החלפת ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת ברך
    אתי
    29/07/2009

בת 43 - לפני 5 שנים עברתי ת.ד. - פגיעת ברך שצקר 4 . במהלך השנים השתקמתי וההליכה שלי די חזרה לעצמה... בימים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים בברך , עד כדי לקיחת כדורי אתופן להרגעה.. האופציות העומדות בפני הן :
    1. ניתוח HTO
    2. החלפת ברך .

ידוע לי ש HTO הוא ניתוח לא פשוט עם שיקום ארוך ואילו החלפת ברך היא לכ 10-13 שנים ומה אחר כך ?

לא יודעת מה להחליט מצד אחד חוששת מניתוח ארוך ומורכב שאין ערבון להצלחתו .. מצד שני מה אני אעשה בגיל 55 .. מה אפשר לעשות אחרי החלפת ברך ?

תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת ברך

הוספת תגובה

• אתי

ד``ר אליהו ליברטי
    29/07/2009

בשל גילך הצעיר עדיף לדחות ניתוח החלפת ברך ככל שניתן ולבחור בכל אופציה אפשרית אחרת,
    נכון שההחלמה מ- HTO ארוכה ונכון שהתוצאה הסופית פחות נינת לחיזוי מהחלפה אך אם הציעו לך HTO כנראה שלפחות מחצית הברך באיזור שלא היה שבר עדיין טובה ולכן עדיפ אפשרות זו. הערכה זו מתבססת על הנתונים המינימליים שמסרת. לא ראיתי צילומים ולא בדקתי אותך, ישנה גם אפשרות של החלפת מחצית הברך - unicondilar. תלוי מי עושה והאם את בכלל מתאימה לזה. צריך גם לשקול אפשרות זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו