טיפול בסדק במיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסדק במיניסקוס
    ג'וי
    05/08/2014

שלום רב ! אני בן 44. מעולם לא סבלתי מפציעות ברכיים ו זה שלושה חודשים אני סובל לראשונה מכאבים עזים בברך שמאל ללא שום חיווי חיצוני כנפיחות או צבע עור שונה. אבהיר כי לא הייתה שום נפילה או חבלה. הכאבים הופכים לבלתי נסבלים כמעט בעמידה והליכה. כמובן שחדלתי לחלוטין מספורט . הכאבים מופיעים גם במנוחה מוחלטת (שכיבה), אך יש הקלה. הכאב הוא מאד נקודתי וחד בחלק הפנימי של הברך.  אורתופד מסוים סבר שזו דלקת רשם לי celecoxib. נטילת הכדורים לא הועילה. לאחר מכן הופניתי ע'י אורתופד אחר למיפוי עצמות Aspect ולהלן הממצאים: קליטת יתר בקונדילוס פמורלי מדיאלי בברך שמאל. באחבנה מבדלת : פגיעה ליגמנטרית AVN . האורתופד כתב בהפניה: רגישות סדק מפרקי פניני יציבות שמורה ללא נוזל חופשי.
    לאחר האבחנה של מיפוי העצמות אמר האורתופד " כמו שזה בא - זה ילך. אין צורך בטיפול תרופתי כלשהו.". הוא המליץ להשתמש חודש ימים בקביים כדי להפחית עומס על הברך וחודש ימים חופשת מחלה. א. קשה לי להבין עדיין מה גורם לכאב וממה אני סובל? ב. אני משתמש אמנם בקביים זה שבועיים אך אין שום שינוי בסטטוס הכאב.אם היית ממליץ על טיפול אחר"/ נוסף שיוכל להפחית את הכאב עד להעלמתו לחלוטין? ג. האם ייתכן ותהיה נחוצה התערבות כירורגית (ניתוח) ע'מ לאחות את הסדק במיניסקוס או כל מה שגורם לי לכאב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסדק במיניסקוס

הוספת תגובה

• טיפול בסדק במיניסקוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/08/2014

ההחלטה על התערבות כירורגית תבוא רק אם בבדיקה + בהדמייה יימצאו מספיק סיבות לכך. לא ניתן על פי היידע שספקת לקבוע זאת. גש להיבדק על ידי אורטופד שישלים את התמונה וייעץ לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו