שלום וברכה! נוזלים או משהו בברך...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום וברכה! נוזלים או משהו בברך...
    יצחק
    17/02/2009

שלום אני אחרי צבא שירתתי כלוחם וביצעתי המון מאמצים גופניים,לפני הצבא היו לי כאבים ברגל שמאל הסתובבתי אצל המון רופאים בין היתר קיבלתי חוות דעת שיש לי נזק פנימי ואני צריך לבצע ניתוח אורטוסקפיה,בסופו של דבר בדק אותי מומחה והתברר שיש לי קיצור של 1 ס"מ ברגל מה שגרם לכאבים בברך,לאחר מכן עשיתי מדרסים מיוחדים דבר שפתר את הבעיה. היום אני אחרי צבא ומבצע אימונים רבים לקראת גיוס ליחידה מיוחדת ביום רביעי שעבר אני קם עם כאבים בברך בעיקר שהיא מכופפת ביקרתי אצל רופא משפחה שבדק וטען שיש נוזלים בברך ושלח אותי לבצע צילום רנטגן.. אני מאוד חושש בעיקר מפני שאני לא יכול להתאמן והגיוס ליחידה קרוב אני חושב שכשביצעתי מתיחות אחרי אימון קצת הגזמתי והרגשתי קצת כאב האם דבר זה יכול לגרום לבעיה,האם נוזלים זה בעיה שניתן לפתור מהר ולחזור לשגרה או שהשיקום ארוך? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליצחק

ד``ר אליהו ליברטי
    17/02/2009

נוזלים בברך זו לא הבעיה עצמה אלא תוצאה של בעיה קיימת. התגובה הראשונה של ברך סובלת היא הפרשת נוזלים במטרה לשמן ולהחליק אץ תנועת הברך. המסקנה היא שצריך למצוא מה הסיבה לנוזלים. קיצור של 1 ס"מ בברך (אם בכלל מדדו נכון) הוא לא סיבה לכאבים ונוזלים בברך. בקיצור - רצוי שתבדק ע"י אורטופד ולא רופא משפחה, עדיף מומחה לברכיים, אחרי מציאת הבעיה ופתרונה, הנוזלים והכאבים כנראה ייגמרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו