בדיקת MRI בעקבות כאבים בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת MRI בעקבות כאבים בברך
    עופר
    27/03/2013

שלום,

הופנתי ל-MRI בעקבות כאב בברך ימין שיש לי כבר כחמש שנים שהחל לאחר כיפוף הברך כלפי מעלה בכוח. הרגשתי כאב ונשמע קנאק ומאז הכאבים באים והולכים.
    אני בן 55 ועוסק בספורט הליכה וארובי (ריצה קלה במדרגות).

יש לי שתי שאלות:
    1. עזרה בהבנת ה-MRI (מצורף) - מה יש לי שמצדיק כאב ומה הטיפול המומלץ ?
    2. האם אני יכול להמשיך בפעילות של הליכה וריצת מדרגות ?

בברכה
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת MRI בעקבות כאבים בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    27/03/2013

הבדיקה מראה ממצאים דגנרטיביים שונים, בעברית פשוטה סמני שחיקה ובלאי. עם זאת ה- MRIבדיקת MRI רחוקה מלהיות האמת המחלטת. ישנם לא פעם ממצאים שמפורשים כתקינים למרות שבמציאות הם לא וגם להפך. זה קורה בערך ב-ב20% מהבדיקות. תמיד ישנם ממצאים עדינים שמתגלים רק בבדיקה ידנית מיומנת. כמו למשל שחיקה של סחוס הפיקה. זה גם הניחוש שלי למקור הכאב אצלך. ספורט של ריצה במדרגות פשוט מזמין את זה. אני ממליץ שתבדק ידנית על ידי מומחה ברכיים ותשמע לעצותיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI בעקבות כאבים בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    27/03/2013

הבדיקה מראה שנויי שחיקה ובלאי באיזורים שונים כמו למשל במניסקוס המדיאלי. עם זאת ה- MRIבדיקת MRI רחוקה מלהיות האמת המחלטת. ישנם לא פעם ממצאים שמפורשים כתקינים למרות שבמציאות הם לא וגם להפך. זה קורה בערך ב-ב20% מהבדיקות. תמיד ישנם ממצאים עדינים שמתגלים רק בבדיקה ידנית מיומנת. כמו למשל שחיקה של סחוס הפיקה. זה גם הניחוש שלי למקור העיקרי של הכאב אצלך. ספורט של ריצה במדרגות פשוט מזמין את זה. אני ממליץ שתבדק ידנית על ידי מומחה ברכיים ותשמע לעצותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע קטן במיניסקוס ?

עופר
    27/03/2013

מה לגבי ה-"קרע הקטן" במיניסקוס שמופיע ב-MRI ?

בברכה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע קטן במיניסקוס ? - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    27/03/2013

לא ניתן לקבוע שזה מקור הכאב וכל השאר לא, התחושה שלי שזה לא מקור הכאב ובוודאי לא המקור העיקרי. בבדיקה ידנית ניתן על ידי מבחנים פרובוקטיביים לכוון יותר למקור הכאב. מכל מקום, אם וכאשר תגיע לניתוח ארטרוסקופיה לברך המניסקוס המדיאלי יעבור "תספורת" וגם המניסקוס הלטרלי יעבור כריתה של האיזור הפגם. בנוסף איזורי סחוס שונים יקבלו "גילוח" והחלקה או יותר מזה אם צריך. הכל יחד + שינוי הרגלים יוכל לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפסיק פעילות ספורטיבית עד לבירור ?

עופר
    27/03/2013

הבנתי שכדאי להמנע מריצת מדרגות (לפחות עד לבירור עם הרופא), מה לגבי הליכה מתונה של שעתיים ביום ?

בברכה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפסיק פעילות ספורטיבית עד לבירור ? - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    28/03/2013

עופר יקר, אם נדמה לך שהאינטרנט הוא תחליף לביקור רופא אז אתה טועה. אני אומר זאת ברוח טובה ולא בכעס חלילה. כדי לדעת בדיוק מה מותר וכמה, צריך לבדוק אותך פיסית. מצא מומחה ברכיים שתבחר וגש להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו