קרע במניסקוס מדיאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במניסקוס מדיאלי
    שלי
    05/01/2010

שלום רב,

אני כותבת לך לאחר חודשים רבים של סבל וכאבים ומקווה מאוד שתוכל לעזור לי ולייעץ לי- הפנייה ארוכה אך בבקשה תקרא את כולה, ניסיתי לקצר כמה שיותר-

לפני 8 חודשים החלו לי כאב בברך ימין (כתוצאה מריצה), ולאחר בדיקת MRI שעשיתי גילו שיש חשד לקרע פריפרי במניסקוס המדיאלי. אני סובלת מכאבים נוראים בברך ממש כל הזמן! אני לא מסוגלת לבצע כל פעילות אירובית בכלל- לא אופנים וגם לא שחייה, וגם לא משקולות. אני מרגישה כאבים עזים בחלק המדיאלי אחורי של הברך 24 שעות ביממה. לאחר הפציעה(במהלך כל 8 חודשים האחרונים) התחלתי ישר פיזיותרפיה, הלכתי לכ5 פיזיותרפיסטים שונים ו4 אורטופדים, ובכל החצי שנה האחרונה אני רק רצה מרופא אחד לשני מיואשת,כולם אומרים שאין לי כלום רק לחזק את השרירים ואני כולי עם דמעות בעניים מתפתלת מכאבים, צולעת, אבל בקיצור- אכן התוצאות הראו שצדקתי וכן הייתה בעיה... עכשיו הפיזותרפיסט שטופלתי אצלו אוסר עליי לבצע ניתוח ארתוסקופיה ואומר שאני צעירה ורק צריכה לחזק את השרירים אבל האם אתה לא חושב שחצי שנה של חיזוק ותרגול יומימוי (קיניתי לי פיתה הבייתה ואני מתרגלת עליה כל יום סקווטים ועמידה על רגל אחד..) לא הואילו יש לפנות לניתוח? מה גם שהכאבים הם כל הזמן- האם זה דבר אופייני לקרע במניסקוס? אני יכולה ליישר ולכופף את הברך, אך לקראת סוף היישור אני שומעת מן קליקים קטנים וגם בסוף הכיפוף אני מרגישה חריקות קטנות בברך, בנוסף אני מרגשיה כאב ולחץ חד (כאילו מאין דקירות) על הברך בחלק המדיאלי אחורי, וכאבים לאחר עמידה ממושכת. עוד משהו הוא שחל אצלי דלדול רב של השריר הארבע ראשי, לעומת הברך הבריאה ויש לי גם התכווציות רבות של השרירים מסביב לברך והאורטופד אומר שזה לא משהו שהוא נורמלי לקרע במניסקוס, אולי בעיה נוירולוגית. אני רק בת 21, צעירה, ספורט הוא חלק גדול מאוד מהעולם שלי ואני ממש לא יכולה להמשיך לחיות ככה, אני רוצה לחזור לרוץ ולהיות בריאה!

הרי הקרע לא יכול להתאחות לבד, נכון? אך האם יש השלכות לניתוח בעתיד? ותגיד לי בבקשה את האמת- האם יש סיכוי שלא אוכל לחזור לרוץ עוד, ואני לא מתכוונת למרתון או משהו, פשוט לרוץ 30 דקות ברצף... האם גרמתי לעצמי נזק בללתי הפיך?מה אתה ממליץ לי אני לא ישנה בלילות כבר חודשים :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע במניסקוס מדיאלי

הוספת תגובה

• קבלת תשובה

שלי
    05/01/2010

שלום, ראיתי כי ענית למס' שאלות, אל לא התייחסת לפנייתי אודה מאוד לקבלת התייחסותך,
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו