תוצאות MRI לאחר אורתוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות MRI לאחר אורתוסקופיה
    ערן
    27/11/2009

שלום,
    לפני כ5 שנים עברתי ניתוח אורתוסקופיה בברך ימין, במיניסקוס הליטרלי.
    לפני כן הייתי שחקן פעיל בכדורסל שנים רבות.
    שנה וחצי לאחר הניתוח לא ביצעתי בכלל פעילות אירובית מאומצתאך לאחר תקופה זו התחלתי לחזק את הברך בהדרגה ע"י תרגילים ופיזוטרפיה ולאט לאט גם חזרתי לשחק כדורסל ורצתי בנוסף לכך עוד כ8-10 ק"מ כפעמיים בשבוע.

בערך לפני כחצי שנה, הברך שלי שוב התחילה להתנפח אחרי משחקי כדורסל בעיקר(ופחות בגלל ריצות) ובעקבות כך בדקתי את הנושא ועשיתי את הMRI המצ"ב.

הייתי מאוד מאוד רוצה לדעת האם אי פעם אוכל לחזור לשחק כדורסל ולרוץ,
    ובכלל הייתי שמח לכל פירוט בכדי להבין את תוצאות הMRI.

תודה מראש,
    ערן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערן

ד``ר אליהו ליברטי
    27/11/2009

אם לקבל את תוצאות ה-MRI כאמת מוחלטת (הדבר רחוק מלהיות כך) ואם להסתמך רק עך תוצאות ה- MRI, מבלי לבדוק אותך ידנית, לשמוע מה בדיוק מציק לך ולהפיק בבדיקה הידנית סמנים שונים שמוסיפים אינפורמציה רבה, אזי מדובר כיום בשנויי שחיקה ובלאי ואין מקום להתערבות ארטרוסקופית נוספת. כלאמר תצטרך ללמוד להסתדר פחות או יותר עם מה שיש היום. כמובן שמשחקי כדורסל, ריצה ופעילויות דומות ימשיכו וידרדרו את מצב הברך, אז אם אתה לא חתום על חוזה של כמה מליונים, עדיף שתוריד עומס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ערן
    28/11/2009

שלום ד"ר ליברטי,
    ראשית תודה רבה על ההענות המהירה,
    שנית , מהי ההורדה בעומס?
    האם כעת (לאור ממצאי הMRIׂ) הנני יכול לחזור ולשחק כדורסל 1-2 פעמיים בשבוע מבלי לגרום לנזק שיילך ויחמיר?
    או שעצם המשך הפעילות האירובית, אפילו בתדירות של 1-2 פעמיים בשבו, עלולה גם היא לגרום למצב של נזקים בלתי הפיכים?

תודה מראש,
    ערן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערן

ד``ר אליהו ליברטי
    28/11/2009

אינני יודע בן כמה אתה, איך נראים צילומי הרנטגן שלך(צילומי רנטגן רגילים הם חשובים מאד), מה מבנה הברכיים שלך ועוד. רק אז אפשר לתת לך תשובה ספציפית המתאימה לך. כיוון שאין לי הנתונים לעיל אתן לך תשובה שהיא נכונה תמיד לגביך ולגבי שאר הקוראים. ראשית לא ניתן לעצור תהליכי שחיקה ולא ניתן לגרום בשום צורה לנזק קיים להפסיק להחמיר. עצם החיים שלנו, הפעילות הרגילה שלנו והשנים החולפות, כל אלה גורמים לשחיקה הולכת ומתקדמת ול"הזדקנות" של הברך. נשמע מפחיד אבל לא. הכל תלוי באיזה קצב הדבר קורה. כמו שלא תוכל למנוע הופעת קמטים בפנים והופעת שיער לבן בראש כך לא תוכל לעצור את שחיקת הברכיים. החוכמה היא לנהל שגרת חיים המתאימה ספציפית למצבך כדי להביא אותך בשלום לזקנה מופלגת. הדבר נכון לכל מערכות הגוף.
    אני בטוח למשל שאם תגזור על עצמך לההפסיק לחלוטין לשחק כדורסל ובמקום זה לעסוק כספורט רק בשחיית חתירה, הברכיים שלך "ייזדקנו" הרבה יותר לאט ייתנו לך הרבה יותר שנים שקטות מבחינת הברכיים. אלא מה, ייתכן שצורת חיים כזו תכניס אותך לדכאון עמוק. מה אני מנסה לאמר, האומנות האמיתית היא האיזון בין צרכי הגוף הנפשיים והגופניים לבין יכולות הגוף ומצבו. לכל אחד תופרים את הפתרון הספציפי. מה שמתאים לך לא מתאים לאחר.

אני תמיד משתדל שמטופלי יעסקו בספורט האהוב עליהם ובכמות הרצויה להם. לצערי זה לא תמיד אפשרי ולפעמים צריך קצת להאט או לשנות כוון. הרבה ממטופלי מקבלים בהבנה את עצותי ומשנים את צורת חייהם לא סובלים מכאבי ברכיים. הרבה אחרים המורעלים על כדורסל, כדורגל טריאטלון וכדומה אינם מוכנים לשמוע על ספורט אחר. אני מבין אותם ומנסה למצוא להם פתרונות שיזרמו אתם. חלקם לומדים לומדים לווסת את פעילותם או להוריד לפחות את אותם חלקים מפעילותם שמזיקה במיוחד. ואלה שלא מוכנים לשום פשרות למרות שזה נוגד את מצבם הרפואי, לפחות יודעים מה הם משלמים ומה הם מקבלים בתמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ערן
    30/11/2009

ד"ר אליהו ליברטי,
    אני ממש שמח שפניתי לפורום זה ,ובמיוחד אליך..
    למרות שתשובתך היא כללית מפאת חוסר בדיקתי בצורה פיזית
    אתה בהחלט "סגרת" לי פינה פסיכולוגית בכל נושא הפציעה הארוכה הזו,
    ואני בהחלט גם יודע ושלם עם המחיר אותו אני משלם, כפי שכתבת,
    תודה רבה,
    והכי חשובה הבריאות,
    ערן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו