השתלת סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת סחוס
    פיני
    03/10/2008

שלום רב בן דוד של חברי חי באוסטרליה הוא סבל משחיקת סחוס עבר השתלת סחוס ומצבו ישתנה לחלוטין, האם קיים טיפול רפואי כנל אם כן, האם מוכר בארץ[הכוונה לא לזריקות-כרבולת של תרנגולת]ואם כן למי אפשרי לפנות. לי הזרקת החומר כרבולת של תרנגולת לא עזרה לחלוטין. אני מכיר שניים שהדבר עזר להם ואותו רופא הזריק להם. האם יתכן שתלוי גם במומחיותו של הרופא המזריק? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלת סחוס

הוספת תגובה

• תשובה לפיני

ד``ר אליהו ליברטי
    07/10/2008

השתלת סחוס מתאימה רק לאנשים צעירים עם פגיעה סחוס טראומטית ממוקדת בשטח קטן. הטכניקה מוכרת לי ולאורטופדים נוספים בארץ המתמחים בבעיות ברכיים. אין השתלת סחוס לאנשים מבוגרים הסובלים משחיקת סחוס במרבית איזורי הברך. זריקות הכרבולת אינן מחדשות את הסחוס אלא "משמנות" את הברך ותורמות לפעולה חלקה יותר של הברך. הזריקות לא עוזרות לכולם. ככל שהסחוס שחוק יותר תהיה פחות הטבה. יש לי חולים שהזריקות מאד עזרו להם והם באים כל 6-10 חודשים לסדרה נוסםת של זריקות. יש לי חולים אחרים שהזריקות כלל לא עזרו להם. כל אורטופד מומחה להזריק לתוך מפרק הברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו