eקרע במיניסקוס - ארטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• eקרע במיניסקוס - ארטרוסקופיה
    חיים
    18/11/2009

אני סובל מכאבים בברך ימין יותר משנה ולאחר ביקור אצל רופא אובחן קרע במיניסקוס בבדיקה ידנית .נשלחתי ל - MRI והתוצאה היא "מודגם קרע הוריזונטלי המערב יותר ממחצית מרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי ".הרופא אמר שאני צריך לעבור ארטרוסקופיה על מנת להסיר את החלק הקרוע והוא הולך להסיר בערך חצי מהמיניסקוס.כמו כן אמר לי שאם אני לא עושה את הניתוח , תוך 5 שנים אני גומר את הברך.
    אני חושש מהשלכות עתידיות על ברך בגלל שחסר חצי מניסקוס. איך המחסור במיניסקוס ישפיע על הרגל והברך ? האם עלול להיגרם נזק לברך בגלל הסרת המיניסקוס ? האם בגיל מבוגר או בזיקנה הברך עלולה "להידפק" בגלל הסרת חלק מהמיניסקוס ואולי לגרום לנכות ? יש בכלל פיתרון אחר ?
    אודה לך מאוד על התשובה כי זה מאוד מלחיץ אותי .

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע במניסקוס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/11/2009

הסיכון לנזק לברך והופעת שינויים ניווניים עקב כריתת חלק ממניסקוס בניתוח ארטרוסקופי, הוא קטן לאין שיעור מהסיכון לנזק, לו לא יבוצע הניתוח הארטרוסקופי.
    לכן המלצתי הינה, כי במקרה בו קיים חשד מבוסס לקרע במניסקוס בברך, לבצע ארטרוסקופיה של הברך ולכרות את החלק הפגוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו