תוצאות MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות MRI
    אתי
    27/02/2010

שלום יש לי שאלה עברתי תאונת עבודה ויש לי כאבים עזים בברך בתוצאות ה-MRI נאמר שיש לי צ'יסטות בייקר פארא מניסקיאלית הופה ריבוי נוזלים ורשום שמבנה ה-ACL תקין הלכתי לביקורת בביח' לפני ניתוח כי לפני הבדיקה הרופא אמר שאני צריכה לעבור אטרוסקופיה וכשהייתי אצל הרופא הוא הסתכל בדיסק ואמר לי שיש לי נזק רציני בברך שיש קרע במינסקוס וכנראה קרע מלא ב-ACL וסימני נזק רצינים ויש גם דילדול שרירים ושהגידים שלי קרועים ואני אמורה לעבור שתי ניתוחים הראשון אטרוסקופיה לשחרור נעילה ומניסקוס והשני לשחזור ברך שאלתי היא איך בתוצאה רשמו לי משהו אחר והוא שהוא רופא מומחה בביח' ראה דברים אחרים מה עליי לעשות הניתוח בעוד שבוע אני לא יודעת מה לעשות האם מי שבדק את הדיסק טעה אשמח לתשובה מהירה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות MRI

הוספת תגובה

• תוצאות MRI - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    27/02/2010

מבלי לדעת מי הרופא הרנטגנולוג שפענח ומי האורטופד שפענח, אני נוטה לקבל את הפענוח הרשמי של רופא הרנטגן. הרנטגנולוג רואה ומפענח עשרות בדיקות כאלה כל שבוע. האורטופד שלך רואה בדיקות כאלה בתדירות הרבה הרבה יותר נמוכה. עוד עובדה שאת צריכה לדעת שאולי רק תגדיל את המבוכה שלך. אחוז הטעות בבדיקות MRI לברך הוא גבוה, לא בגלל שהמפענח לא טוב או הבדיקה עצמה לא טובה. בדיקת MRI היא תמונה ממוחשבת הנבנית על סמך תגובת רקמות הברך להפעלת שדה מגנטי עליהם. בבדיקה לא ממש "רואים" את המבנים הפנימיים. דוקא בברך יש הרבה סוגי רקמות המטעות את המפענח כך שבאחוזים די גבוהים יש טעויות. לצערנו אין לנו בדיקת הדמייה טובה יותר מזו. כמה שיישמע לך מוזר, בדיקה ידנית של הברך, בידיים של אורטופד מנוסה בתחום הברכיים תתן לך תשובות שפעמים רבות הן מדוייקות יותר. בסכום לכי לקבל חוות דעת נוספת מכל ממוחה ברכיים שתבחרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו