ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברכיים
    יוסי
    19/05/2008

לפני כחודשיים הסתובבה לי הברך בזמן שירדתי במדרגות.הברך "ברחה" לי החוצה ונשמע רעש של "קנק" גדול. הנפיחות ירדה כעבור שבוע אבל מאז אין לי כיפוף מלא של הברך ולא נעילה. לדברי האורטופד שאליו פניתי זו "רק" חבלה והדברים ישובו למקומם עם הזמן. לצערי למרות עבודת דיווש וחיזוק הברך באמצעות גומיות ותרגילים אין חדש תחת השמש.
    האם יש משהו לעשות בנדון ?
    לתשובה אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי עם הברך שברחה

ד``ר אליהו ליברטי
    19/05/2008

ברור על פי ספורך שנגרם לך נזק "מכני" בברך. ההסתברות הגבוהה היא לקרע במניסקוס (בדרך כלל במניסקוס הפנימי) ואולי גם לנזקים נוספים כמו קרע או נזק לרצועות הברך, התשובה המדוייקת תנתן ע"י אורטופד מומחה ברכיים שיבדוק אותך.
    מעניין לציין שהבדיקה הידנית של אורטופד מיומן המטפל בעיקר בבעיות ברכיים, מדוייקת יותר מכל בדיקת הדמייה כולל MRI. בקיצור במקרה שלך תופס הכלל "אם זה עושה קולות של ברווז וזה הולך כמו ברווז אז זה כנראה ברווז". גש תבדק. סכויים טובים ש תצטרך לעבור ניתוח ארטרוסקופיה לברך.
    בהצלחה - החלמה שלמה - ד"ר ליברטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו