כאבים מתמשכים בברך, בן 19 בצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מתמשכים בברך, בן 19 בצבא
    רומן
    05/12/2009

שלום , יש לי בעיה קצת מורכבת שיכולה להשפיע מאד על השירות הצבאי שלי ורציתי להיוועץ בכם. אני לא מצפה לשום תשובה חד משמעית אלא רק לדעה מקצועית, אך בכל זאת חשוב לי להציג את כל הסיפור. אז ככה:
    התגייסתי לפני ארבעה חודשים לצנחנים עם כאבים בברך שמאל כתוצאה מנפילה מסוימת שבה הופעיל המון לחץ (המשקל שלי ושל עוד בן אדם) על הברך כתוצאה מנחיתה לא טובה. הייתי במנוחה רב הזמן בטירונות (כמה שאפשר כמובן - פטור ממסעות וריצות) . הייתי אצל אורטופד רגע לפני הגיוס והוא הבטיח לי שזה יעבור לאחר כחודש (ללא הבחנה ...) בזמן הטירונות נשחלתי לרופא שהמליץ על פיזיותרפיה. במהלך 3 שבועות בערך הייתי מטופל בפיזיוטרפיה בבסיס. לא היה שיפור. לאחר חודש וחצי מרגע הפציעה יצאתי לקורס שלא כולל הרבה פעילות גופנית ולאחר כחודשיים של מאמץ מועט חל שיפור במצבי. במהלך הקורס עשיתי בדיקות נוספות - אולטראסאונד ומיפוי עצמות. ההבחנה במיפוי הייתה להלן : "לא ניתן לשלול פגיעה במינסקוס המדיאלי בברך שמאל"
    ועכשיו , כעבור יותר מארבעה חודשים מאז הפציעה לאחר שכבר היה שיפור מסויים הכאבים חזרו.
    בקרוב הקורס מסתיים ואני עתיד לשוב לפעילות מאד אינטסיבית. אני מאד רוצה לחזור לשרות ביחידה שלי אבל מצד שני אני לא רוצה לפגוע בעצמי לצמיתות. השאלה שלי היא מה דעתכם על המקרה - הכאבים שנמשכים כ"כ הרבה זמן, האם יש צורך בMRI , מה הסיכויים שלי לחזור לשירות קרבי, האם זה סיכון שכדאי לקחת במצבי.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רומן

ד``ר אליהו ליברטי
    08/12/2009

העצה הטובה ביותר עבורך היא להגיע למרפאת הברכיים בבית חולים אסף הרופא, תוכל לקבל הפנייה מרופא הבסיס אצליך, נדמה לי שרופא שלהם גם רואה חיילים במרפאת המומחים הצבאית 542, הבדיקה הידנית חשובה אף יותר מבדיקת MRI, בכללי ייתכן שתצטרך להגיע לניתוח ארטרוסקופיה במידה וגם הבדיקה הידנית תעלה חשד לקרע במניסקוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו