קרע בACL ומה עוד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בACL ומה עוד?
    אייל
    13/08/2009

שלום רב, שמי אייל ואני בן 26
    לאחר חשש לקרע ב ACL בברך שמאל כתוצאה מפציעה לפני כמה שנים וכאבים מתמשכים לאחרונה, נשלחתי לבדיקת MRI שהניבה את הממצאים הבאים:

מודגם קרע מלא כרוני של רצועת ה-ACL
    ממרכז רצועה עד אזור אחיזתו הפמורלי.
    גדם הרצועה מודגם במנח הוריזונטלי בגומחה האינטרקונדילרית.
    מודגמת תזוזה קדמית ניכרת של הטיביה .
    מודגם כיפוף של רצועת ה PCL ללא עדות לקרע של הרצועה.
    שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים תקינים.
    מאחורי רצועת הPCL מודגם גופיף היפואינטנסי בקוטר 3 מ"מ , ייתכן הסתיידויות או שבב קורטקס מנותק .
    .( דרשה השוואה לצילומי הרנטגן (חתך קורונלי 18 סדרה 4 , סגיטלי 16 סדרה 3, קורונלי 50 סדרה 5
    מודגם קרע אלכסוני בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי קרוב לשורש המניסקוס אשר מודגם מנותק ללא תזוזה.
    מודגם קרע הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי קרוב לשורש המנסיקוס אשר מודגם מעובה ובעל שוליים לא סדירים.
    בציר מודגם שבב מניסקיאלי מנותק ומורם קדמית לשורש המניסקוס ומדיאלית לרצועת הPCL
    בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 13-14 סדרה 3, סגיטליים 15-16 סדרה 7, קורונליים 15-16 סדרה 4)
    גוף המנסיקוס המדיאלי מודגם קטום.
    מודגם שבב מנסיקיאלי מנותק מאחורי ולטרלית לקרן הקדמית של המניסקוס בקוטר 1.4 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונליים 6-8 סדרה 4) ובקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 10-17 סדרה 7)
    מודגם חשד לגופיף היפואינטנסי מנותק נוסף מדיאלית לשפה החופשית של הקרן הקדמית של המניסקוס הלטרלי בקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 16-18 סדרה 3) ובקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונליים 8-9 סדרה 4)
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית .
    מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.4 ס"מ.

השאלות שלי הן כאלה:
    נראה שיש פגיעות רבות, אך לא כל כך מובן לי מהן מלבד הקרע הודאי ב ACL, מהו הנזק הנוסף שיש בברך?
    האם ניתן לתקן את הנזק ואיך?

בוודאי שאני אחזור עם התוצאות לאורטופד ברכיים, אך בינתיים, תוצאות הבדיקה מדאיגות ואשמח להסבר נוסף מוקדם יותר מהתור לאורטופד.
    האם יש דחיפות שלא לחכות זמן רב ולנקוט בפעולה מיידית?
    והאם עליי להימנע מפעילויות יומיומיות של הליכה וכדומה?

תודה מראש על ההתייחסות, מצטער על אורך ההודעה,
    אבל אני מודאג מאוד
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע בACL ומה עוד?

הוספת תגובה

• קרע ב- ACL

ד``ר סוזנה הורוביץ
    13/08/2009

אתה סובל מקרע מלא של רצועה צולבת קדמית (ACL) ומקרעים בשני המניסקים בברך.
    יתכן שקיימים גם נזקים קלים בסחוס של הברך, וגופים חופשיים בברך, שנוצרו כתוצאה מאי יציבות הברך שלך.
    קרוב לוודאי, שתזדקק לניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית, ולטיפול ניתוחי בקרעים במניסקים.
    אין תכיפות לביצוע פעולה מיידית. אתה יכול ללכת, ואתה יכול לרכב על אופניים ולשחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

אייל
    13/08/2009

תודה רבה על התשובה, יש לי מספר שאלות המשך בבקשה.

האם הניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית והטיפול בקרעים במניסקים מתבצעים באותו הניתוח?
    האם הטיפול בגופים החופשיים מתבצע גם הוא באותו הניתוח?
    האם ביצוע הדברים במקביל מסבך ומגביר את הסיכונים בניתוח?
    מהם הסיכונים בניתוח ומהם סיכויי הצלחתו?

לגבי ההחלמה מהניתוח, לאיזו רמת פעילות אפשר להגיע בשבוע שלאחר הניתוח בפרט, ובחודש שלאחריו בכלל?

תודה, אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו