קרע ברצועה צולבת קידמית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע ברצועה צולבת קידמית
    רפאל
    09/09/2009

אני בן 37 ובמהלך משחק כדורסל קרעתי (בין יתר הנזקים) את הצולבת הקידמית - לפני כחודשיים.
    יש לציין כי לפני הפציעה פעילותי הספורטיבית כללה: פעמיים בשבוע ריצה, פעם שבוע כדורסל, ובפעם בשבוע אימון קאראטה.
    אני רוצה לחזור לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה והאורטופד שלי אמר שניתוח שיחזור זו הדרך היחידה.
    מצ"ב תשובות ה MRI שקיבלתי
    שמעתי שהצלחת שניתוחים אלו מוטלת בספק. מה דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה צולבת קידמית

הוספת תגובה

• רפאל

ד``ר אליהו ליברטי
    11/09/2009

ברור שאתה צריך לעבור ניתוח שחזור הרצועה ותיקון שאר הנזקים ככל שניתן. הצלחה בניתוח מוגדרת א. שלא היו סיבוכים מיוחדים במהלכו ב. אתה מסוגל לחזור לחיי יום-יום בצורה מלאה, כולל ספורט קל. זה מושג במרבית הניתוחים. מדובר ניתוח עם אחוזי הצלחה גבוהים - כשההצלחה מוגדרת כפי שרשמתי.
    לחזור לספורט אגרסיבי לברכיים כמו כדרסל וקרטה אני לא ממליץ, גם אם הניתוח יוכתר בהצלחה מלאה. ספורטאים מקצוענים שעברו ניתוח כזה וחזרו לשחק תמיד יורדו בביצועים, והם למעשה מקריבים את בריאות הברך שלהם בשביל הספורט. אנימתאר לעצמי שאתה לא חתום על חוזה שיצדיק את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו