האם כדאי להשתמש בתומך חיצוני לברך עם ACL קרוע ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי להשתמש בתומך חיצוני לברך עם ACL קרוע ?
    גיא
    27/09/2016

שלום

כמו רבים אחרים שאריתי פה, גם אני קרעתי את ה-ACL בברך ימין במשחק כדורסל חובבים, אלא שזה היה לפני כשלוש שנים (אני כיום בן 46).
    לאחר פיזיותרפיה הברך מתפקדת יפה ביום יום (יש הגבלה קטנה בקצה טווח הכיפוף) ואין "בריחות" ובעיות.
    אני גם מסוגל ללא בעיות לעשות ספורט "קווי" כמו ריצה או אופניים. אני אפילו יכול ללכת לזרוק לסל.
    אבל כשניסיתי לחזור לשחק משחק ממשי נגד אנשים אחרים הברך לא עמדה בשינויי הכיוון המפתיעים והמהירים וברחה לי, מה שגרם לי לוותר על הרעיון מהר מאד.

התייעצתי עם כמה רופאים וכולם אמרו לי שלניתוח יש השלכות ואם אני לא ספורטאי מקצועני עדיף לא להיכנס לזה ופשוט להסתגל לחיי החדשים.
    אז אני לא משחק כדורסל שלוש שנים (מלבד לקלוע קצת לסל או לשחק עם בתי הקטנה) ואני מאד מבואס כי זה הספורט היחיד שאני אוהב באמת.
    אני לא מחפש לחזור למשחקי 5 על 5 קבועים או למשהו רציני, על זה כבר הפסקתי לפנטז. אני רק רוצה שאני אוכל לשחק אחד על אחד רגוע או משהו כזה. מצד שני זה באמת לא נראה לי מצדיק ניתוח שיחזור.

ראיתי ברחבי האינטרנט כל מיני תומכים חיצוניים לברכיים כמו זה שבלינק הזה (אני לא עושה פרסומת, סתם משהו אקראי שמצאתי)

האם זה משהו שיכול לעזור ולאפשר לברך לעמוד בעומס גדול יותר (אך לא קיצוני) ואולי להוות בשבילי פתרון של פשרה בין ניתוח לבין ויתור מוחלט על הכדורסל ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם כדאי להשתמש בתומך חיצוני לברך עם ACL קרוע ? - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    29/09/2016

מקבע ברך - מסורבל, מציק, גורם לדלדול שרירים. ברך עובדת בצורה יותר דוייקת ונכונה לאחר שחזור מאשר בלי שחזור +מקבע. בצורה זמנית אפשר להשתמש בו. לא כפתרון קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו