פענוח בדיקת MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת MRI
    בוהדנה איריס
    02/12/2009

שלום ד"ר ותודה מראש

לאחר בדיקת MRI נשלחה לי התוצאה ובסיכום נכתב שיש שינויים ניוונים מתקדמים יחסית לגיל עם זיזים צדדיים כמתואר ושינויים בסחוסים וכי קיים חשד בלבד לפרגמנט חופשי, לקורלציה קלינית ורנטגנית, כאשר באבחנה מבדלת זיז גרמי גדול בולט אנטרו-מדיאלית.עוד נכתב "תהליך מולטי ציסטי כמתואר שמקורו מתוך המפרק ומהלכו פוסטריורי בפוסה הפופליטאלית, קרוב לוודאי ציסט גנגליונית.
    למה התכוון המשורר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת MRI

הוספת תגובה

• בוהדנה איריס

ד``ר אליהו ליברטי
    03/12/2009

נורא מוזר לי שגולשים רבים מבקשים פענוח בדיקת MRI הרי אורטופד מסויים שלח אותכם לבצע את הבדיקה. אתם אמורים לחזור אליו ולקבל ממנו פרוש מלא למה שנכתב, מה כדאי לעשות וכו'.

מכל מקום - הפרוש המקוצר במקרה שלך הוא - יש לך שנויי שחיקה בברך המתבטאים בהתפתחות זיזי עצם בשפות המפרק ואולי חתיכת סחוס או עצם חופשייה המסתובבת בברך. שנויים כאלה בדרך כלל מלווים בשחיקת סחוס באיזורים שונים. בנוסף נראית ציסטה - כמו שקית נוזלים - בחלק האחורי של הברך (נפוץ ולא מסוכן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוזר

שרון
    03/12/2009

די מהר הצלחתי לחשוב על מספר סיבות למה מבקשים פענוח MRI:

לפעמים לוקח חודש עד לתור החדש אצל האורטופד ואנשים מודאגים לא רוצים לחכות, הרי לשם כך יש אינטרנט - מידע רב וזמין במהירות.

הרבה פעמים גם הרופאים אינם מנדבים מידע ברור, אם בגלל שהם לא מסוגלים לפשא את השפה הרפואית בעצמם לחולה או במקרה הרע, בגלל שאין להם סבלנות להסביר למטופלים בצורה נורמלית, כי מבחינתם זה גם ככה לא משנה אם המטופל מבין או לא.

לעיתים אנשים מעוניינים לשמוע חוות דעת נוספות, ואכן יש הבדלים רבים בין דעות של רופאים שונים, ותמיד ניתן לאסוף מידע נוסף מרופא נוסף.

אני בטוח שיש עוד סיבות אבל זה מספיק לבינתיים, מקווה שעזרתי להבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ד``ר אליהו ליברטי
    03/12/2009

הי שרון
    ראשית תודה על התייחסותך, אקח לתשומת ליבי (לא בציניות)
    ועכשיו שאלה (קצת צינית), אתה חבר קופת חולים כללית?... אני יודע על מקרים רבים בהם מבוטחים של קופה זו באמת ממתינים זמן רב לאורטפד. כיוון שלאושרי אני חי באטמוספירה אחרת (בחלק מזמני אני עובד כרופא עצמאי עם קופת חולים מכבי) אז אני שוכח שיש גם מציאות אחרת. לא יעלה על הדעת שחולה שאני שלחתי ל- MRI לא ייתקבל אצלי יום או יומיים לאחר ביצועו ולא יקבל הסבר במילים המתאימות לרמת השכלתו והבנת (כך פועלים גם עמיתי, אינני חושב שאני יוצא דופן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו