נזק מנסקיאלי-כמה שאלות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק מנסקיאלי-כמה שאלות..
    מירב
    19/04/2013

שלום רב.
    אני בת 43 ולפני כשנה קרה שמבלי לזוז, הברך הסתובבה לבד מבלי שעשיתי משהו מיוחד וככה החלו לי כאבי תופת שאגב, כל הבעיות הללו לא נוצרו כתוצאה מחבלה מסוימת, עד שמלפני כחודשיים, הברך התנפחה מאוד ומאז אני לא יכולה ללכת מהכאבים ולא לשכב בשום תנוחה ולא ליישר או לכופף מבלי להתמוטט מהכאבים.
    בנוסף, בצד הפנימי של הברך יש לי גם כאבים בעור, כלומר, כל נגיעה חלושה ביותר או המכנס נוגע ברגל או אפילו משב רוח קל ואני מתה מכאבים...וגם, הכאב הוא כמו של שריפה, או כמו דקירות מחטים(באותו המקום של הכאב בעור אבל מבפנים וכאילו נקרעה לי הרצועה שם.

עשיתי US ואלה התוצאות:
    (ברך שמאל)

כל התוצאות תקינות פרט ל:
    הודגם תפליט קטן בבורסה סופרה פטלרית.
    מיניסקוס מדיאלי לא הומוגני מעובה, נזק מניסקיאלי.

רציתי בבקשה לדעת כמה דברים:
    1. מה אומרות התוצאות הללו?? זה לא קרע הבנתי, נכון?
    2. מדוע העור מאוד כואב לי כאשר גם בתוך הברך כואב לי מן הסתם...??
    3. אני צריכה רופא מומחה ברכיים או הרופאה הטובה שלי שאיננה מומחית ברכיים, מספיקה??
    4. האם מדרסים יעזרו לי?
    5. יש קשר בין נקיעות חוזרות מבלי ליפול או לקבל חבלה אלא סתם חולשת שרירים ברגל??
    5 האם כל הבעיות בברך קרו בגלל ההליכה הלא טובה שלי? אני הולכת עם כף הרגל כלפי פנים(הבנתי שזה נקרא פלטפוס אם כי אין לי רגל שטוחה וכן יש לי קשת רגילה כך נראה לי).

אני מאוד אודה לתשובה שתבאר לי אי אילו דברים לא מובנים.
    תודה רבה רבה ושבת שלום!
    מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזק מנסקיאלי-כמה שאלות..

הוספת תגובה

• נזק מנסקיאלי-כמה שאלות.. - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2013

אולטרסאונד היא בדיקה מאד לא מדוייקת לברך. ייתכנו הרבה ממצאים שלא נתגלו על ידה. את חייבת להיבדק לפחות על ידי רופא אורטופד ועדיף על ידי מומחה לברכיים. מדרסים לא יעזרו. קשה לי מכאן לקבוע מה גרם לבעייה ומהי הבעייה. לשם כך את חייבת להיבדק פיסית. אם האבחנה ברורה יוצע לך טיפול או בדיקות הדמיה נוספות לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו