זריקות כרבולת תרנגול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות כרבולת תרנגול
    דליה מבאר-שבע
    13/01/2010

עברתי החלפת ברך לפני 9 שנים. יש לי כאבים מאוד חזקים ונאמר שיש לי שחיקה, עפ"י צילום רנטגן (לא הבנתי אם השחיקה היא בברך או בתותב). הרופא המליץ, בהסתייגות - שהוא לא בטוח שהטיפול אכן יעזור לי - על זריקות כרבולת תרנגול.
    שאלתי: האם הן אכן יכולות לעזור לי?
    ושנית - עם מי אוכל להתייעץ, לקבל חוות דעת נוספת על מצבי?

בתודה מראש
    דליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות כרבולת תרנגול

הוספת תגובה

• זריקות כרבולת תרנגול

ד``ר אליהו ליברטי
    13/01/2010

שלום דליה, זריקות כרבולת הם חומר המשמש במילים פשוטות למעין שימון של הברך , אפקט השימון הוא ממש קצר מועד, יום עד יומיים. וטוענים שהזחומר המוזרק גם עושה מין אפקט הדומה לרענון של סחוס קיים וזה לפעמים מביא להקלה בכאבים למספר חודשים. אנו מזריקים חומר זה לברכיים שחוקות בתקווה לעזור . הזריקות לא עוזרות למי שסובל משחיקה מתקדמת וקשה. לכן יש חולים רבים המדווחים שהזריקות כלל לא עזרו. במצבי שחיקה בינונית או קלה זה יכול לעזור. גם כשההזרקות עוזרות, יש צורך לחזור על ההזרקות כל חצי שנה. אם זה עוזר רק לחודש או חדשיים אז הטיפול לא כדאי. הזריקות לא זולות. אינני רואה הגיון להזריק את החומר לברך שעברה ניתוח החלפת ברך. החומר לא ישפר שום דבר בתותב ולא יביא לדעתי לירידה בכאבים. צריך לבדוק אם מדובר אצלך בהתרופפות של התותב. זה מה שבדרך כלל קורה. אם בדיקות יוכיחו התרופפות של התותב, תצטרכי לצערי לעבור ניתוח חוזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו