זריקות RSO

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות RSO
    adel
    12/09/2015

שלום דוקטור אליהו ליברטי,
    ברצוני לשאול האם מוכר לך זריקות RSO רדיו אקטיביות
    לטיפול באטריטיס בברך?,
    בהזמנות זו מאחלת לכל עם ישראל "שנה טובה וחג שמח"
    בברכה אדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות RSO

הוספת תגובה

• זריקות RSO - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    12/09/2015

הי אדל, מדובר בזריקות של חומר רדיו אקטיבי לתוך המפרק. החומר הרדיואקטיבי הורס את השכבה השטחית של רקמת הסינוביה, שהיא הרקמה המפרישה את חומר השימון והנוזלים במפרק, הדבר גורם להורדה זמנית של עודף הנוזלים במפרק, הרקמה המתה מוחלפת תוך זמן קצר ברקמה חדשה.

סוג החומר המוזרק שונה ממפרק למפרק. בברך למשל מזריקים איטריום. השיטה מוכרת בעולם מזה כ- 40 שנה. גם בתל השומר בתקופה מסויימת בעבר נהגו להזריק את החומר למקרים של גידולים של רקמת הסנוביה (villonodular synovitis). השימוש בשיטה זו לצרכי מחלות נווניות של הברך, דהיינו בלאי שחיקה, לא נפוץ בארץ.

אורטופדים בעולם המשתמשים בשיטה זו טוענים שלוקח 4-6 חודשים עד שמרגישים הטבה, אם בכלל. לדברי המצדדים בשיטה זו - היא עוזרת ב- 50-60% מהמקרים המוזרקים (עזרה זמנית לשבועות עד חודשים, ואז הכאבים חוזרים).

קשה לי להבין את ההגיון הרפואי בשיטה. החומר המוזרק פעיל רק למספר ימים, רקמת הסינוביה שנהרסה מתחדשת תוך כשבועיים, הסחוס ההרוס עקב תהליך השחיקה כלל אינו מושפע מכל הפעולה. אז למה זה עובד???. למרות האמור, יש הרבה דברים שעובדים זמנית גם כשאין הגיון רפואי מאחריהם. יש לי מפעם לפעם חולים שבאים אלי ונשבעים שאחרי טיפול בכוסות רוח, כאב הברכיים והגב מהם הם סובלים נעלמים למספר חודשים. עם הצלחה לא מתווכחים. יופי. כל עוד זה עוזר ולא מזיק שימשיכו.

הבעייה ב- RSO היא שמדובר בהזרקת חומר רדיו אקטיבי למפרק. זה כבר לא ממש טיפול תמים. בסיכום - ביום שיכאבו לי הברכיים אני לא אפנה לטיפול כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אליהו ליברטי

adel
    12/09/2015

לדוקטור אליהו ליברטי,
    קודם רוצה להודות לך על התשובה המהירה.
    אני גרה בחו"ל ופה מציעים את הזריקות לחולים בטענה
    שהרדיו אקטיבי לא חזק במיוחד,
    בכל אופן לא חשבתי לעבור את הטיפול ומודה לך מקרב לב על
    התשובה.
    מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה וחתימה טובה
    אדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אליהו ליברטי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/09/2015

תודה אדל, המשך חיים טובים ושנה טובה. אגב, הטיפול ב- RSO די מקובל בעיקר בגרמניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו