מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות MRI בעקבות חבלה בברךיעקב החושש06/03/2009
שלום לכולם, אני יעקב בן 20, ונפצעתי לפני חצי שנה מסיבוב ברך שמאל, מאז אני סובל מכאבים חזקים באזור הברך והירך עם זאת אינני יכול לעשות מאמץ מבלי לסבול מכאבים עזים, בעקבות כך שלחו אותי לפיזוטרפיה ממושכת והיום קיבלתי את תוצאות הMRI שערכתי, אשמח עם מישהו יסביר לי מה זה אומר ומה עושים בנידון.... "הרצועה הצולבת הקדמית עם חוסר סדירות לאורכה,קרוב לוודאי לאחר חבלה,אין עדות לחוסר רציפות. קיימת בצקת מינימלית ביותר באזור המאחז האחורי המינסקו קפסולרי המדיאלי על רקע חבלה,קרוב לוודאי אין קרע מלא או חלקי באותו אזור." זה בעיקר הדברים החמורים כל השאר יחסית בסדר. בבקשה זה מאוד חשוב לי לדעת מה זה אומר ולקבל חוות דעת בנושא. שבת שלום לכולם יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעקב
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2009כללית הממצאים לא ודאיים הן בשל הניסוח של התשובה והן בגלל שבדיקת MRI איננה בדיקה מדוייקת לברך. בכ-50% מהבדיקות הפענוח לא מתאים לממצאים האמיתיים הנצפים בארטרוסקופיה
(מדהים אבל ככה זה, חולים רבים חושבים שרופאים לא ששים לשלוח לבדיקה זו כדי לחסוך הוצאות לקופת החולים וזה לא נכון). המסקנה היא שבדיקה ידנית של מומחה ברכיים תביא למסקנה מעשית טובה יותר לגבי דרך הטיפול בך. מכל מקופ במקרה שלך על פי ניסוח קיים חשד לקרע בחלק האחורי של המניסקוס הפנימי ואולי גם פגיעה קלה ברצועה הצולבת הקדמית ללא קרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך...
יעקב החושש09/03/2009ד"ר מה לדעתך הדבר הנכון לעשות לפי ההתרשמות שלך מהממצאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת ליעקב
ד``ר אליהו ליברטי09/03/2009את המלצתי כבר נתתי לך בתשובתי הקודמת. מכל מקום, בשל שאלתך החוזרת, אם אתה סובל מכאבים יש מקום לבצע ארטרוסקופיה. כדאי שתבדק שוב ע"י מומחה ברכיים לפני החלטתך הסופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?