מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעת ברך וקרסולשמואל07/05/2008
שאלתי מתחלקת לשניים:
א. הנתונים - נחבלתי לפני כחודש בברך עקב נפילה וקבלתי מכה מלמטה (חבלה אקסיאלית). מאז יש בברך תופעות מוזרות - רוב הזמן יש כאב קל, ולעיתים אני עושה איזו תנועה, ואז יש כאבים פנימיים בתוך הברך במשך כמה דקות עד שעות, שמקשים על תנועה והליכה, וחולפים במנוחה.
הייתי אצל אורטופד ברכיים, והוא כתב כך: "סובל מכאבים, חוסר ביטחון וחריקות בברך הימנית, בבדיקה - רגישות קלה מאד במרווח הפרקי המדיאלי, חריקה על המרווח הפרקי הלאטרלי, אין חוסר יציבות.." והמליץ על צילום ובדיקת MRI. מרכז הדימות של קופת החולים כתב, "לפי מכתבו של... אין הצדקה לMRI, הסימנים אינם תואמים לפגיעה במיניסקוס או קרע רצועות"
שאלתי - למה הסימנים האלו כן מתאימים, ומה כדאי לי לעשות? אני מניח שמישהו מהצדדים אינו צודק, אבל איני יכול לדעת מי מהם? הייתי שמח לשמוע את דעתכם.
ב. כנראה שבעקבות הכאב בברך, שיניתי את צורת ההליכה שלי, וכעת יש לי כאבים הולכים ומחמירים בגיד אכילס ברגל השני ובימים האחרונים הופיעה נפיחות, כעין כדור קטן מסביב לגיד במרחק 6 ס"מ מעל עצם הקרסול. האם תופעה זו תלויה בטיפול בברך, או שיש צורך לטפל בה בנפרד.
תודה על תשובתכם,
שמואל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשמואל
ד``ר אליהו ליברטי07/05/2008ראשית רפואה טלפונית או אינטרנטית היא גרועה ביותר. לכן לא אנסה לאבחן אותך על פי מסמכים או ציתות בדיקה של רופא אחר. אסתפק אם אומר שהסמנים אכן יכולים להתפרש לכוונים שונים, קרע במניסקוס, שנויי שחיקה וכדומה. יהיה צורך להמשיך לעקוב אחר כאביך ולקבל החלטה על צורת הטיפול הטובה ביותר לפי מצב הכאבים ובעיקר לפי הממצאים בבדיקה הידנית של הברך.
חשוב מאד להדגיש שבדיקת MRI לברך סובלת מאי דיוק גבוה כשרוצים לגלות קרעים במניסקוס או ברצועות, במאמרים שונים פורסמו סטטיסטיקות בהם נערכה השוואה בין מה שרשם הרופא לאחר בדיקה ידנית של הברך לבין מה שפוענח ב- MRI, לבין מה שנמצא בפועל בניתוח ארטרוסקופיה. מתברר שבדיקת MRI נותנת תשובות נכונות רק ב- 50-60 אחוז. לעומתה הבדיקה הידנית מדוייקת ב- 80 אחוז ואף יותר. ישנם מצבים מסויימים בהם הבדיקה מומלצת אך על פי הנתונים שמסרת לא הייתי הופך עולמות כדי לקבל את הבדיקה היא לא תוסיף הרבה.
השאר במעקב מומחה הברכיים אליו פנית, יחד תקבלו החלטה מושכלת על הטיפול הדרוש.
בריאות והחלמה - ד"ר ליברטי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שמואל12/05/2008תודה על התשובה,
אני מבין שרפואת אינטרנט היא בעייתית, אך כשהתורים למומחי הברכיים באזור שלי הם בין חודשיים לשלושה, בפרק הזמן שבינתיים לפעמים צריך עצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעת ברך וקרסול
ד``ר סוזנה הורוביץ07/05/2008הסימנים בברך הנזכרים בשאלתך, יכולים לנבוע מפגיעה בסחוס בברך, ובדיקת MRI יכולה להדגים פגיעה מסוג זה היטב.
מעבר לכך, רק בדיקה קלינית של אורטופד מומחה לברכיים תוכל לסייע לאבחנה נכונה.
הדלקת שנוצרה בגיד אכילס, אכן יכולה לנבוע משינוי באופן ההליכה תוצאת הפגיעה בברך.
אני ממליצה לך להקפיד על שימוש בנעליים חדשות ובעלות תמיכה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שמואל12/05/2008הבעיה היא שבבדיקה הקלינית, אורטופד הברכיים התלבט. כנראה שהממצאים לא חד משמעיים.
בכל מקרה, יש לי תור בעוד מספר שבועות לאורטופד ברכיים אחר, אחכה לשמוע מה הוא יאמר...
אני רוצה להוסיף, תודה מיוחדת על תשובותיכם הרציניות כאן.
שמואל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?