מגבלות לאחר ניתוח החלפת ירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגבלות לאחר ניתוח החלפת ירך
    ליאורה
    25/10/2014

שלום,
    בן הזוג שלי עבר ניתוח החלפת ירך לפני 7 שנים (כיום בן 33), הוא מרגיש טוב ואין כל בעיה. אני רוצה לעשות לו הפתעה ליום ההולדת צניחה חופשית, משהו שהוא רוצה מאוד לעשות. רציתי לברר האם יש בכך סכנה? ביררתי עם מועדון הצניחה ונאמר שזה לא אמור להוות בעיה, אך בכל זאת אני חוששת כיוון לפי מיטב הבנתי צונחים על שתי הרגליים.
    תודה רבה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מגבלות לאחר ניתוח החלפת ירך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/11/2014

צניחה חופשית היא ספורט אתגרי, אקסטרימי במידה מסויימת. הוא מסוכן לכל צונח. ברור שקיימת סכנת יתר במקרה שלו. הסכנה העיקרית היא ביצוע תנועות קיצונית בעיקר שילוב של סבוב חיצוני וכיפוף שיכולות להביא לפריקה של המפרק המלאכותי. קשה להעריך את דרגת הסכון הספציפי במקרה שלו. למנותחים שקיבלו ניתוח טוב והמפרק יציב אין כמעט תוספת סיכון. לאחרים הסיכון גדול יותר. לכל המנותחים סיכון גדול יותר לשבור את עצם הירך במקרה של נחיתה ממש קשה. נחיתות כאלה אינן שגרתיות בצניחה חופשית. הנחיתות הרגילות בצניחה חופשית אינן מסוכנות למרות שנוחתים על שתי הרגליים אך תמיד יכולה להיות נחיתה קשה יותר ובלתי נשלטת.
    בקיצור - ארוחת ערב במסעדה רומנטית עם אוכל טוב ובקבוק יין - הרבה יותר בטוח. גם אז צריך להיזהר בנהיגה לשם ובעיקר בחזרה. החיים זה לא חברת ביטוח. יום הולדת שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו