ניתוח מניסקטומי -9 חודשים אחרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח מניסקטומי -9 חודשים אחרי
    פנינה
    04/12/2008

לאחר ניתוח של יותר מחמישים אחוזים הסרת מניסקוס קרוע שארע לפני 9 חודשים התחלתי בפעילות גופנית מתונה הכוללת הליכות של עד שעה שפעמיים-שלוש בשבוע השאלה היא האם כדאי לי להתחיל בפעילות אירובית שכוללת קפיצות - פעילות בה הייתי מורגלת לפני שהמיניסקוס נקרע (כנראה מפעילות מאומצת או תנועה לא נכונה בשיעור ספורט) כלומר החשש הוא מקריעה נוספת באותה ברך בהנחה שכל האיזור רגיש וכמובן שלא מתפקד נורמלית לבלימת הזעזועים בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח מניסקטומי -9 חודשים אחרי

ד``ר אליהו ליברטי
    04/12/2008

9 חודשים אחרי הניתוח זו תקופה בהחלט מספיקה להשלמת כל שלבי הריפוי והיום את יכולה לנסות להעמיד את הברך במבחנים שונים העולים בהדרגה בדרגת הקושי שלהם. הסיכוי לקרע חוזר אצלך אינו הרבה יותר גדול מהסיכוי של כל ספורטאי שלא עבר ארטרוסקופיה לגרום לקרע במניסקוס. דהיינו הסכוי שלך הוא בערך כמו של כל אחד אחר להביא לקרע במניסקוס. עם זאת את צודקת בהחלט שהברך שלך עובדת היום בצורה קצת שונה מברך שיש לה מניסקים שלמים ולא פגועים. במקומך הייתי בוחר יותר בקפידה את סוג הספורט, רמת הקושי והתדירות. סוגי הספורט הכי תובעניים לברכיים הם פעילויות בהן יש האצות ועצירות פתאומין ובעיקר שינויי כון פתאומיים. לכן משחקי כדור למיניהם לא מומלצים. הפעילויות שציינת הן בגדר הסביר אך אל תגזימי בהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו