שחיקה בסחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקה בסחוס
    אני
    20/01/2009

שלום אני אישה בת 50 + התברר לי שיש לי שחיקה בסחוס רציתי לדעת האם אני יכולה להמשיך לעשות הליכה?היא מועילה?ספורט בכללי הוא טוב? והאם תחבושת אלסטית לברך עוזרת במצב כזה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקה בסחוס

הוספת תגובה

• תשובה לאני

ד``ר אליהו ליברטי
    20/01/2009

שלום אני, הליכה ספורטיבית נמרצת ומרובה בודאי תגביר את שחיקת הסחוסים בברך. מומלץ לבחור בספורט שאינו בו משקל הגוף אינו נישא ע"י הברכיים ועם זאת הוא ספורט בו ניתן להגיע למאמץ אירובי הרצוי מבחינות רבות. במקופ ראשון ההמלצה היא שחייית חתירה או שחיית גב. במקום שני והרבה פחות טוב זה אופניים, ללא התנגדות גדולהכשהכסא מכוון גבוה כך שהברך מגיעה כמעט ליישור מלא בנקודת הקיצון. במקופ שלישי פעילות עם המכשיר האליפטי, קרוי גם סקי, בחדר הכושר. המכשיר בו עומדים על שני משטחים המופעלים כשתי דוושותוהידיים אוחזות בשתי ידיות מעין מקלות הסקי. שתי ההצעות האחרונות חייבות להתבצע במינון נמוך לזמנים לא ארוכים. שחיה כמה שאת רוצה או מסוגלת.לדעתי תחבושת אלסטית לא תעזור למניעת שחיקת הסחוס. היא יכולה לעזור בשימוש לזמן קצר להורדת כאבים בימים רעים. תשובות מדוייקו יותר המותאמות לך ספציפית יכולות להינתן רק לאחר בדיקתך ובחינת צילומי רנטגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו