כאבים מהאגן עד לפיקה כולל הפיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מהאגן עד לפיקה כולל הפיקה
    שי
    23/08/2009

שלום רב

יש לציין שאני בן 20
    יש לי כאבים מהאגן עד לפיקה עברתי מיפוי עצמות בלי ממצאים שגורמים הכאבים גם נמשכים לתקופה ארוכה של 6 חודשים שבהם בקושי זזתי

הכאבים

הכאבים באים לידי ביטוי כאשר אני דורך על הרגל בכל דריכה על הרגל יש לי כאבים חזקים וגם יש פעמים שאני לא מצליח להזיז בכלל את הרגל הקושי בלהזיז את הרגל הוא בערך 6 חודשים
    מאז שהתחילו הכאבים הכאבים ארשונים הרגשתי אותם באמצע מאמץ גופני אבל למרות זאת המשכתי לעשות את המאמץ הגופני לפחות שבועיים שרצתי במשך כל השבועיים האלה יום יום
    אחרי שבועיים בקושי הצלחתי ללכת 2 ק"מ
    כל פעם שאני דורך על הרגל שמאל היא כאילו מתקפלת אחרי שאני דורך על רגל שמאל
    (אני שהרגל מתקפלת בגלל שלא הזזתי את הרגל הרבה זמן אבל הכאבים )
    בנוסף יש לי הגבלת תנועה בהזזת הרגל הצידה ובלהרים את הרגל למטה ומעלה הכאבים גם מופיעים בזמן ישיבה

ועוד דבר ששחכתי לציין זה שכל פעם שאני דורך על הרגל הוא מפעיל אותה הכאבים מתחזקים

למשל עשיתי השבוע פיזיוטרפיה עשיתי תתרגיל עם האופניים ולאחר מכן לא הצלחתי להרים את הרגל

בדיקות

כח רגליים שווה קיימת הגבלה ביישור של מפרק הירך קפיצה כיפופית של כ 10 מעלות קיימת רגישות ברוטציה פנימית ורגישות קלה מעל הקפסולה האחורית צילום אגן ומיפרקי ירכיים ללא ממצא גרמי

אבחנות HIP AND PELVICREGION JOINTS PAIN

ממצאים מיפוי עצמות

שינוי מאמץ לאורך הטיביות מוקד חם בפיבולה דיסלטית מימין מתאים לשבר מאמץ בנוסף מוקדים חמים באזור טרזלי ימני ובמידה פחותה גם בשמאלי מתאים לשינווים ארטרוטים או שינוי מאמץ שינויים ארטרוטיים בברכים יותר משמאל

ממה הכאבים כאלה יכולים לקרות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד בדיקות נוספות

שי
    23/08/2009

ממצאים בבדיקה 15.6.09

כח רגליים שווה קיימת הגבלה ביישור של מפרק הירך קפיצה כיפופית של כ 10 מעלות קיימת רגישות ברוטציה פנימית ורגישות קה מעל הקפסולה האחורית ללא הגבלה באבדוקציה ואדוקציה בצילום אגן ומיפרקי ירכיים ללא ממצא גרמי
    אבחנות
    HIP AND PELVIC REGION JOINTS PAIN

ממצאים ומדדים בהסתכלות ללא ממצא חריג על פני ירך או ברך הגבלה בתנועה אקטיבית באבדוקציה ופלקסיה של ירך שמאל בהשוואה לימין
    רגישות מופקת על פני פיקה שמאל לכל היקפה מאחורי ברך שמאל בסובך שוק שמאל ובכל תנועה של ברך שמאל רפלקסיים פטרליים הופקו תקינים וסימטריים כוח גס תקין בגפיים תחתונות
    מבחן מגירה שלילי ללא סימני גירוי מניסקליים

אבחנות

PAIN IN LIMD LT

10.8.09
    הולך עם מעט צליעה לא ספציפית רגליים -ירך יין-במפ.ירךL- ללא נפיחות יש הגבלה לא ספציפית בתנועה של הירך יותר באסדוקציה ברכיים במפ. קרסוליים מימין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיר

