלת סבל קשה ובעיקר פוחדת כי הרופא אמר לי שצריכה להפרד מכל פעילות נושאת משקל לטווח הארוך,כי עלולה להחמיר את המצב עד כדי צורך בהחלפת מפרק הברך. ולטווח הקצר התחיל להזריק לי סטרואידים לברך ואמר שאם לא יעזור, יעבור לסינוואק,
אני בדילמה מה לעשות, חסרה לי הפעילות וכשמנסה סובלת מאוד אחרי זה כמה ימים וגם פוחדת שאגדיל את הנזק.
מה עושים? האם יש באמת סיכון להחמרה בפעילות גופנית של הליכה 3-4 פעמים בשבוע 7 ק"מ וריקוד מתון של שעה בשבוע? שאלה נוספת, האם יש ניתוח שיכול לשקם סחוס? או שגורלי לקבל כל כמה חודשים זריקות לברך?
ועוד דבר, לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים בכריות כף הרגל (מתחת לאצבעות שנייה ושלישית) של אותה רגל פגועה, ממש כאבי תופת שלא יכולה לדרוך. האם יכול להיות קשר בין מצב הברך ומנח הרגל לבין הכאבים בכף הרגל? מה עושים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת סחוס וכאבים-דילמה קשה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/09/2012הכאב בכריות כף הרגל אינו קשור. מצד אחד את מתארת כאב ומוגבלות גדולה ומצד שני את מתארת הליכה ספורטיבית של 7 ק"מ מספר פעמים בשבוע + ריקודים. לא ממש ברור לי מה מצבך. אני תומך באיסורים של האורטופד שלך ומציע כספורט שחייה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעת סחוס
התקווה10/09/2012תודה ד"ר על תשובתך,
אציין שהמצב של הליכה וריקוד היה נכון עד לפני מספר שבועות וגם הייתי עושה הליכה עם המון כאב לאחריו. היום אני כבר לא מסוגלת ללכת כמעט בכלל בגלל הכאבים. שאלתי היא לגבי הפגיעה בסחוס, האם יש טיפול? האם זריקות יכולות לעזור או שרק התערבות ניתוחית? ומה אחוזי ההצלחה בניתוחים כאלו ותוך כמה זמן ניתן לחזור לעצמי אחרי ניתוח כזה?
תודה,
רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?