מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקות RSOadel12/09/2015
שלום דוקטור אליהו ליברטי,
ברצוני לשאול האם מוכר לך זריקות RSO רדיו אקטיביות
לטיפול באטריטיס בברך?,
בהזמנות זו מאחלת לכל עם ישראל "שנה טובה וחג שמח"
בברכה אדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות RSO - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/09/2015הי אדל, מדובר בזריקות של חומר רדיו אקטיבי לתוך המפרק. החומר הרדיואקטיבי הורס את השכבה השטחית של רקמת הסינוביה, שהיא הרקמה המפרישה את חומר השימון והנוזלים במפרק, הדבר גורם להורדה זמנית של עודף הנוזלים במפרק, הרקמה המתה מוחלפת תוך זמן קצר ברקמה חדשה.
סוג החומר המוזרק שונה ממפרק למפרק. בברך למשל מזריקים איטריום. השיטה מוכרת בעולם מזה כ- 40 שנה. גם בתל השומר בתקופה מסויימת בעבר נהגו להזריק את החומר למקרים של גידולים של רקמת הסנוביה (villonodular synovitis). השימוש בשיטה זו לצרכי מחלות נווניות של הברך, דהיינו בלאי שחיקה, לא נפוץ בארץ.
אורטופדים בעולם המשתמשים בשיטה זו טוענים שלוקח 4-6 חודשים עד שמרגישים הטבה, אם בכלל. לדברי המצדדים בשיטה זו - היא עוזרת ב- 50-60% מהמקרים המוזרקים (עזרה זמנית לשבועות עד חודשים, ואז הכאבים חוזרים).
קשה לי להבין את ההגיון הרפואי בשיטה. החומר המוזרק פעיל רק למספר ימים, רקמת הסינוביה שנהרסה מתחדשת תוך כשבועיים, הסחוס ההרוס עקב תהליך השחיקה כלל אינו מושפע מכל הפעולה. אז למה זה עובד???. למרות האמור, יש הרבה דברים שעובדים זמנית גם כשאין הגיון רפואי מאחריהם. יש לי מפעם לפעם חולים שבאים אלי ונשבעים שאחרי טיפול בכוסות רוח, כאב הברכיים והגב מהם הם סובלים נעלמים למספר חודשים. עם הצלחה לא מתווכחים. יופי. כל עוד זה עוזר ולא מזיק שימשיכו.
הבעייה ב- RSO היא שמדובר בהזרקת חומר רדיו אקטיבי למפרק. זה כבר לא ממש טיפול תמים. בסיכום - ביום שיכאבו לי הברכיים אני לא אפנה לטיפול כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור אליהו ליברטי
adel12/09/2015לדוקטור אליהו ליברטי,
קודם רוצה להודות לך על התשובה המהירה.
אני גרה בחו"ל ופה מציעים את הזריקות לחולים בטענה
שהרדיו אקטיבי לא חזק במיוחד,
בכל אופן לא חשבתי לעבור את הטיפול ומודה לך מקרב לב על
התשובה.
מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה וחתימה טובה
אדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור אליהו ליברטי - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/09/2015תודה אדל, המשך חיים טובים ושנה טובה. אגב, הטיפול ב- RSO די מקובל בעיקר בגרמניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?