מייצב/תומך קרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מייצב/תומך קרסול
    דודי
    07/12/2008

שלום, לאחר מספר פציעות בקרסוליים, שהאחרונה שבהן הייתה קרע חלקי של הרצועה הטלו פיבולרית האחורית (כך לפי ממצאי בדיקת הMRI שעברתי), לפני כשנה, חזרתי לפני כשלושה חודשים, לשחק כדורסל, לאחר 8 חודשי הפסקה. כיום אני משתמש בתומכים לקרסוליים - אחד מסוג "איירקסט" והשני "אירספורט", ותמיד מקנן בי החשש לפציעה חוזרת ולא נעימה, עקב נחיתה לא מוצלחת... בהנחה ואין לי כוונה לוותר על כדורסל בשלב זה, חרף הסיכון שבכך, מהו המייצב/תומך המתאים והטוב ביותר שכדאי לי לרכוש, על מנת להקטין למינימום הניתן את הסיכון לפציעה חוזרת מסוג זה. מאחר ואני יחסית גדול מימדים - 1.87 מ' גובה, בעל מבנה גוף שרירי ורחב, ובמשקל של 100 ק"ג (כן, אני יודע שלא יזיק לי להשיל כמה קילוגרמים), אני זקוק לתמיכה החזקה ביותר האפשרית לקרסול, לנוכח ההיסטוריה הרפואית שלי והנטייה לפגיעות קרסוליים (גם בקרסול השני נפגעתי ב-2004, וככל הנראה קרעתי רצועות, אם כי בזמנו לא ביצעתי MRI לאבחנה סופית, אך לדברי האורטופד המטפל זה ברור מאליו, מממצאי הבדיקה הקלינית ומשך ההחלמה). תודה מראש על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מייצב/תומך קרסול

הוספת תגובה

• תשובה לדודי

ד``ר אליהו ליברטי
    07/12/2008

הכוחות המתפתחים על הקרסול בעת פעילות ספורטיבית כמו כדורסל ואחרים, הם עצומים. שום מייצב קרסול לא יוכל למנוע לחלוטין נזק פוטנצילי נוסף לקרסול. ככל שהמגן בטוח יותר מבחינת הקרסול הוא רע יותר לספורט, מגביל יותר ומוריד לך את הביצועים הספורטיביים. כל אחד מתאים לו את המגן על פי דרגת הפגיעה ורפיון הרצועות הספציפי ממנו הוא סובל. בפגיעות קלות מאד מספיק להשתמש במגן הקרוי מליאוטריין, המגינים שציינת, איירקסט ואיירספורט הם נפוצים ביותר ועונים למרבית המקרים של פגיעה בינונית בקרסול. מקבעים חזקים יותר קיימים אך הם כבר מאד מגבילים בפעילות. לדעתי אלה הזקוקים למקבעים קשיחים יותר כבר צריכים לחשוב על ניתוחים לחיזוק מיצבי הקרסול או לעסוק בספורט פחות אתגרי לקרסוליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו