מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחזור רצועה צולבת בברךאבי17/09/2012
שלום אני בן 25 לפני כ5 שנים סובבתי את הברך במשחק כדורסל.
שניסיתי לחזור לספורט בזמנו (משחקי כדור) זה קרה לי שוב ושוב הברך הסתובבה. בזמנו בבדיקת MRI התגלה לי קרע ברצועה הצולבת הקדמית בברך ימין. בזמנו חשבתי על שחזור אך לא עשיתי ומאז הפסקתי לעשות ספורט חוץ מקצת ריצות מידי פעם ופשוט ניסיתי לחיות עם זה. שניגשתי לאורטופד הכללי בקופת חולים הוא אמר לי שעדיף לא לנתח כי צריך שיקום טוב ומי מבטיח לי שהניתוח בכלל יעזור ושאוכל לחזור לספורט.
אין ספק שזה משהו שהיתי רוצה לתקן גם להמשך חיי ולעשות דברים יותר בחופשיות יש לי מספר שאלות:
1. מה הם אחוזי ההצלחה של הניתוח והאם אפשר לחזור לספורט לאחר מכן?
2. האם אתם ממליצים לעבור את הניתוח שאני עדין בגיל צעיר(25)? למרות שאם אני לא עושה ספורט הרגל לא עושה בעיות?
3.אני כרגע עובד במחסן ממוחשב שזה אומר עבודה על מחשב והליכה בין המדפים ליקוט חלקי חילוף לא כבדים, אחרי כמה זמן אפשר לחזור לסוג של עבודה כזאת?
אשמח להמלצה מה לעשות המלצה כללית כל דבר תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור רצועה צולבת בברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי20/09/2012ברך העובדת עם רצועה צולבת קדמית קרועה נשחקת ומתבלה יותר מהר מברך בה הרצועה לא קרועה. זאת הסיבה העיקרית לשחזור. ללא השחזור כשתגיע לגיל 40 תהיה לך ברך כמו גיל 60. זה עלול להיות המצב גם ללא חזרה לספורט. אחוזי ההצלחה בניתוח גבוהים, מעל 90 אחוז. תוכל לחזור לעבודתך אחרי כ- 6 שבועות ואולי גם לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?