מפרק הירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפרק הירך
    רינה
    10/07/2009

גיל 60

יש לי לחץ מטריד בירך שמאל בדיוק במיפרק שגורם לנימול והירדמות לאורך הרגל

בצילום רואים שחיקה במפרק

האם זה לניתוח או שיש דברים מקדימים - אני בטיפול כירופרקט כבר הרבה זמן ולא עוזר.

ניסיתי גם דיקור ושיטות נוספות - הכל לשוא

מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפרק הירך

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ירך

דורית אלון
    30/07/2014

לאחר בדיקת MRI הומלץ לי ניתוח להחלפת מפרק הירך.

קראתי שיש אפשרות להגיע למפרק מלפנים, שיטה שכרוכה בפחות כאב פחות טראומה לגוף פחות הגבלה בתנועות לאחר הניתוח ושיקום קל יותר. האמנם?
    מה הסיכונים בשיטה זאת? מה החסרונות?

תודה על התשובה המקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית

ד``ר אליהו ליברטי
    10/07/2009

שלום רונית. אינני מאמין בדיקור או ברפואה אלטרנטיבית. לפתרון בעיות שחיקת מפרקים או בעיות בריאותיות אחרות שהן על רקע מכני. יש מקום לרפואה האלטרנטיבית בכלל אמצעי הטיפול אך זה לא נושא הדיון כרגע. במקרה שלך הבעיה העקרית נובעת כנראה מהגב התחתון. זה גורם לכאב באיזור מעל העכוז, בערך במקום בו לגברים יש כיס אחורי במכנסיים בו הם מחזיקים בדרך כלל ארנק. משם הכאב יורד לאורך הירך האחורית כלפי מטה ובמקרים מסויימים להגיע ממש עד כף הרגל. קיימות מפות כאב הידועות לאורטופדים לפיהם ניתן לקבוע בדיוק גבוה את מקום הבעיה בעמוד השדרה. כאב כזה לא נובע ממפרק הירך. מפרק הירך כואב ממש במפשעה מלפנים והוא לא גורם לנימול והירדמות הרגל. ייתכן כי גם מפרק הירך שחוק במידה מסויימת אך לפי תאורך זו לא הבעיה המציקה לך כרגע. עלייך להבדק, לקבל אבחון נכון ולפי זה להחליט מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו