התלבטות על שיחזור ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות על שיחזור ACL
    קים גולן
    26/01/2010

שלום,

אני בן 17וחצי, כדורגלן, לפני 9 חודשים עברתי ניתוח לכריתת המיניסקוס בברך שמאל וראו פגיעה בACL שלא דרשה התערבות כירוגית. לפני חודש עשיתי MRI שראו קרע חלקי ברצועה. על המגרש הבעיה היחידה הייתה שפעם בשבוע הרגל משתתקת והייתי נופל עם כל הגוף על הברך.מאז אני בבית ועושה פיזיו' אינטנסיבית ובלי כדורגל בחודש האחרון הברך מתפקדת כברך בריאה.

שאלתי היא זו, לפי מה שתיארתי אני אוכל לחזור לשחק כדורגל באופן מלא בלי שום הגבלה בלי ניתוח ועם שיקום שמרני אינטנסיבי של 3 חודשים +-?הד"ר המליץ על ניתוח אך אמר שגם שיקום שמרני עשוי לפתור זאת.

אשמך לשמוע את עצתך

תודה מראש,

קים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות על שיחזור ACL

הוספת תגובה

• נ.ב

קים גולן
    26/01/2010

בבדיקה הידנית של הד"ר לפני תוצאות הMRI הוא ראה שהברך יציבה מאוד ולפי בדיקתו הידנית סבר שלא מדובר בקרע של הרצועה אלא בדלקת בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קים גולן - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    27/01/2010

על סמך הנתונים שמסרת, אינני ממליץ לעבור ניתוח שחזור, הברך שלך יציבה והקרע הוא חלקי. רצועה משוחזרת לא תתן לך ביצועים טובים יותר ממה שיש לך עכשיו. המשך בחיזוק שרירים בטיפול הפיסיוטרפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו