שחזור רצועה צולבת קידמית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחזור רצועה צולבת קידמית
    rami
    14/08/2009

לפני עשרים שנה קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית במשחק כדורגל.עברתי שחזור רצועה עקב קרע מלא acl .כמו כן בוצע כריתה של המיניסקוס.עברתי שיקום ארוך עד לכיפוף מלא של הברך.לפני שבועיים סובבתי את הברך הרגשתי שהברך זזה מהמקום ונפלתי על הרצפה .הרופא שבדק אותי חושד שקרעתי שוב את הרצועה,הברך שלי התנפחה מאוד חוסר כיפוף מוחלט.הרופא הפנה אות לאולטרא סאונד.אני מרגיש חוסר יציבות מוחלט וקושי ללכת .האם בדיקת אולטרא סאונד עם ברך נפוחה זה נכון לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחזור רצועה צולבת קידמית

הוספת תגובה

• rami

ד``ר אליהו ליברטי
    15/08/2009

בדיקת אולטרסאונד נותנת מעט מאד אינפורמציה למה שקורה בתוך הברך. היא מסוגלת לתת איפורמציה די אמניה לגבי בעיות שכיחות בחלק האחורי השטחי של הברך ואינפורמציה לא רעה לגבי
    רצועות צידיות פנימית או חיצונית. הבדיקה אינה טובה לאבחנת קרעים במניסקוסים או ברצועות הצולבות. לדעתי עליך קודם להמתין 2-3 שבועות עד שרמת הנוזלים ורמת הכאב ירדו. אז ניתן יהיה לבדוק אותך ולהפיק בדיקה ידנית מהימנה שהיא הבדיקה הכי חשובה הנותנת את מירהב האינפורמציה על הברך באחוזי דיוק גבוהים. בהמשך ניתן לשקול MRI במידה ויהיו שאלות פתוחות שהבדיקה הידנית אינה עונה עליהן. הגורם המכריע שיקבע אם תנותח או לא זו הבדיקה הידנית והתחושה הסובייקטיבית שלך לגבי יציבות, כאב ומידת הבעייתיות לחזור לספורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו