24 שעות אחרי ארתוסקופיה ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 24 שעות אחרי ארתוסקופיה ברך
    אבי
    29/06/2009

שלום
    לפני כ- 30 שעות עברתי ארתוסקופיה בברך שמאל
    ממצא : קרע במיניסקוס מדיאלי + קרע אורכי ברצועהACL בהרדמה כללית של שעה +-
    אתמול לא היו כאבים ותנועתיות סבירה של הברך ( כנראה בהשפעת הרדמה )..
    הלילה עבר לא שקט במיוחד ובבוקר קמתי עם רגל כואבת ועם רעשים של מיים בתוך הברך החבושה
    משתדל לא לללכת יותר מדי ( בבית )
    מבקש לדעת האם זה טבעי ( רעשי המים בברך ) והכאב וכמה זמן זה לוקח ?
    מוריד חבישה רק אחרי 4 ימים אז מבקש לדעת למה לצפות ? כמה זמן כאבים ומתי אני אמור להתחיל פיזיו
    ומתי בכלל אני יכול להתחיל ללכת ?
    תודה
    אביץג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• 24 שעות אחרי ארתוסקופיה ברך

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2009

שלום אבי, איפוא המנתח שלך? כשאני מנתח אני משאיר למנותחים שלי, בין אם חולים פרטיים ובין אם דרך קופת חולים מכבי, את הטלפון הסלולרי הפרטי שלי ומעודד אותם להתקשר אלי חופשי בתקופה הראשונה והקריטית אחרי הניתוח, אם מדובר בניתוח בבית חולים ציבורי זה קצת יותר קשה לשמור על קשר אישי בין הרופא למנותח. במקרה כזה גש בבוקר למחלקה, עוד לפני 8 בבוקר לפני שהרופאים מתפזרים למשימותיהם השונות בקש לפגוש את המנתח שלך או לפחות רופא אחר המתמצא במצבך ושאל הכל. הפנה את כל שאלותיך אליו, המנתח הוא הרופא היחיד היודע בדיוק מה הוא ראה בברך שלך ובעיקר מה הוא עשה.

זה לא שאני רוצה להיות רע אליך, אבל זה ממש מרגיז. חולה עובר ניתוח, ב-24 השעות הראשונות כשהכי כואב לו והוא הכי מוגבל - אין לו כתובת לשאול שאלה, הפתרון היחידי הוא לשאול רופא אנונימי באינטרנט, רופא שהוא כלל לא מכיר, להתייעץ עם רופא שלא ראה אותך או בדק אותך מעולם, לא ניתח אותך ואינו יכול לתת תשובה מדוייקת ואחראית. אבי היקר, לא עליך אני כועס אלא על המערכת הרפואית הציבורית שלנו ואם מדובר בניתוח בבית חולים פרטי אז הבושה גדולה עוד יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו