מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים מתמשכים בברך, בן 19 בצבארומן05/12/2009
שלום , יש לי בעיה קצת מורכבת שיכולה להשפיע מאד על השירות הצבאי שלי ורציתי להיוועץ בכם. אני לא מצפה לשום תשובה חד משמעית אלא רק לדעה מקצועית, אך בכל זאת חשוב לי להציג את כל הסיפור. אז ככה:
התגייסתי לפני ארבעה חודשים לצנחנים עם כאבים בברך שמאל כתוצאה מנפילה מסוימת שבה הופעיל המון לחץ (המשקל שלי ושל עוד בן אדם) על הברך כתוצאה מנחיתה לא טובה. הייתי במנוחה רב הזמן בטירונות (כמה שאפשר כמובן - פטור ממסעות וריצות) . הייתי אצל אורטופד רגע לפני הגיוס והוא הבטיח לי שזה יעבור לאחר כחודש (ללא הבחנה ...) בזמן הטירונות נשחלתי לרופא שהמליץ על פיזיותרפיה. במהלך 3 שבועות בערך הייתי מטופל בפיזיוטרפיה בבסיס. לא היה שיפור. לאחר חודש וחצי מרגע הפציעה יצאתי לקורס שלא כולל הרבה פעילות גופנית ולאחר כחודשיים של מאמץ מועט חל שיפור במצבי. במהלך הקורס עשיתי בדיקות נוספות - אולטראסאונד ומיפוי עצמות. ההבחנה במיפוי הייתה להלן : "לא ניתן לשלול פגיעה במינסקוס המדיאלי בברך שמאל"
ועכשיו , כעבור יותר מארבעה חודשים מאז הפציעה לאחר שכבר היה שיפור מסויים הכאבים חזרו.
בקרוב הקורס מסתיים ואני עתיד לשוב לפעילות מאד אינטסיבית. אני מאד רוצה לחזור לשרות ביחידה שלי אבל מצד שני אני לא רוצה לפגוע בעצמי לצמיתות. השאלה שלי היא מה דעתכם על המקרה - הכאבים שנמשכים כ"כ הרבה זמן, האם יש צורך בMRI , מה הסיכויים שלי לחזור לשירות קרבי, האם זה סיכון שכדאי לקחת במצבי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומן
ד``ר אליהו ליברטי08/12/2009העצה הטובה ביותר עבורך היא להגיע למרפאת הברכיים בבית חולים אסף הרופא, תוכל לקבל הפנייה מרופא הבסיס אצליך, נדמה לי שרופא שלהם גם רואה חיילים במרפאת המומחים הצבאית 542, הבדיקה הידנית חשובה אף יותר מבדיקת MRI, בכללי ייתכן שתצטרך להגיע לניתוח ארטרוסקופיה במידה וגם הבדיקה הידנית תעלה חשד לקרע במניסקוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?