התתיעצות בקשר לטיפול אצל כירופרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התתיעצות בקשר לטיפול אצל כירופרקט
    אלון
    25/01/2009

אני בן 22 עם כאבי ברכיים באים והולכים מזה כשנתיים שלוש בחודשיים האחרונים הכאבים התעצמו ומפריעים לי בפילות ספורטיבית. ביקרתי אצל רבים מטובי האורטופדים בשנתים האחרונות ואיש מהם לא ידע לומר לי בוודאות מה מקור הבעיה והמליצו על מנוחה ופיזיוטרפיה. זה עזר בהתחלת הדרך אך היום כבר לא מורגש שזה עזר. האורטופד האחרון שבדק אותי המליץ על טיפול אצל כירופרקט.הכאב הוא בפינות הפיקה,בעיקר בצד התחתון הפנימי ובגיד הפיקה. הכירופרקט טען שהכאבים הם -פיקה-ירך ונובעים לדעתו מהיצמדות של רקמה לטרלית בצד החיצוני של הברך לפיקה או לסחוס בשל העובדה שלטענתו לא מגיע לרקמה זו מספיק דם (אבחנה הרבה יותר מדוקית מאשר קיבלתי מאורטופד כשלהו) ושיטת הטיפול היא פציעת הרקמה באמצעות חיכוך חיצוני עם מקל ואז להזרים דם לאזור על ידי חיבור מחטים עם אלקטרודות לברך בוולטאג' גבוה ורצוף + טייפינג לאחר הטיפול הטיפול במסגרת דו שבועית למשך חודש ואז הערכת מצב. בינתים עברתי טיפול אחד ובימים אחריו הכאבים מעט גברו. שאלתי היא אם שיטת הטיפול והאבחנה נשמעים סבירים בהתייחס למצבי. בתודה רבה מראש, אלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

ד``ר אליהו ליברטי
    25/01/2009

כרופא מערבי המטפל בשיטות הקלסיות של הרפואה המערבית, שיטות הטיפול שתארת לא מוכרות לי ולא אוכל לחוות דעתי לגביהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

אלון
    25/01/2009

אם כך תוכל רק לומר אם נשמע לך סביר שהבעיה בברך היא שלא מגיע די דם לרקמה והיא "נדבקת" לפיקה או לסחוס, והאם חידוש הזרמת דם לאזור בדרך זו או אחרת יכול לפתור את הבעיה? באמת אודה לך מקרב לב אם תוכל לייעץ בעניין כי יש לי לא מעט ספקות בעניין ואורטופדים כפרופ הלפרין ועוז הדר לא נתנו לי פתרון קונבנציונאלי חלופי. בתודה רבה מראש אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שניה לאלון

ד``ר אליהו ליברטי
    26/01/2009

האבחנה שקבלת נראית לי מוזרה. תופעה של חוסר אספקת דם הגורמת להדבקויות של רקמות רכות של הברך איננה מוכרת לי.כאבים על רקע אספקת דם לא טובה לברך קיימים, אך מדובר באספקת דם לא טובה לעצם עצמה. דבר הניתן לבדוק במיפוי עצמות או ב- MRI. התופעה קרויה AVN. אינני חושב שאתה צריך לרוץ לבצע בדיקות אלהו אלא רק לאחר שהסיפור שלך והבדיקה הגופנית יחשידו בקיום בעיה כזו. בסיכום עליך להיבדק ע"י מומחה לברכיים שימצא את הבעיה או יחליט על הבדיקות הנחוצות לאבחון הבעיה ולפי התוצאות יוחלט באיזה כוון ללכת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו