תוצאות MRI בעקבות חבלה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות MRI בעקבות חבלה בברך
    יעקב החושש
    06/03/2009

שלום לכולם, אני יעקב בן 20, ונפצעתי לפני חצי שנה מסיבוב ברך שמאל, מאז אני סובל מכאבים חזקים באזור הברך והירך עם זאת אינני יכול לעשות מאמץ מבלי לסבול מכאבים עזים, בעקבות כך שלחו אותי לפיזוטרפיה ממושכת והיום קיבלתי את תוצאות הMRI שערכתי, אשמח עם מישהו יסביר לי מה זה אומר ומה עושים בנידון.... "הרצועה הצולבת הקדמית עם חוסר סדירות לאורכה,קרוב לוודאי לאחר חבלה,אין עדות לחוסר רציפות. קיימת בצקת מינימלית ביותר באזור המאחז האחורי המינסקו קפסולרי המדיאלי על רקע חבלה,קרוב לוודאי אין קרע מלא או חלקי באותו אזור." זה בעיקר הדברים החמורים כל השאר יחסית בסדר. בבקשה זה מאוד חשוב לי לדעת מה זה אומר ולקבל חוות דעת בנושא. שבת שלום לכולם יעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליעקב

ד``ר אליהו ליברטי
    06/03/2009

כללית הממצאים לא ודאיים הן בשל הניסוח של התשובה והן בגלל שבדיקת MRI איננה בדיקה מדוייקת לברך. בכ-50% מהבדיקות הפענוח לא מתאים לממצאים האמיתיים הנצפים בארטרוסקופיה
    (מדהים אבל ככה זה, חולים רבים חושבים שרופאים לא ששים לשלוח לבדיקה זו כדי לחסוך הוצאות לקופת החולים וזה לא נכון). המסקנה היא שבדיקה ידנית של מומחה ברכיים תביא למסקנה מעשית טובה יותר לגבי דרך הטיפול בך. מכל מקופ במקרה שלך על פי ניסוח קיים חשד לקרע בחלק האחורי של המניסקוס הפנימי ואולי גם פגיעה קלה ברצועה הצולבת הקדמית ללא קרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אך...

יעקב החושש
    09/03/2009

ד"ר מה לדעתך הדבר הנכון לעשות לפי ההתרשמות שלך מהממצאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת ליעקב

ד``ר אליהו ליברטי
    09/03/2009

את המלצתי כבר נתתי לך בתשובתי הקודמת. מכל מקום, בשל שאלתך החוזרת, אם אתה סובל מכאבים יש מקום לבצע ארטרוסקופיה. כדאי שתבדק שוב ע"י מומחה ברכיים לפני החלטתך הסופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו