מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברךטל14/10/2008
שלום וחג שמח :) אני בת 30 , ומבחינה גופנית לא פעילה כלל (למורת רוחו של בעלי :)). 167גובה 58 ק"ג אחרי כריעה סיבובית של הברך במשך דקות מעטות (בישיבה עם הישבן על הרצפה כאשר הברך מקופלת בצורה סיבובית ותוך כדי תזוזה במהלך הכריעה) התחלתי לחוש כאבים כשקמתי, התחילה נפיחות קלה באזור הברך סביב הפיקה כאשר הנפיחות גדלה לאחר יומיים ומאז הייתה במגמת ירידה אך לא נעלמה כליל למשך שבועיים. באותו לילה של יום החבלה הלכתי למיון נאמר לי לשים קרח ולהרים את הרגל וחבשו לי אותה בתחבושת אלסטית+ שימוש בקביים+ תור לאורטופד מאז אני סובלת מכאב בברך, בעיקר באזור של הסהרון הפנימי ומעל ולצד הפיקה באזור הפנימי של הברך. טווח התנועה שלי מלא וללא כאבים אך הבעיה הכי כואבת שלי היא במבחן- Straight Leg Raises , כיוון שאינני יכולה להרים את הרגל למעלה במצב שכיבה או ליישר את הרגל כאשר אני עומדת ומטה אותה בהנפה כלפי מעלה. גם בהפעלת כובד או לחץ על הברך ישנו כאב חד, הברך לא תמיד יציבה לעיתים בורחת תוך כדי הליכה( מתקפלת מעט) ומהירות ההליכה הכללית איטיתומעט צולעת. אני גם לא יכולה לעלות על מדרגה עם הרגל הכואבת. ברור לי שכך אי אפשר לאבחן :) אך על פי סיפור החבלה - מה סביר להניח שהבעיה בברך, קרע בסהרון הפנימי בגלל הכאבים המורגשים בנגיעה עם היד באזורים אלו, או שבגלל שעיקר ההגבלה היא בהרמת הרגל בשכיבה ייתכן והייתה פגיעה בגיד השריר התלת ראשי או גיד הפטלה או הפיקה בגלל החיכוך שנוצר בכריעה הסיבובית של הברך עם הרצפה? תודה רבה :) שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
ד``ר אליהו ליברטי14/10/2008הי שירה, את מתארת למעשה חבלה סיבובית של הברך. הסהרון הפנימי אכן נפגע במרבית החבלות מסוג זה. הכאב בצד הפנימי של הברך והכאב או ההגבלה ביישור הסופי תומכים בכך, כפי שאמרת אין תחליף לבדיקה הידנית, לכן קחי את ההערכה שלי בערבון מוגבל. אל תרגישי לגמרי רע שאינך עוסקת בספורט, מטופלים רבים שלי הם ספורטאים מתחומים שונים, אך מדובר בספורטאים מכורים הקורעים את גופם וברכיהם. בכל מיני ספורט אקסטרים. מומלץ שכן תעסקי בספורט בדרגת קושי ואינטנסיביות סביר המתאימה לך. שחייה, הליכה, התעמלות מודרכת וכדומה, כמובן רק אחרי שבעיית הברך תפטר. המשך חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?