ד``ר אליהו ליברטי
    23/08/2009

מאיר, למרות הנתונים הרבים שניסית לספק, אין לי לצערי מספיק נתונים כדי לתת לך אבחנה ממשית או דרך טיפול. דווקא במקרה שלך מאד חשובה לי הבדיקה הידנית וההתרשמות האישית שלי ממצבך. גם ברישום הביקור שהבאת מתקבל הרושם שהרופא שלך עדיין לא נעול על אבחנה מסויימת. אני מציע שתשאר במעקב מסודר של אורטופד מסויים אחד, שישלים בירור עד שיגיע לכלל אבחנה ודרך פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בגידים +קרע במיניסקוס ?

שי
    23/08/2009

קראתי לגבי פגיעה בגידים וקרע במיניסקוס

ולפי מה שהבנתי מה הקראה שלי לגבי הנושא זה מתאים לחלק מהדברים
    כאשר הקרע במיניסקוס בולט יותר בכך שלפעמיים הרגל שלי נתקעתואני לא מצליח להזיז אותה
    אני לא יודע אם זה קשור אבל לאחרונה החלטתי לבדוק את הפיקה שלי נסיתי להריים אותה והיד שלי היתה מונחת על הפיקה יצאו מין קליקים הקליקים לא נשמעו אבל הרגשתי את זה או שזה משהו אחר עם היד שהיתה על הפיקה לעומת זאת שעשיתי אותה דבר עם הרגל השנייה היה הבדל ענק לא היה רעשים או דברים כאלה
    וגם הרגל שלי מתקפלת יכול להיות שזה גם אחד התסימנים

אני לא זוכר בדיוק ממה זה קרה אני לא בטוח אם זה היה במסע אחד או לפני המסע שהיה לי בצבא

נזכרתי רק אתמול על הפעם ארשונה שלא הצלחתי להזיז את הרגל שלי זה היה שנתקלתי בגדר טיל שהייתה על הריצפה ונפלתי על הפיקה כמה זמן אחרי זה הפיקה שלי התנפחה אמרתי לחובש שלי הוא אמר שזה לא כלום למחורת לא יכולתי להזיז את הרגל וזה השתחרר רק אחרי כמה שעות

אבל היה גם מסע אחד אני חושב שזה היה אחרי מה שקרה לי עם הרגל המסע היה 30 ק"מ נפלתי בו המון פעמיים ואפילו לא הצלחתי לסיים אותו מרוב כאבים הצלחתי לעשות 23 ק"מ אבל אחרי המסע הזה בקושי הצלחתי ללכת 2 ק"מ מרוב כאבים

השאלה שלי בקשר לקרע במיניסקוס זה האם הניפחות תמיד תופיע ?

ובקשר לפגיעה בגידים לפי מה שהבנתי זה מגביל את התנועה של הרגל וזה גם מה שיש לי אני לא יכול להזיז את רגל שמאל כמו שאני יכול להזיז את הרגל ימין

השאלה הנוספת היא האם לא היו מזהים כבר את הקרע במיניסקוס או את הפגיע בגידים הרי עברתי כל כך הרבה בדיוקת לדוגמא מיפוי עצמות רנטגן וגם הרבה מאוד רופאים במשך ה 6 חודשים עוד מעט 7 חודשים

למרות שאת הרטגן אף פעם לא עשו לי על אזור הפיקה

הבעיה היא בצבא שאני לא יכול לחכות לרופא אחד כי יש הרבה הפעמיים שהוא לא נמצא

מצטער על כל כך הרבה השאלות שנשאלו פה אבל אני פשוט לא יכול יותר עם הכאבים האלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שי
    23/08/2009

יש אפשרות שהקרע של מיניסקוס יחמיר אם הוא לא מטופל זמן רב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו